Ahoj, jaké plemeno jako školní koník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2015 15:04
dajamob

XXX.XXX.29.240

Chtěla bych se zeptat těch co mají stáj a nabízejí ježdění na koních jake plemeno se vás osvědčilo jako školní koník.

4.3.2015 17:11
kapička

XXX.XXX.77.39

Já s dovolením přidám ze strany klienta. Český teplokrevník. Znám koně, co dělají školní koně 15, dokonce jeden nezmar i 20 let. Tihle konkrétní se za tím účelem narodili, byli vychováni a fungují celý život. V jiné stáji nejvíc fungují taky ČT. Pro mě jako žáka bych řekla, že je to ideální. Normální velikost, jsou všestranní, přiměřený temperament, nenechají si líbit vše, ale dost odpustí...

Neregistrovaný uživatel

5.3.2015 08:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

kapička napsal(a):
Já s dovolením přidám ze strany klienta. Český teplokrevník. Znám koně, co dělají školní koně 15, dokonce jeden nezmar i 20 let. Tihle konkrétní se za tím účelem narodili, byli vychováni a fungují celý život. V jiné stáji nejvíc fungují taky ČT. Pro mě jako žáka bych řekla, že je to ideální. Normální velikost, jsou všestranní, přiměřený temperament, nenechají si líbit vše, ale dost odpustí...

Problém je, že pod pojem ČT se dnes schová prakticky jakýkoliv teplokrevník narozený v čechách - od polokreváka vysoko v krvi, po 2 metry vysokého špatně jezditelného hannoveráka

5.3.2015 08:38
-šumák-

XXX.XXX.166.231

Přesně tak není ČT jako ČT sama mám doma ČT valacha po plnokrevném otci a polokrevné matce ale narodil se v ČR... co jsem jezdila po klubech měli hodně plemen a hlavně kříženců- za mě by měl být kůň do provozu hlavně spolehlivý a klidný nezáleží na plemeni ale na jedinci, můžete najít zlatého A1/1 a "šíleného" norika... ještě tedy moc nezastávám názor aby byli v klubu třeba jen právě ČT, na léto jezdím pomáhat na tábory a se svou výškou jsem vděčná pro výcvik dětí za pony, také si nedokážu představit 8leté dítě na 170cm vysokém koni...

5.3.2015 09:03
kapička

XXX.XXX.216.88

Tak jasně, že pro malá děcka poníky, ale já si dnes pod pojmem stáj, co nabízí ježdění spíš představím stáj, kam se chodí odreagovat dospělí, případně mají nějaké podmínky pro děti, jako že berou děti od 12 let a ty už s hodným koněm problém nemají. Já mám zkušenost s těmi ČT, kde aspoň z mateřské strany jsou z linií po plemenících ještě z minulého století, kdy se nějaká ta univerzálnost a charakter vyžadoval, jako jsou linie Dietward, Reliéf, Przedswit... Plus k tomu patřičný odchov a výchova k tomu, aby byli spolehlivými koňmi.
A když byl dotaz na konkrétní plemeno... Možná dnes už tomu bude spíše odpovídat moravský teplokrevník, kde se to nežene do namachrovaných němců, nevím, píšu svoji zkušenost asi se 45 jedinci plemene...

5.3.2015 12:56
Galathea

XXX.XXX.12.66

Jako zákazník různých stájí jsem si vyzkoušela i hodně školních koní. Nakonec jsem skončila u koní Kinských, jsou trošku menší než běžné ČT, mají přiměřený temperament, dá se s nima i něco skočit. Jinak třeba plnokrevníci (samozřejmě dobře přiježdění) jsou taky v pohodě, jsou celkem chodiví, takže se začátečník nemusí pořád věnovat jenom pobízení. Naopak mi nevyhovovali chlaďasi (to podle mě nejsou koně na jízdárnu a už vůbec ne do provozu) a nejhoršího jsem zažila křížence hucula s haflingem. To bylo strašně tvrdohlavé zvíře, tlačivé a líné, navíc ty chody taky nic moc...

5.3.2015 13:16
kallisto

XXX.XXX.157.94

Máme desítku plnokrevníků a jsme nadmíru spokojení. Většina stažená z dráhy nebo tréninku a chodí naprosto luxusně. Pro děti ideální, jsou drobnější, dítka je snáz uvedou. Dospělého zvládnou bez problémů. Chodiví, skočit umí také hezky. Navíc po dostihové výchově umí nastupovat do přepravníku, nebojí se stříhacího strojku, repelentu atd...

Přidejte reakci

Přidat smajlík