Proč si lidé pořizují koně, když je nemají rádi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2015 10:36
vášša

XXX.XXX.88.236

Jezdila jsem v Praze k jedné paní, která měla krásné koně a hodné koně a hrozně jsem si to užívala.
Když jsem přišla, tak tam měla moc hodné koně. Občas si třeba jeden kůň (kůň #1) pozlobil a jelikož byl naovsovaný, tak někdy někoho i shodil, ale jinak to byl hodný kůň. Prodala kobylku - jednoho z nejmilejších a nejméně problémových koní, které jsem kdy potkala - z mě neznámých důvodů. Pak prodala i koně #1 a to kvůli otravě nebo co se mu to stalo. Ve stáji zůstal kůň #2. Přikoupila si kobylku ČT - trochu svéhlavou kobylku plnou energie -, která má problémy s kolenem - paní si ji kupovala za cca 25 000, - a už při koupi věděla o jejím problému s koleny - teď ji prodává za 40 000, - a v inzerátu není napsáno, že má nějaké problémy.
Paní má pár měsíců nového parkurového koně a jeho stav je zatím dobrý, ale kdo ví jaký bude za pár měsíců...

Neměla bych takový problém s tím, že chce prodat koně, který je nemocný nebo má problémy s koleny, ale mám veliký problém s tím, že na koně nadává (více, než by koňák možná měl - nejčastější nadávka "mrzáku"), nahlas vytrubuje, že koně nechce a že by je nejraději prodala úplně všechny. Pořizuji si koně proto, abych s ním mohla pracovat, abych ho měla ráda a pečovala o něj, ne jen proto, že mi to vynese nějaké peníze za vyjížďky a tréninky pro jiné lidi. Koně jsou také živá stvoření a snad každý mi potvrdí, že když koně nechci mít a nechci se o ně starat, tak si je ani pořizovat nebudu! Mimochodem ČT kobyla se paní docela bojí. :(.

4.3.2015 10:48
-šumák-

XXX.XXX.166.231

Nejedná se o slečnu BH? podobný případ ale prvního koně stále má a ohledně ostatních koní jen kroutíme hlavou a nechápeme, jsou to její koně, její rozhodnutí to, že nám to hlava nebere není její problém, chvilku jsem u ní jezdila ale to nebyla ještě v Praze.

6.3.2015 08:46
joripage

XXX.XXX.41.2

6.3.2015 11:30
fríský

XXX.XXX.64.144

Bohužel i mezi námi opravdovými koňáky, kteří je mají koně doopravdy rády, s láskou se starají a berou je jako parťáka se bohužel nejdou tací, kteří je nemají rádi a berou je jako "náčiní". AŤ JDE O LIDI ČI ZVÍŘATA, tak mají fyzické a psychické potřeby.
A když je nemá ráda nebo je nemiluje, tak vidím tady jasný byznys

Kupující by měl být v této době velmi opatrný a ptát se na každou věc, co ho napadne a určitě VŘELE DOPORUČUJI budoucím majitelům koně si udělat VETERINÁRNÍ PROHLÍDKU před jeho koupí i s opohybovkami popř. s rentgeny-ono se to vyplatí.

6.3.2015 13:55
vášša

XXX.XXX.88.236

Pokud myslíte tu, kterou myslím já, tak ano, je to ona. Je mi líto, že takoví lidé vůbec existují. Někteří koně jsou u té paní moc pěkní a já si velice oblíbila jednoho krasavce, který by mohl být výborným koněm jak na závody tak na rekreační ježdění, ale mám takový pocit, že ani on nevydrží u té paní dlouho.
Koně potřebují pohyb a volnost. Ráno je vyvést, odpoledne na vyjížďku, když je hezky, tak ještě na chvíli ven se popást a když už je tma nebo hnusně, tak s nimi do boxu, ale oni celý den stojí v boxu a to je podle mě špatné...
Já osobně jsem si myslela, že tato stáj by mohla být ideální, protože je blízko u mého bydliště a měli tam pěkné koně, ale teď raději jezdím k Mělníku do stáje mé kamarádky, která sice nemá nijak extra stáje, ale je to milá, pozorná paní, která své i ustájené koně miluje. :)
-šumák- : vy už nejezdíte u slečny BH?

6.3.2015 15:01
alfonza

XXX.XXX.72.69

vášša napsal(a):
Jezdila jsem v Praze k jedné paní, která měla krásné koně a hodné koně a hrozně jsem si to užívala.
Když jsem přišla, tak tam měla moc hodné koně. Občas si třeba jeden kůň (kůň #1) pozlobil a jelikož byl naovsovaný, tak někdy někoho i shodil, ale jinak to byl hodný kůň. Prodala kobylku - jednoho z nejmilejších a nejméně problémových koní, které jsem kdy potkala - z mě neznámých důvodů. Pak prodala i koně #1 a to kvůli otravě nebo co se mu to stalo. Ve stáji zůstal kůň #2. Přikoupila si kobylku ČT - trochu svéhlavou kobylku plnou energie -, která má problémy s kolenem - paní si ji kupovala za cca 25 000, - a už při koupi věděla o jejím problému s koleny - teď ji prodává za 40 000, - a v inzerátu není napsáno, že má nějaké problémy.
Paní má pár měsíců nového parkurového koně a jeho stav je zatím dobrý, ale kdo ví jaký bude za pár měsíců...

Neměla bych takový problém s tím, že chce prodat koně, který je nemocný nebo má problémy s koleny, ale mám veliký problém s tím, že na koně nadává (více, než by koňák možná měl - nejčastější nadávka "mrzáku"), nahlas vytrubuje, že koně nechce a že by je nejraději prodala úplně všechny. Pořizuji si koně proto, abych s ním mohla pracovat, abych ho měla ráda a pečovala o něj, ne jen proto, že mi to vynese nějaké peníze za vyjížďky a tréninky pro jiné lidi. Koně jsou také živá stvoření a snad každý mi potvrdí, že když koně nechci mít a nechci se o ně starat, tak si je ani pořizovat nebudu! Mimochodem ČT kobyla se paní docela bojí. :(.

Pokud paní říká koním mrzáku a má je na kšeft, tak to sice není hezké, ale řekla bych, že se mnozí koně mají o 100% hůř, viz koně nedávno utýraní k smrti.
Mohli bysme se taky ptát, proč si lidi pořizují psy, kočky, děti..., když je nemají rádi. Jediné, co s tím můžete dělat, je nechodit tam nebo podat stížnost na KVS, která s tím stejně nic neudělá. A nebo si stěžovat na diskusi. Omlouvám se za cynismus, ale tak to prostě je a nadpis vašeho tématu mi přišel trochu úsměvný. Mmch, dneska jsem řekla koňovi debile:).

6.3.2015 19:22
vášša

XXX.XXX.88.236

alfonza napsal(a):
Pokud paní říká koním mrzáku a má je na kšeft, tak to sice není hezké, ale řekla bych, že se mnozí koně mají o 100% hůř, viz koně nedávno utýraní k smrti.
Mohli bysme se taky ptát, proč si lidi pořizují psy, kočky, děti..., když je nemají rádi. Jediné, co s tím můžete dělat, je nechodit tam nebo podat stížnost na KVS, která s tím stejně nic neudělá. A nebo si stěžovat na diskusi. Omlouvám se za cynismus, ale tak to prostě je a nadpis vašeho tématu mi přišel trochu úsměvný. Mmch, dneska jsem řekla koňovi debile:).

To máte pravdu a ne, že bych na koně občas nekřičela sprostě, přeci jenom se to stane a neznám koňáka, který by někdy na koně nezanadával :) Těch koní je mi jednoduše líto. :(
Občas si člověk prostě chce vylít vztek v diskuzích, protože v reálu s tím nic udělat nedovedu :).

6.3.2015 19:39
-šumák-

XXX.XXX.166.231

vášša napsal(a):
Pokud myslíte tu, kterou myslím já, tak ano, je to ona. Je mi líto, že takoví lidé vůbec existují. Někteří koně jsou u té paní moc pěkní a já si velice oblíbila jednoho krasavce, který by mohl být výborným koněm jak na závody tak na rekreační ježdění, ale mám takový pocit, že ani on nevydrží u té paní dlouho.
Koně potřebují pohyb a volnost. Ráno je vyvést, odpoledne na vyjížďku, když je hezky, tak ještě na chvíli ven se popást a když už je tma nebo hnusně, tak s nimi do boxu, ale oni celý den stojí v boxu a to je podle mě špatné...
Já osobně jsem si myslela, že tato stáj by mohla být ideální, protože je blízko u mého bydliště a měli tam pěkné koně, ale teď raději jezdím k Mělníku do stáje mé kamarádky, která sice nemá nijak extra stáje, ale je to milá, pozorná paní, která své i ustájené koně miluje. :)
-šumák- : vy už nejezdíte u slečny BH?

Ne nejezdím :) mám vl. koně o pár km dál než BH
Dřív měla jiné koně a stáj za Prahou tam to bylo ještě spíš na vyjdy (nebyla jízdárna a občas se skočilo přes koště na židlích apod) mám ji na fb a nestačím se kolikrát divit, udělala jednu obrovskou chybu kvůli, které od ní odešlo co já vím, dost lidí
Měla jsem se svým valachem problémy ale i přes to jsem nebyla schopná napsat přes slzy inzerát a prodat ho, prostě bych to nedokázala, ani jednoho bych nedala a to mě kolikrát s-rou až to hezký neni a nějaké pojmenování typu debile, kreténe, pí-o, vole, krávo atd. ode mě také uslyšíte a to ne občas
Nemyslím si, že by BH neměla své koně ráda jen je bere jinak než většina z nás- taky jsem si malovala jak si kobyla vydělá sama na sedlo, a že ji budu moct koupit to a tamto za peníze za ježdění a ejhle 2 roky jsem nebyla schopná na ní najít jezdce, z tohohle "snu" jsem se probudila velice rychle BH to funguje- nabízí vyjdy, tréninky, závody... ale za tu cenu, nebudeme si lhát, seženete větší kvalitu ale chce to do toho vidět, tenkrát mi přišlo 300, - za vyjdu/trénink jako supr cena hlavně, že si zajezdím... navíc má teď dost dobré místo- výborný dojezd MHD takže pro lidi do 15let naprosto ideální- rodiče nemusí nic řešit dítě si tam dojede samo.

6.3.2015 19:41
alfonza

XXX.XXX.72.69

Ten deb.l byl jen pro odlehčení:). Váš povzdech chápu. Bohužel, naše zákony a příslušné orgány zvířata moc nechrání. Velice často vídám zvířata, která nežijou zrovna ideálně, ale bohužel to není považováno za týrání (ikdyž pro mě třeba pes v kotci, ze kterého ho pouští 1x za týden, týrání je, to samé koně v samotě). Vždycky mě napadne ta samá otázka, co vás- proč si takoví lidé zvířata vůbec pořizují. Je mi z nadutosti a sobeckosti lidí smutno, ale to je asi tak všechno, co s tím zmůžu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík