anonym123456

XXX.XXX.236.67
Mám 2letého valacha a přemýšlím, že bych mu pořídila chrániče na procházky lesem, aby se nepoškrábal apod. Mám mu je pořídit, popřípadě jaký typ? Děkuju za odpovědi. :).
anonym123456

XXX.XXX.236.67
Ne, byli jsme jen jednou, ale chci chodit častěji, proto uvažuji nad chrániči.
Lenculelenka

XXX.XXX.205.245
Na nějaké běžné venkovní vycházky stačí něco orpavdu levného... klidně i bandáže, pokud umíte vázat.Ale spodní část nohou stejnak bude nechráněná, takže je to tak nějak... k ničemu bych řekla já...to už by se msuely koupit nějaké zvony nebo tak...
Lenculelenka

XXX.XXX.205.245
Lepší si třeba pořídit nějakou léčivou mast a kdyby teda přecijen koník přišel poškrábaný tak namazat :)
Nebo betadina. Škrábance nevadí, mě jednou přišla potvora z výběhu a měla zevnitř úplně sedřenou pravou zadní nohu. Zaschlá krev tam... no ve mě by se člověk krve nedořezal... nakonec se to omylo vlažnou vodou a zastříkalo betadinou a že když se to zhorší volá se vet.
No tak to tedy nesouhlasim, moje kobca 5 let, je hrozne tele, chodime take na prochazky i s ostatnimi konmi a ona je takovy pubertak, bez chranicu bych s ni nesla... vzdy se vrati s odrenou nohou atd, na louky staci bandaze, do lesa davam i zvony a je po problemu, radeji se vyvaruji zbytecnym zranenim nez pak platit tisice za veterinare.
roxicka17
napsal(a):
No tak to tedy nesouhlasim, moje kobca 5 let, je hrozne tele, chodime take na prochazky i s ostatnimi konmi a ona je takovy pubertak, bez chranicu bych s ni nesla... vzdy se vrati s odrenou nohou atd, na louky staci bandaze, do lesa davam i zvony a je po problemu, radeji se vyvaruji zbytecnym zranenim nez pak platit tisice za veterinare.
No jo ale tady je sejde několik lidí- ti, kteří jako my mají šmajdavá nemehla a ti co mají koně, které je opravdu nepotřebují- většina bude hájit svůj způsob
můj valášek se silně strouhá, má "křivou nohu" a různě s ní při chůzi kroutí takže pro nás určo minimálně strouhačky, na prochajdy mu na chrániče prdim stejně spíš stojíme než jdeme a v tom kroku si nijak vážně neublíží- těch pár kapek krve od případného škrábance mu utřu a zastříkám i bez veta, na klasickou vyjdu by to bylo horší ale neříkám, že by to nepřežil ale kvůli stálým problémům mu ten otok ušetřím...
záleží na koni a to musí posoudit majitel...
Nerikam ze je musi mit kazdy kun. Kdyz chodime do terenu radeji ji je davam, tech par minut co trva nasadit chranice nebo bandaze nikoho nezabije a prece jen uz nam mnohokrat usetrili spoustu skrabancu mozna i vaznejsicho rozsahu.
Urcite je to kun od kone ale nekteri jsou proste nemotorna nemehla...