XXX.XXX.245.248
Prosím Vás, potřebovala bych pomoci, valášek je citlivější na kůži. Když se ve stáji více práší, hodně se mu dělali lupy v hřívě a ocasu. Při pravidelné koupeli to nebylo tak strašné a ani se tolik nedrbal. Ale ted na zimu se mu v ocasu odělali jakoby boláky. Takový na povrchu suchy, ale u kůže trochu matlavý a trochu na kůži hnis. ma to docela na veliké ploše. Svědí ho to, drbe to, a rád si to odemně nechá škrábat i sloupnout, asi ho to hodně svědí. Mám fotku, ale omlouvam se za kvalitu je tam vidět pouze malý kousek a ne moc dobre. Mo děkuji za rady. Jsem zoufala

XXX.XXX.245.248
Nad tím jsem přemýšlela, a taky udělám dekuji. Je možné že jsem ted v zimě blbě vypláchla šampon . Ale je to ted takový mokrý, a kuze taky zmokvalá. Vubec nevím co dál pokud toto nepomůže.
Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
Nad tím jsem přemýšlela, a taky udělám dekuji. Je možné že jsem ted v zimě blbě vypláchla šampon . Ale je to ted takový mokrý, a kuze taky zmokvalá. Vubec nevím co dál pokud toto nepomůže.
Třeba zavolat veterináře?
Má to na spodku kořene ocasu?
U dvou koní ve stádě mám něco podobného, je to tak cca tři cm od konce kořenu ocasu, jedna kobyla tam mívá jen takové stroupky/lupy co se strhnou, druhá to loni měla i hodně zahnisané a udělané velké boláky, ale nyní už to má tak jako ta první (původně jsme myslely, že je kouše jiný kůň, ale ne) Obě kobyly v tom místě nemají žíně, protože nestíhají dorůstat, takže ocasy jsou krátké...
Vet mi na to dal nějakou vodičku, což se stejně minulo účinkem, šampony ani různé masti nepomohly, takže to jen občas pořádně vydrbeme hřbílkem.