Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2015 13:25
Nikasi

XXX.XXX.233.153

Dobrý den. Chci se zeptat na zzvj v Havl. Brodě..1.Co si s sebou má vzít jezdec?
2.Co si s sebou má vzít kůň?
3.Musím být zaregistrovaná pod nějakým klubem?
4.Musí být pod klubem zaregistrovaný kůň?
5.Musí mít kůň udidlo STIHLO?
6.Kolik stojí?
7.Můj trenér je můj otec, musí být taky někde zaregistrovaný?
8.Kdo může být mým ručitelem?
9.Může se drezurní zkouška dělat ve skokovém univerzálu?
10.Kdy se koná?
11.Musím se nějak přihlásit ještě před tím než přijedeme?
Budu ráda když mi odpovíte aspoň na nějaké. Děkuji.

7.3.2015 14:38
lexi7892

XXX.XXX.168.4

Většina toho se dá najít na internetu. Navíc pokud je váš otec trenér, měl by toto všechno vědět.

7.3.2015 16:05
Nikasi

XXX.XXX.233.153

On trenér není oficiálně. Trénuje mě jenom po doma. A na internetu jsem to ještě nenašla.

7.3.2015 19:16
lexi7892

XXX.XXX.168.4

Http://www.cjf.cz/vzdelavani/zzvj/ zde najdete většinu věcí.
Trenér bez licence není trenér... Nezlobte se ale umíte vůbec jezdit?

7.3.2015 19:23
Íháček

XXX.XXX.236.80

Licenci můžete dělat pouze pod nějakým klubem nebo stájí. Takže nejlepší bude nějakou najít a tam vám všechno řeknou.

7.3.2015 21:59
jennifer

XXX.XXX.217.71

No, já.myslím, že člověk, který je připraven na ZZVJ by si na všechny tyto otázky měl umět zodpovědět sám. Pokud neumí, nemá na ZZVJ co dělat.

8.3.2015 09:55
hellen

XXX.XXX.252.11

jennifer napsal(a):
No, já.myslím, že člověk, který je připraven na ZZVJ by si na všechny tyto otázky měl umět zodpovědět sám. Pokud neumí, nemá na ZZVJ co dělat.

Predpokladam, ze vy sama jste se vsechny tyto veci dozvedela tim zpusobem, ze vam je nekdo rekl. Slecna bohuzel nemela takove stesti, a proto se zkousi ptat tady.
Pokud nechcete odpovidat, nedelejte chytrolina a radsi sem vubec nepiste.

8.3.2015 10:42
jennifer

XXX.XXX.217.71

Ne, ono si stačí projít příslušné dokumenty a pravidla jezdeckého sportu, jejichž znalost stejně musí uchazeč při testech prokázat.

kelpie

8.3.2015 11:20
kelpie

XXX.XXX.244.158

Nikasi napsal(a):
Dobrý den. Chci se zeptat na zzvj v Havl. Brodě..1.Co si s sebou má vzít jezdec?
2.Co si s sebou má vzít kůň?
3.Musím být zaregistrovaná pod nějakým klubem?
4.Musí být pod klubem zaregistrovaný kůň?
5.Musí mít kůň udidlo STIHLO?
6.Kolik stojí?
7.Můj trenér je můj otec, musí být taky někde zaregistrovaný?
8.Kdo může být mým ručitelem?
9.Může se drezurní zkouška dělat ve skokovém univerzálu?
10.Kdy se koná?
11.Musím se nějak přihlásit ještě před tím než přijedeme?
Budu ráda když mi odpovíte aspoň na nějaké. Děkuji.

No tak já se Vám pokusím odpovědět... Doufám že správně, protože, je to už nejméně 100 let co jsem ZZVJ sama skládala...
1. Úbor předepsaný čjf: Helma, bílá košile s vázankou (či tričko se stojáčkem) sako, bílé (krémové) rajtky, vysoké jezdecké boty (perka a závodní chapsy), bič pro skoky, tušírku pro drezuru, peníze, doklady
2. Uzdečka, dečka, sedlo, (pokud je třeba kamaše, martingal), průkaz koně
3. Ano
4. Ne, musí mít platnou vakcinaci proti chřipce (ne starší jak 1 rok) a negativní vyšetření na AIE ne starší jak 2 roky
5. V pravidlech pro drezuru jsou uvedená udidla k uzdečce (klaické stihlo, oliva, déčko, roubík, baucher), pro skoky jsou povolena všechna udidla i hackamore (nevím však jak to je u ZZVJ)
6.500 + poplatek za areál
7. Měl by mít trenérskou či cvičitelskou licenci čjf
8. Člověk s trenérskou nebo cvičitelskou licencí čjf
9. Ano
10.18.4.2015 - Havl. Brod http://www.cjf.cz/oblasti/vysocina/zkousky/
11. Ano je nutné se přihlásit u sekretáře dané oblasti (telefonicky / mailem)
Tak snad jsem na nic nezapomněla a nic nezkonila

8.3.2015 11:29
stacey

XXX.XXX.194.90

A hlavně nově musí být váš ručitel/trenér po celou dobu konnání zkoušky přítomen.

8.3.2015 16:27
Moníísek

XXX.XXX.1.239

lexi7892 napsal(a):
Http://www.cjf.cz/vzdelavani/zzvj/ zde najdete většinu věcí.
Trenér bez licence není trenér... Nezlobte se ale umíte vůbec jezdit?

Kolikrát trenér bez licence naučí o mnohem víc než trenér s licencí ;)... a to jí nikdo z vás fakt neumí zodpovědět ty otázky?

8.3.2015 16:41
Nikasi

XXX.XXX.233.153

Kelpie moc vám děkuji.

8.3.2015 17:51
kallisto

XXX.XXX.135.38

Mno... dodám.
Pokud jsi ve věku do 16let, musíš mít také bezpečnostní vestu. Viz pravidla:

NÚ: Povinná bezpečnostní vesta (ne pouze páteřní chránič) pro všechny Sportovce do 16 let včetně, KDYKOLIV SEDÍ NA KONI.

Kůň má být na zkoušky postrojen dle SKOKOVÝCH pravidel, čili drezurní úlohu MŮŽEŠ jet i s martingalem, i s krátkým bičem, s kamašemi na nohou atd. To platí také pro uzdění. V pravidlech se píše:

1.3. Všechna udidla jsou povolena, avšak Sbor rozhodčích může, na základě veterinárního posudku, zakázat použití některého udidla, které by mohlo ublížit koni. Otěže musí být zapnuty na udidlo nebo přímo na uzdění. Fuga a hackamore jsou povoleny.

Dále musíš mít svého čtenáře úlohy. Takže vytištěnou úlohu s sebou. Měla bys ji znát dokonale z hlavy. Kdy se jede drezurní úloha záleží na situaci. Může se stát, že je hodně účastníků, a tak půlka jede parkur a druhá mezitím drezuru. Jinak program ti řeknou komisaři při zahájení. Většinou se začíná předváděním koně, pak následuje drezura, po ní v opačném pořadí startujete ve skocích a nakonec napíšete test, čili s sebou aspoň prupisku.

Dávej si pozor na to, abys nikde nechodila s koněm jen na ohlávce, abys jej otáčela správným směrem atd. Nauč se s koněm klusat na ruce. Ale to bys měla vědět, než na zkoušky jdeš.

Opravdu doporučuju si přečíst MINIMÁLNĚ toto: http://www.cjf.cz/files/stranky/vzdelavani/zzvj/062014_vzdelavani_dokument_final.pdf kde bys našla odpovědi na své otázky. Navíc tu máš uvedeny okruhy z teorie. Čili čtení pravidel se stejně nevyhneš.

Přihlášku bys měla zaslat také na stáj, kde budeš zkoušky dělat.

Dále bys měla znát všeobecná + pravidla své disciplíny, než vyrazíš na nějaké závody.

Pokud ti něco není jasné, ptej se. Ale opravdu se snaž si to najít. Vše najdeš na stránkách ČJF.

8.3.2015 18:18
Nikasi

XXX.XXX.233.153

Kallisto taky děkuji.

9.3.2015 18:44
alfonza

XXX.XXX.72.69

Moníísek napsal(a):
Kolikrát trenér bez licence naučí o mnohem víc než trenér s licencí ;)... a to jí nikdo z vás fakt neumí zodpovědět ty otázky?

Trenér bez licence jí ale jaksi u ZZVJ nepomůže, že?
Mmch, proč tedy neodpovíte vy?

11.3.2015 14:29
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Protože já to nevim.. já ZZVJ nedělala, ale jiný tady jo a nikdo asi až na jednoho člověka jí pořádně neporadil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík