Ahoj. Ocitam se v takove situaci rozmysleni co s konem. Zkousim se inspirovat i nazory konaku tady na foru.
Mam valacha 5 let. Od narozeni, tenkrat jsem jeste mela 4 kone, teda 3 a 1 ponclika. Ponik uz bohuzel neni (hezkych 29let tu s nami byl) a jednoho kone jsem prodala pred dvemi lety. Zustal mi valasek prave a jeho mama ( letos 18let, tu nedam je to perfektni kun).
Tet o tom, co se deje...valasek je perfektni hodny kun, na jezdeni ovladatelny i kdyz je to mladoch. Obsas si vyhodi a kdyz mema pravidelnou praci je pak pod sedlem nevyjuchany...nedela zadne zakernosti ale proste vymejsli trochu. Bohuzel do sedla se nyni kvuli praci dostanu 1x tydne coz znamena tak 35 minut lonzovani aby se vykozloval vybehal a trosku unavil. Je to plnokrevnik. A pak ven...a to je uz jako milius jenze tenhle rezim 1x tydne pul hodiny lonz a pak treba 35minut lehci projizdka proste pro mladocha neni. Casto za ten tyden zapomene co jsme se ucili, navic fyzicky to neni dobre narazova zatez. Kdyz s nim pojedu rovnou ven tak ja tak natesenej ze se bude behat a litat (a to ucim jen pomaly cval ) ze zacne povyhazovat a tocit se ruzne.tak to konci vetsinou ctvrthodinovou korekci na louce ma kruhu..neni to ze by nechtel poslouchat kdyz se vybeha trochu tak je fakt zlatej...
Jenze ja tet budu stavet dum takze casu bude jen na zakladni obstarani a tak jednou za 10dni do sedla... pote mozna materska.
Co by jste delali? Kdyz ho prodam stejne budu ke kobyle muset koupit jineho kone aby nebyla sama. Kobca je takova pohodarka ze po mesici na ni sednu a je ok. Koupit druheho stejneho kone? Nechat mladocha a pokracovat stejne ?
Nabizela jsem i pravidelne jezdeni zadarmo a nikdo nechce. Pronajmout ho s odvozem do vlastni staje? Tak budu pro klisnu muset koupit poncl aspon...proste, nechali by jste si ho v takove situaci?
Myslím, že nejlepší bude nechat si tohohle koníka doma.Je mladý, zdravý, s kobylou se snáší, je zvyklý na vás a na váš režim.A že nebude pracovat ?To řešíme většinou my, majitelé.Jeho osobně to určitě trápit nebude
Než složitě prodávat, pravděpodobně za pár korun a přemýšlet kde a jak žije.?A následně si přitáhnout domů bůhví jakou hajtru, která navíc nemusí padnout do noty té vaší?Pravděpodobně byste si jen přidělávala další zbytečné starosti.