Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2015 10:45
Otis

XXX.XXX.142.29

Jdu si pro radu jaké vybrat boty pro koně, náš nový koník byl celý život nevhodně kutý, navíc po zranění nohy mu to vůbec neprospělo, teď je naboso, i zraněné nožce to prospělo, ale je citlivý, pod váhou jezdce je to ještě horší, vím že to chce i čas ale přece jen na delší trasy s nejistým tereném, kamínky, tvrdé mi příjdou boty jako ideální řešeníkutí nám nesmí přes práh!Beru jak tipy tak vaše zkušenosti, děkuji

Elizabeth44

14.3.2015 11:40
Elizabeth44

XXX.XXX.98.163

Já používám Old Macs :) jsou opravdu super jak do terénu tak na práci na jízdárně. Mám plnokrevníka a také stačil jeden malinký kamínek a hned zakulhal ale s těmito botkami je úplně v pohodě :) jsou super jak na údržbu tak na zapínání :)

14.3.2015 17:23
Otis

XXX.XXX.142.29

Elizabeth44 napsal(a):
Já používám Old Macs :) jsou opravdu super jak do terénu tak na práci na jízdárně. Mám plnokrevníka a také stačil jeden malinký kamínek a hned zakulhal ale s těmito botkami je úplně v pohodě :) jsou super jak na údržbu tak na zapínání :)

Děkuji, my jsme jen hobíčkáři, ale plánujeme i puťáky takže boty budou jasná volba, děkuji za pomoc.

14.3.2015 22:56
6kaca6

XXX.XXX.74.232

S botami mám výbornou zkušenost. Bohužel konik už nepracuje a tak mi leží doma, tak jsem se rozhodla je prodat. Mám easyboot bare/epic, které jsou právě vhodné i na delsi vyjizdky, cundry a tak. Používají je i vytrvalci. Boty jsou ve výborném stavu a prodávám a velkou slevou. Mám je odzkousene na všech povrsich - hluboke bláto, mokra tráva, sucho, asfalt, potok... Vždy krásné držely na kopyte a kůň chodil bez problémů (a to to je šmatla první třídy :-D )

Kouknete na inzerát ;-)http://zvirata.bazos.cz/inzerat/45070846/Boty-pro-kone-Easyboot-bareepic-vel-3.php.

15.3.2015 02:26
vet.

XXX.XXX.181.169

Doporučila bych vám pozvat si někoho, kdo vám botky napasuje. Napasování se dělá vždy po řádném ostrouhání, takže si to dobře naplánujte. Koník, který byl nevhodně kovaný, může mít nestandartní tvar kopyta a tudíž ne každý typ boty pro něj může být vhodní. Určitě to chce ozkoušet různé typy / velikosti a vybrat takové, které budou držet ve všech chodech. A vůbec bych se nedivila, kdybyste museli po čase změnit velikost nebo dokonce typ bot - pokud má koník závažnější deformaci (dlouhá špice, kopyto úzké v patkách, vysoké patky apod.), která se bude časem spravovat, tak může dojít ke změně konformace kopyta a bota už nemusí držet nebo bude mít špatnou velikost.

15.3.2015 09:23
Majka111

XXX.XXX.47.1

Opravdu to chce odborníka nebo notnou dávku štěstí. Já jsem koupila velikostně vyhovující Easyboot epic. Na první pohled ok, ale kobyla si je x-krát přišlápla, urvala gaiter a neustále jsem kupovala nové náhradní díly :-/. Dokonce se několikrát stalo, že bota spadla a držela jen na tom gaiteru (ponožce), kobyla byla schopná upadnout, jak jí to tam překáželo a nevěděla, co to je a proč to plandá a dělá divné zvuky. Nakonec jsem je prodala s třítisícovou ztrátou a o botách nechci už ani slyšet. Věřím, že kdyby mi je tehdy napasoval někdo, kdo dokáže zohlednit chody koně, terén atd., bylo by to třeba lepší. Ale za mě boty ne. Je to drahá legrace, abych pak zjistila, že jsem ty peníze vyhodila z okna. Nikdo vám totiž nezaručí, že jsou pro vašeho koně vhodné a opravdu budou držet. Většinou je vychválí právě ten, kdo se jich potřebuje zbavit.

15.3.2015 11:45
Otis

XXX.XXX.142.29

Majka111 napsal(a):
Opravdu to chce odborníka nebo notnou dávku štěstí. Já jsem koupila velikostně vyhovující Easyboot epic. Na první pohled ok, ale kobyla si je x-krát přišlápla, urvala gaiter a neustále jsem kupovala nové náhradní díly :-/. Dokonce se několikrát stalo, že bota spadla a držela jen na tom gaiteru (ponožce), kobyla byla schopná upadnout, jak jí to tam překáželo a nevěděla, co to je a proč to plandá a dělá divné zvuky. Nakonec jsem je prodala s třítisícovou ztrátou a o botách nechci už ani slyšet. Věřím, že kdyby mi je tehdy napasoval někdo, kdo dokáže zohlednit chody koně, terén atd., bylo by to třeba lepší. Ale za mě boty ne. Je to drahá legrace, abych pak zjistila, že jsem ty peníze vyhodila z okna. Nikdo vám totiž nezaručí, že jsou pro vašeho koně vhodné a opravdu budou držet. Většinou je vychválí právě ten, kdo se jich potřebuje zbavit.

Díky, i s touto variantou pracuji, vše má své pro a proti, naštěstí náš koník má krásná dobře tvarovaná a zdravá kopyta až na tu citlivost, byl celý život kutý, ne u nás, je po ostrouhánám, máme změřené kopyto, boty budeme řešit výledově, sbírám spíše zatím info, pokud pak potřebnou velikost seženeme použitité za méně peněz taky by to šlo tak řešit, uvidíme, zatím je nepotřebujeme akutně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík