Proč si tolik zacatecniku pořizuje koně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jezinkaa

27.2.2015 19:48
jezinkaa

XXX.XXX.97.250

A ideálně takového, na kterého nestačí. Vždyť je to všude, v mém okolí, v inzerci...to přece dřív nebylo. Až posledních pár let.

27.2.2015 20:01
canis lupus

XXX.XXX.210.95

Protože je to vyjde levněji nebo stejně draho, než si platit hodiny. A nikdo je nebuzeruje jako v klubu přece. A z klubu a lekcí neznají koně, kterého by nezvládli, tudíž je to ani nenapadne.
Pak jsou ještě ti, kteří nemají v dostupné vzdálenosti možnost jezdit.

27.2.2015 20:22
mgtka

XXX.XXX.36.4

Dnešní lidé mají povahu, že si svoji chybu nepřiznají ani kdyby nevím co. Bohužel je i většina dnešních dětí vychovávána tak, že vše co udělají je skvělé, úžasné a stejné postupy pak aplikujou ve starším životě.

27.2.2015 20:36
kapička

XXX.XXX.224.233

Kdybych neměla práci, kde jsem půl dní v měsíci od 8 do 20, tak o vlastním koni uvažuji taky, přestože jezdím teprve 3 roky, neumím skákat a o něco víc než Z drezura bych se pokoušet nemohla. Jenže za měsíc projezdím 3500 a to sedím na koni 10x, za stejnou cenu bych si mohla koně v té samé stáji dát na pastevko a jezdit skoro denně... Neříkám, že teď, ale s jinou prací by to za 2,3 roky bylo reálné. Zvlášť, když pořizovací ceny koní jsou takové jaké jsou.
Na druhou stranu nechápu pořizování si koní domů nq zahradu, za každou cenu, klidně do samoty, na normální ustájení nemají, ale hlavně, že mají koně...

27.2.2015 20:44
hellen

XXX.XXX.252.11

Pokud je člověk rozumný a svědomitý a pořídí si koně odpovídajícího charakteru, nevidím v tom problém. Nebuďte pořád tak nenávistní a závistiví, je to přece každého věc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2015 20:49

Koní je veľa, sú lacné, ustajenie bezprízorne niekde na " pastvine" bez sena, bez vody býva za smiešne peniaze, takže vlastnenie koňa je dostupné skoro pre každého.

Lenacia

27.2.2015 21:27
Lenacia

XXX.XXX.122.58

Taky jsem si jako začátečník pořídila koně. Jednak už mě opravdu nebavilo dělat 'podrž koště' v kdejaké stáji či ranči, případně, abych k tomu byla terčem šikany holek z jezdeckého centra... o tom, že mi dají naprosto nevhodnou kousavou a kopavou kobylu a ani mi neřeknou, že jsem jí nasedlala špatně (i když ví, že sedlat neumím), načež mi kobyla i na lonži hází hrbáky, že nechápu, že jsem se udržela...
To už jsem si raději pořídila kobylku vlastní. Pravda, při sedlání se trochu šklebí a teď nás všechny měla na háku, ale mám ji ve stáji, kde mi pomáhají tamní slečny získat jistotu a umět správně jezdit... a teď mám v jednání přesun do jiné stáje, kde bych měla možnost využívání travnaté jízdárny a pískové kruhovky...
Nejsem zrovna vzhledový ideál a vůbec neumím na koně nasedat (já se prostě nevyšvihnu, ať trénuju jak chci) a musím nasedat z rampičky... a kobyla mě taky poslední dobou trošku zlobí, ale umím si to přiznat... ano byla to chyba, a ano trochu jí lituji, ale neměnila bych.

27.2.2015 21:30
mgtka

XXX.XXX.36.4

Lenacia napsal(a):
Taky jsem si jako začátečník pořídila koně. Jednak už mě opravdu nebavilo dělat 'podrž koště' v kdejaké stáji či ranči, případně, abych k tomu byla terčem šikany holek z jezdeckého centra... o tom, že mi dají naprosto nevhodnou kousavou a kopavou kobylu a ani mi neřeknou, že jsem jí nasedlala špatně (i když ví, že sedlat neumím), načež mi kobyla i na lonži hází hrbáky, že nechápu, že jsem se udržela...
To už jsem si raději pořídila kobylku vlastní. Pravda, při sedlání se trochu šklebí a teď nás všechny měla na háku, ale mám ji ve stáji, kde mi pomáhají tamní slečny získat jistotu a umět správně jezdit... a teď mám v jednání přesun do jiné stáje, kde bych měla možnost využívání travnaté jízdárny a pískové kruhovky...
Nejsem zrovna vzhledový ideál a vůbec neumím na koně nasedat (já se prostě nevyšvihnu, ať trénuju jak chci) a musím nasedat z rampičky... a kobyla mě taky poslední dobou trošku zlobí, ale umím si to přiznat... ano byla to chyba, a ano trochu jí lituji, ale neměnila bych.

Jste jedna z mála co si dá říct

Lenacia

27.2.2015 22:27
Lenacia

XXX.XXX.122.58

mgtka napsal(a):
Jste jedna z mála co si dá říct

Tak taky je mi 21 :) jsem ještě přechodového období výchovy... :).

28.2.2015 01:14
kuba_74

XXX.XXX.208.132

Je úplně jedno, zda je člověk začátečník. Nejdůležitější je poctivý přístup a zodpovědnost vůči zvířeti. On žádný učený z nebe nespadl smajlík

Lenacia

28.2.2015 01:26
Lenacia

XXX.XXX.122.58

kuba_74 napsal(a):
Je úplně jedno, zda je člověk začátečník. Nejdůležitější je poctivý přístup a zodpovědnost vůči zvířeti. On žádný učený z nebe nespadl smajlík

Souhlasím. Ono často stačí třeba i se kouknout na jedno video. Mě takhle kobyla první dva měsíce vůbec nerespektovala, šťouchala do mě, chudila si kam chtěla. A pak stačilo být jen ráznější dát víc najevo že ji sleduji a vlastně se jí věnuji a najednou stála klidně, ani se nehla a pokud udělala krok jinam, stačilo jen jí dát lehce přiložením ruky k části těla pokyn a ona se srovnala zpátky...
Jen teď má říji a je z ní náladová panička...

28.2.2015 09:15

Jazdenie je najmenej, to sa človek nejako naučí aj pokus-omyl... Horšie je, keď si zadováži koňa niekto, kto nemá absolútne źiadne znalosti o výchove, výžive a zdraví koňa... A potom chodí po internete a hľadá rady na všetko...

28.2.2015 13:54
alfonza

XXX.XXX.72.69

Nevidím problém v tom, že je někdo začátečník, pokud je zodpovědný, používá mozek a nechá si poradit, ideálně má někoho zkušeného za zadkem. Horší je, když si zvíře pořídí mistr světa, který ví, že kůň má 4 nohy a žere seno. Má ho v samotě na dvorku a diví se, že kůň nefunguje jako v televizi. Pak píše na diskuze a když se někdo snaží fundovaně poradit, tak je ten nejhorší, v lepším případě takové rady nechce poslouchat. Chjo, na vlastnictví zvířat by měl být zbroják, pak by třeba ubylo nešťastných, zlomených, nezvladatelných, agresivních, atd. zvířat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík