Bonharen, jak dál koni pomoci?Případně vaše zkušenosti!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2015 20:22
Otis

XXX.XXX.142.29

Zdravím, máme koníka po zranění nohy, už je tak roky, má chronickou kapsulitidu, zatím je bez obtíží, vet.doporučila píchat bonharen, pro výživu chrupavky abychom koníka co nejdéle udrželi aktivně na nohou, co dál, jak bych mohla ještě koni pomoci?moc nevěřím těm umělým práškům, myslíte že mají význam?Slyšela jsme i něco o podávání glukanů pro výživu kloubní chrupavky, nevíte něco víc?Beru veškerou možnou pomoc a radu, díky všem..

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2015 20:43

Teoretick sa priamo do kĺbu pichá kyselina hyaluronová, skúste sa opýtať veterinárky. Alebo ešte možno kmeňové bunky, ale to bežne veti nerobia.

21.3.2015 20:49
Otis

XXX.XXX.142.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teoretick sa priamo do kĺbu pichá kyselina hyaluronová, skúste sa opýtať veterinárky. Alebo ešte možno kmeňové bunky, ale to bežne veti nerobia.

Jj, to vím že se to píchá do kloubu, jde mi o to zda k této podpurné léčbě i třeba něco do stravy, nebo to nemá víznam, o kmenových buňkách slyším poprvé, děkuji.

21.3.2015 21:31

Tak je skupina veterinárov a výživárov, ktorí tvrdia, že nič okrem prípravkov, ktoré sa aplikujú priamo do tela, ideálne do kĺbu nefunguje... Prášky nejako nepreferujem keď už, tak tekuté, zložení mi je sympatický aptoflex a glukoflex, preventívne.

22.3.2015 11:45
Otis

XXX.XXX.142.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak je skupina veterinárov a výživárov, ktorí tvrdia, že nič okrem prípravkov, ktoré sa aplikujú priamo do tela, ideálne do kĺbu nefunguje... Prášky nejako nepreferujem keď už, tak tekuté, zložení mi je sympatický aptoflex a glukoflex, preventívne.

Já právě moc práškům nevěřím, myslím že nemají valný víznam, ale nemám osobní zkušenost.Proto se ptám tu, na ty přípravky se podívám a vet.se zeptám i na kmenové buňky díky.

25.3.2015 22:55
cheyenne

XXX.XXX.84.69

Řeším u valacha asi něco podobného, po starém zánětu boule na hlezně, zlobí tam achilovka. Vet do toho napíchal něco jako Bonharen, boule změkla a trošku se zmenšila, ale pořád vadí v pohybu. Pořídila jsem bandáž Back on Track, mazali jsme Ibalginem, pak liotonem a nic moc nepomohlo. Vet nám žádný další přípravek nedoporučil, prý jsou to zbytečně vyhozený peníze.
Teď se chystáme zkusit pijavice, právě si říkám, že když chemie neudělala zázrak, zkusíme se obrátit na přírodu V Německu se prý docela používají, u nás zatím vyjímečně. Zkuste dát do vyhledávače "hirudoterapie", docela zajímavé čtení, zatím teda osobní zkušenost nemám.

26.3.2015 13:45
Otis

XXX.XXX.142.29

cheyenne napsal(a):
Řeším u valacha asi něco podobného, po starém zánětu boule na hlezně, zlobí tam achilovka. Vet do toho napíchal něco jako Bonharen, boule změkla a trošku se zmenšila, ale pořád vadí v pohybu. Pořídila jsem bandáž Back on Track, mazali jsme Ibalginem, pak liotonem a nic moc nepomohlo. Vet nám žádný další přípravek nedoporučil, prý jsou to zbytečně vyhozený peníze.
Teď se chystáme zkusit pijavice, právě si říkám, že když chemie neudělala zázrak, zkusíme se obrátit na přírodu V Německu se prý docela používají, u nás zatím vyjímečně. Zkuste dát do vyhledávače "hirudoterapie", docela zajímavé čtení, zatím teda osobní zkušenost nemám.

Jé moc díky, staré dobré pijavice na vzestupu..u nás bohužel už má koník poškozený kloubek, takže se reší čistě výživa pouzdra a chrupavky aby nekostnatěla, ale mohlu by pomoct na vytažení otoku a případného zánětu, moc díky za radu!

5.5.2015 14:45
Otis

XXX.XXX.142.29

cheyenne napsal(a):

Chci se zapta zda jste pijavice zkoušeli a jak to dopadlo?

Přidejte reakci

Přidat smajlík