Kůň shazuje překážky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2015 15:09
TheFinn

XXX.XXX.100.171

Zdravím.
Poslední dobou mám menší problém.
Vlastním sedmiletého valacha anglického plnokrevníka už druhým rokem a snažíme se skákat.
Když si na jízdárně postavíme dva skoky, dejme tomu kolmák a oxer, nemá nejmenší problém. Když ale však máme postavený parkur, šedesátku, osmdesátku, stovku, je vlastně úplně jedno, jak je vysoký, ale vždy, když něco takového skáčeme, skoro nikdy to nepřejde čistě bez toho, aby alespoň jeden skok neshodil.
Už jsem vyzkoušela spoustu věcí. Sama na jeho hřbetě dělám, co jen můžu. Někdy to sundá předníma, někdy i zadníma, ale stále mám pocit, že se dostatečně nesnaží nad skoky zvedat nohy a vůbec mu nevadí, že se do nich třeba praští. Většinou je jen tak povadle dá nahoru.
Opravdu začínám být zoufalá. Nezná na tenhle zapeklitý problém někdo náhodou nějakou fintu, jak na to vyzrát?
Byla bych moc ráda za jakoukoliv radu!

28.3.2015 15:49
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Podle mě koníka skákat nebaví.Já bych ho do toho nenutila a dělala něco co ho baví.Co má rád?

28.3.2015 15:59
TheFinn

XXX.XXX.100.171

Moníísek napsal(a):
Podle mě koníka skákat nebaví.Já bych ho do toho nenutila a dělala něco co ho baví.Co má rád?

Právě mě na skoky často tahá. Normálně se nad nimi krásně ohýbá, ale jen tam prostě neskládá nohy. Ani se mi z toho nesnaží utíkat a skáče mi vše i bez uzdy a sedla, tedy na nákrčáku. Nemyslím si, že by ho to vážně nebavilo,. Jen se poslední dobou objevil tenhle problém.

28.3.2015 18:44
mgtka

XXX.XXX.92.148

Třeba ho něco bolí, když je to záležitostí poslední doby.

28.3.2015 19:53
Íháček

XXX.XXX.236.80

Málokterý plnokrevník skáče stylově. Obzvlášť pokud běhal dostihy. Většinou skáčou na plocho a nezvedají nohy. Dá se to naučit různýma řadama a cvičením které jsou určené právě na tento problém. Zkuste si načíst nějaké knihy o skákání nebo vyhledat na netu. Je toho spousta.

29.3.2015 13:58
koně

XXX.XXX.205.252

TheFinn napsal(a):
Právě mě na skoky často tahá. Normálně se nad nimi krásně ohýbá, ale jen tam prostě neskládá nohy. Ani se mi z toho nesnaží utíkat a skáče mi vše i bez uzdy a sedla, tedy na nákrčáku. Nemyslím si, že by ho to vážně nebavilo,. Jen se poslední dobou objevil tenhle problém.

Jestli na něm skáčete bez sedla, možná ho z toho začala bolet záda.
Plňasi jsou poctivci a pokud vám chce vyhovět, letí na skok nikoli samou radostí, ale aby už to měl za sebou.
Zkuste kavaletové řady na gymnastiku a jezděte s padnoucím sedlem, mohlo by to pomoci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík