Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Teríííísek

21.2.2015 19:55
Teríííísek

XXX.XXX.168.58

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda nemá někdo s tímto zkušenost:naše kobylka má asi problém se zuby?! Už delší dobu kobylku sledujeme, když je v klidu na pastvině, že zívá a pak když dovírá hubu, tak vyplázne jazyk a překusuje si ho. Když je pod sedlem, tak dost často hází hlavou, pere se s udidlem a vytahuje otěže. Také je slyšet, jak vrže zuby, to jsme si spojovali s tím, že je nervózní, je to temperamentní arab.

21.2.2015 20:01
kallisto

XXX.XXX.135.38

Tak je nechte zkontrolovat a je to. Zuby se mají kontrolovat pravidelně.

Teríííísek

21.2.2015 20:17
Teríííísek

XXX.XXX.168.58

Právě u nás byl cca pře půl rokem veterinář a zuby zabrousil, tak si právě myslíme jestli to neodbyl smajlík

22.2.2015 15:30
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Jezdím přes 25let, začínala jsem v 90 letech v JO oddílu a tam se prakticky nikdy nedělaly koni zuby ve smyslu nějaké pravidelné péče. Řešilo se to jen tehdy, když měl problémy přijímat udidlo, špatně žral nebo si neustále kousal pysky tak, že to bylo hodně vidět.

Vlastní kobylu jsem měla od dvou do 14 let a nikdy jsem jí zuby nedělala, nebyl důvod

Teď mám 4l hřebce shagya araba a u toho už byl zubař, právě z výše uvedených důvodů a ukázalo se, že měl ostré hrany stoliček, které mu zraňovaly jazyk. Zabroušeno a zatím se zdá, že máme po problému.

Nepíšete, jak je kobyla stará. Jestli jí je kolem 3-5let, může souviset s přezubováním. Obecně se doporučuje v této době jezdit bez udidla nebo s udidlem opravdu dobře uzpůsobeném koňské hubě.

Koňské zuby rostou celý život. I za půl roku můžou vyrůst tak, že dělají koni v hubě paseku... Klidně veta zavolejte opět ať to zbrousí a koni hubu prohlédne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík