Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2015 14:39
lunin

XXX.XXX.64.8

Zdravím, chtěla jsem se jen zeptat na názor, zda Vám přijde kobyla akorát nebo je obézní? Zmenšili by jste dávku krmení nebo to tak nechali? Přijde mi, že ted nějak dost nabrala a to krmím stále stejně. Na pastvu teď v zimě chodí od rána do 17hod než začne být tma. Tam seno nedostávají a pastvy tam také zrovna moc není. Seno dostává brzo ráno než pak jde ven, znovu když přijde a pak ještě na noc.Jinak se omlouvám za kvalitu fotky. Díky za odpovědi

polinkaminka

26.2.2015 14:44
polinkaminka

XXX.XXX.58.140

lunin napsal(a):
Zdravím, chtěla jsem se jen zeptat na názor, zda Vám přijde kobyla akorát nebo je obézní? Zmenšili by jste dávku krmení nebo to tak nechali? Přijde mi, že ted nějak dost nabrala a to krmím stále stejně. Na pastvu teď v zimě chodí od rána do 17hod než začne být tma. Tam seno nedostávají a pastvy tam také zrovna moc není. Seno dostává brzo ráno než pak jde ven, znovu když přijde a pak ještě na noc.Jinak se omlouvám za kvalitu fotky. Díky za odpovědi

Dobrý den, já mám také takhle vypasenou kobylku a neřekla by sem že je to nějak vážné :) stačí jen když s ní budete jezdit često ven a pracovat pak zhubnejte a bude ok :) hlavně si dávejte bacha když s ní nebudete jezdit često tak jí můžou orgány rarůst tukem a budou potíže! Známe to měla takhle u valáška a nemohl skoro dýchat a pořád se dusil!

26.2.2015 14:51
lunin

XXX.XXX.64.8

Je pravdou, že přes zimu skoro nejezdila. Chodím do práce, tak nebylo moc času když byla brzo tma. Ale vždycky byla atletické postavy a takhle ztučnělá nikdy nebyla. Nedostává ani žádné příkrmy. Jinak děkuji za odpověď. Teď už pomalu začne zase více pracovat. Pořád hledá, kde co sežrat

26.2.2015 15:10
alfonza

XXX.XXX.72.69

Obézní mi nepřijde, ale pupíček má pěknej:). Ale to se určitě zlepší prací.

26.2.2015 15:39
rebeks

XXX.XXX.208.14

Z té fotky jde určit jenom to, že má povolený břicho a to s obezitou u koní nesouvisí, resp. není určující. Nejlépe je určit kondici koně dle tělesné stupnice: http://www.equichannel.cz/stupnice-telesne-kondice-kone.

26.2.2015 16:03
lunin

XXX.XXX.64.8

Teď jsem koukala na tu stupnici tělesné kondice. Ráno když jsem koukala na kobču, tak mi přijde, že jí roste jen to břicho. Tuk u kořene ocasu nebo podél kohoutku nemá. Ale jak jste mi teď napsala, že břicho Vám přijde povolené, tak mě napadla jedna špatná varianta Tam kam vodím kobylu,.tak je i hřebec. Ale ke kobylám se nikdy nedostal je dosti zabezpečený. Jenže kobyla mi jednu dobu utíkala přes ohrady ven na louku a ještě do druhé ohrady, kde by se s hřebcem očuchávat mohli. Nevím, zda by ji dokázal připustit přes dřevěnou ohradu Po jejím útěkářském období se zvyšovaly ohrady a už je klid. Kobyla pořád jenom žere a je taková klidnější což u ní je velmi divné. Je to velký temperament. Hříbě jsem absolutně neplánovala a doufám tedy, že bude pouze vypapaná.

26.2.2015 16:18
rebeks

XXX.XXX.208.14

Na to odpoví jen veterinář nebo čas...

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2015 18:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mne teda pri prvom pohľade na fotku napadlo, že v ktorom mesiaci asi tak kobyla je :) takže šup volať veta, aby spravil sono a keď vylúčite žrebnosť, aspoň vám dá odčerovaciu pastu.

26.2.2015 18:55
lunin

XXX.XXX.24.30

To samozřejmě hned udělám. Mě to pořád bylo divné, že tak kyne. Jenže absolutně nevím, kdy mohla být skočená, pokud bude březí. Nechám udělat to sono ať vím na čem jsem. Bylo by to první hříbě, které by kobyla čekala. Já jsem nikdy své kobyly nenechala připouštět, vím jaká je doba teď s koňmi. Tak a teď z toho nebudu spát. Celý den nemyslím na nic jiného, jestli je nebo není březí

26.2.2015 20:17
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Já bych hned nemyslela na nejhorší. Pokud na kobče teď moc nejezdíte, prostě jí povolily svaly a břicho šlo dolů. Když byla kamarádka těhotná a přestala jezdit, její kobyla za pár týdnů tak vypadala, jak kdyby čekala potomka ona...

Neregistrovaný uživatel

28.2.2015 07:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mne teda pri prvom pohľade na fotku napadlo, že v ktorom mesiaci asi tak kobyla je :) takže šup volať veta, aby spravil sono a keď vylúčite žrebnosť, aspoň vám dá odčerovaciu pastu.

Taky to bylo první, co mě napadlo - ta kobyla opravdu vypadá jako březí.

28.2.2015 19:56
canis lupus

XXX.XXX.210.95

Jestli Vás to uklidní, mojí kobylu taky všichni včetně veterinářky považovali za březí. A nebyla.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2015 23:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

canis lupus napsal(a):
Jestli Vás to uklidní, mojí kobylu taky všichni včetně veterinářky považovali za březí. A nebyla.

A co na tohle "říká" její pohybový aparát... ? Pá poměrně lehkou kostru, takže zátěž na páteř a podvozek musí být veliká

1.3.2015 11:40
lunin

XXX.XXX.24.24

Už i tady ve vsi se lidé ptají, zda není březí když ji viděli. No káždopádně mi vetka přijede za 14dnů na to sono. Kobča zatím ani neměla říji a ostatní kobyly ve stádě už ano. Pořád se jen cpe. Je to občas pěkná šklebna a teď s tím přestala a nějak se uklidnila. Koukala jsem na fota staré 2měsíce a tam teda nemá takové velké břicho.

8.3.2015 21:01
lunin

XXX.XXX.32.251

Tak jsme dnes zkoušeli kobču dát do ohrady vedle hřebce a začla se blýskat a hned mu nastavovala a chtěla obskočit. Veterinářka má přijet příští pondělí, má to vůbec cenu, abych ji volala, jestli je koby březí? Zase mi je divně, před týdnem jsem jí měřila obvod břicha a měla 195cm a po týdnu 203cm, je možné, že by tak rychle přibrala? Kobyla teď i dost močí. Děkuji za příspěvky

9.3.2015 14:28
faraolka

XXX.XXX.216.10

8 cm je vážně dost .. ale určitě bych veterinářku nerušila...budete mít alespoň 100% jistotu a věděla na co se připravit...máte pravdu u koní je teď opravdu blbá doba, ale zase hříbo lepší než-li nějaké jiné zdravotní problémy kobči. Neberte to, jako bych se vám smála chápu vaše obavy, ale bylo by to hříbo lásky

Přidejte reakci

Přidat smajlík