Lar

XXX.XXX.32.75
Dobrý den,
uvažuji o koupi 3 letého koníka. Koník má bradavici na pleci, která je velka cca 5x5 cm. A další má na uchu. Mohu se zeptat zda je to velký problém a důvod koníka nevzít. Nebo dalo by se to nějak účinně léčit? Bylo mi řečeno, že koníkova maminka bradavice taky sem tam měla.
Děkuji předem.
Lar

XXX.XXX.32.75
A je to velký problém. NEní to přenosné?
Lar
napsal(a):
Dobrý den,
uvažuji o koupi 3 letého koníka. Koník má bradavici na pleci, která je velka cca 5x5 cm. A další má na uchu. Mohu se zeptat zda je to velký problém a důvod koníka nevzít. Nebo dalo by se to nějak účinně léčit? Bylo mi řečeno, že koníkova maminka bradavice taky sem tam měla.
Děkuji předem.
Dobrý den,
také jsem kupovala kobylu se sarkoidem na pleci, bohužel jsem nevěděla že je to sarkoid, neznala jsem to. Kobyla jich má čím dál více, nyní řešíme vakcínou, ale pokud bych se měla rozmyslet tak s tímto problémem bych si koně nekoupila. Je to úmorné, zdlouhavé léčení, nákladné a mnohdy bez úspěchu.
Oťásek
napsal(a):
Zkuste diskuzi na téma sarkoidy na Equichanelu. Myslím, že tam řešili na toto téma nějakou spec. mastičku z USA, která zabírá a sarkoid se pak nevrací...což se u chirurg. řešení stává velmi často.
Pokud má jen jeden na krku a jeden v uchu tak by se dala mast použít, bohužel mojí kobyle se udělal přímo na očním víčku což je dost problém a celkově jich má dost proto se navrhla léčba vakcínou, ovšem zda to zabere je otázka, hodně záleží na imunitním systému daného koně. Ale můj názor je že už bych se takovému koni vyhla, raději bez sarkoidů.
"Oťásek" a "petrklíč" o jakou mastičku jde? Nebo prosím odkaz na ten equichanel? Nejsem moc zručná ve vyhledávání. Té mojí kobuši se udělala "bradavice" za podbřišníkem, což by ani tak nevadilo, ale 2 "výhonky" se jí udělaly přímo v místě podbřišníku. Nejezdím, takže to nějak nehrotím, ale chtěla bych se toho zbavit, aby se to ještě víc nerozšířilo. Vet doporučil podvázat, ale dočetla jsem se, že se to rádo vrací a asi by to nevyřešilo problém s těmi pod podbřišníkem.
Díky
Zdravím, také jsme měli dost ošklivou velkou bradavici a přímo u oka. Nakonec jsme to vyřešili celkem lehce. Zalila jsem pár stroužku česneku a denně mu jí natírala. Bradavice se začla zmenšovat až úplně zmizela a už se neobjevila
lunin
napsal(a):
Zdravím, také jsme měli dost ošklivou velkou bradavici a přímo u oka. Nakonec jsme to vyřešili celkem lehce. Zalila jsem pár stroužku česneku a denně mu jí natírala. Bradavice se začla zmenšovat až úplně zmizela a už se neobjevila
Dobrý den, můj kůň jí má právě na očním víčku, je jako hrášek, bulka a pod kůží, zatím stále čekám zda to začne po vakcíně mizet. Prosím nepálil koníka ten česnek do oka?
Dobrý den, natíralo se mu to opatrně pouze na tu bradavici. Držel v pohodě a ani náznak, že by to pálilo. Stači když každý týden uděláte nový odvar. Do malého hrnečku spařte vroucí vodou, tak 3stroužky česneku, lépe je nakrájet na menší kousky a nechte to přes noc vylouhovat. Potom tím odvarem denně natírat. Nechtěla jsem to řešit chirurgicky, protože se by se to mohlo vrátit a ještě to bylo takhle blbě u toho oka. Tak jsem našla starou knížku o bylinách a zkusila to. Noo a fakt to zabralo.
klerenc

XXX.XXX.255.5
Ahoj, myslíte, že by se to dalo použít i do zvukovodu? Dnes mi veterinář řekl, že má můj pejsek v uchu bradavici a já bych se ráda vyhnula operaci.