Effy

XXX.XXX.168.4
Ahoj koňáci. Možná hloupý dotaz, ale mám docela strach. Dnes odpo při úpravě ohradníku jsem se ukazovákem napíchla na jeden z drátků u přervané pásky. Co jsem přišla domů, prst zčervenal, je malinko oteklý a hřeje. Při práci a na sáhnutí bolí. Ranka není vidět žádná, jsem si jista že jinak jsem k tomu nepřišla. Mohla se tam dostat nějaká infekce nebo podobně? Máte někdo zkušenost? Nechci s tím hned běžet za doktorem. Děkuji za odpovědi :).
No přístup mé mamky k mým zraněním byl, že dokud mi "nepadala" ruka nic mi nebylo a zůstalo mi to, nicméně když jsem ručně vytrhávala z balíku slámu popíchala jsem se o mrtvého ježka (poprvé omylem a pak jsem hledala co to bylo takže nakonec popíchaná celá ruka) ranky krváceli na svou velikost dost a ne se zastavit, ruka mi hřála a kolem ranek mi to nateklo pro klid duše jsem si to omyla betadinou a dál neřešila, přes noc otoky zmizeli a na dotek to přestalo bolet po pár dnech, já přežila i bez doktora
Effy

XXX.XXX.168.4
Samozřejmě to nějak moc nehrotím ale obavy mám. Dezinfikovat mě napadlo až teď večer, celé odpo u koní jsem si na ránu ani nevzpomněla, projevilo se to až teď. Dezinfekci zkusím ale už asi nepomůže, po šesti hodinách a drátku o průměru 0.5 mm už není po rance ani památky. Doufám tedy že to do rána vymizí. Děkuji za příspěvek ;).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Effy
napsal(a):
Samozřejmě to nějak moc nehrotím ale obavy mám. Dezinfikovat mě napadlo až teď večer, celé odpo u koní jsem si na ránu ani nevzpomněla, projevilo se to až teď. Dezinfekci zkusím ale už asi nepomůže, po šesti hodinách a drátku o průměru 0.5 mm už není po rance ani památky. Doufám tedy že to do rána vymizí. Děkuji za příspěvek ;).
Tyjo, podobné věci se mi přihodí každou chvíli, občas jsou v tom i kousance od různých malých zvířat. Zatím jsem se vždycky probudila s prstem, nejurputnější případy se držely dva dny.
Spíš než infekce je možné, že se kousínek drátku odlomil a zůstal v bodnutí, dráždí tkáň, která se brání překrvením (odtud zčervenání, bolestivost), až to vyhnisá ven... Uvidíte, jestli se to bude zlepšovat nebo ne - já takové případy řeším tím, že si je udržuji v otevřené formě (pomocí jehly), aby po vyhnisání šlo stiskem místa dráteček (trn, třísku, apod.) vymáčknout i s hnisem ven.
Nejhorší je štěpinka sklolaminátové tyčky - je průhledná, v ráně nic nevidíte, jen když to bolí, tak tam ještě je. Když ji vymáčknu - je za pár minut po bolesti...
Effy

XXX.XXX.61.2
Vyborně, děkuji za rady :) též se mi to stalo už po několikáté ale vždy to bylo bez následků.
Taky si je neustále píchám do prstů a bolí to jako nikdy, ale vesměs se nic neděje. Jen jednou, od drátěného kartáče na železo, za 14dní jsme letěli na pohotovost, měla jsem otravu krve a prst nateklý a fialový. Naštěstí po odborném ošetření se nic dál nedělo.
Takže si to ohlídejte jestliže drátek byl narezlý.
Ja mám taktiež takú mamku, ktorá mi ešte aj pri zlomenom malíčku na ruke povedala že to určite nič nieje- to som mala asi 11 rokov a ku lekárovi ma zobrala o dva dni a tiež som taká vďaka takej výchove, zo zranení aj krvácajúcich si už vôbec nič nerobím, proste robím ďalej minule som si tak na ostrých nožniciach dorezala ruku ani som to necítila také boli ostré, rana bola hlboká tak som zobrala toaleťák, ktorý v stajni nesmie chýbať a obviazala na to dala rukavicu a makala ďalej práca nepočka A také veci ako zapichnuté niečo v ruke, bežne naberám seno rukami už v poslednej dobe som našla dobré rukavice ale donedávna som nemala bežne som mala aj 2 cm v ruke zapichnuté steblo sena, by som nikdy neverila aké to je ostré všimnem si to až vtedy keď to svrbí... no a raz som si na ohrade zapichla triesku 2 cm pod nechet išla krížom, nijak raz vytiahnuť, asi mám veľmi dobrú imunitu lebo okrem mierneho zápalu ktorý bol druhý deň po zapichnutí sa mi nič nestalo, ani nechet mi neodpadol ani neodumrel ani žiadny strašný zápal nebol- to všetko ma strašili že ak nepôjdem ku lekárovi po mesiaci ako nechet rástol trieska vypadla sama, čiže s takým niečim by som si ani hlavu nerobila a pravdepodobne by som si to ani nevšimla