Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

VeruDrvi

30.3.2015 21:07
VeruDrvi

XXX.XXX.213.4

Dobrý den,
jezdím na kobče, mám ji v polovičním pronájmu.
S majitelkou jsme diskutovaly, že má nejspíše problémy se zády jelikož:
-Při sedlání švihá ocasem, uši sklopené, naznačuje, že chce kousnout
-Na vyjížďce odmítá jít směrem kterým chci jít, otáčí se a tak se pereme, pak se rozcválá směrem k domovu a hází kozlíky, vykopává, vyhazuje, jančí... Toto udělala 3x (Naštěstí jezdím bez sedla, ze sedla bych letěla hned...
-Na jízdárně se též vzteká, majitelce už na jízdárně vykopla 4 přední horní zuby..
-Záda jsme vyloučily, jelikož už pár týdnů jezdíme bez sedla a před 2 měsíci u ní byla hypoterapeutka.
-V kruhovce je zlatíčko, přijde když zacouváte, je milionová...
Ale ty vyjížďky...
Máte někdo prosím nápad co by jsme s ní mohly dělat s holkou jednou zlobivou? :).

30.3.2015 21:20
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Dejte ji někomu zkušenějšímu a pořiďte si jiného koně.

Nebo budete čekat, až holka jedna zlobivá vás nebo její majitelku kopne do nechráněné hlavy a zabije vás? Zjevně nemáte ani jedna dost zkušeností, abyste s takovým koněm byly schopné pracovat a dobraly se trvalého výsledku a je úplně jedno, co vám tady kdo bude radit.

Mám zkušenosti s podobnými zmetky. A měkký nezkušený člověk proti nim nemá šanci. Musí mít přísný režim a pevnou spravedlivou ruku po celou dobu jejich života a to nejen během nápravy, ale i po ní, jinak je to během pár dní všechno zase v původním stavu.

30.3.2015 21:36
mgtka

XXX.XXX.22.116

Ježdění bez sedla je na bolavé záda horší než se sedlem.

30.3.2015 22:24
hellen

XXX.XXX.252.11

A ještě mi řekněte, že za takové "ježdění" majitelce platíte, ne?
Zjevně jste ještě mladá a nemáte pud sebezáchovy, jinak nechápu, proč jste od takového milého koníčka už dávno neutekla. Je fuk, jak dobrý jste jezdec, nemá smysl riskovat život, když kobyla ani není vaše.

Majitelce doporučte zaplatit si zkušené vedení a sama běžte pronájem hledat jinam.

VeruDrvi

30.3.2015 23:22
VeruDrvi

XXX.XXX.213.4

Koně miluji a miluji i tuhle klisnu... Je problémová, ale je to jako s lidmi... Kdejaký šílenec Vám může ublížit.
Ano majitelce za toto ježdění platím.
Chci jí pomoci ne se ji zbavit a hlavně chci pomoci nám...
Proto podávám tento inzerát, chci vědět jak mít pevnou ruku a dodržovat přísný režim.
Chci přejít z měkkého a nezkušeného člověka na tvrdého a zkušeného.
Proto hledám rady zkušených lidí..
Pracovala jsem s několika koníky, kteří byli také problémový, ale ne až takovým způsobem..
:(.

31.3.2015 00:31
mgtka

XXX.XXX.22.116

Na anonymním fóru těžko najdete fundované rady. Radit mohou prd vědící chytrolíni, anebo dobří jezdci, kteří zase ale nemůžou vědět, kde přesně je váš problém.
Je protivná, protože se jí znechutila práce...například...když už se teda šklebí jen co vidí sedlo...anebo taky ne-pořiďte si trenéra(ale opravdu trenéra a né kamarádku, která umí).

31.3.2015 06:55
Moníísek

XXX.XXX.1.239

mgtka napsal(a):
Ježdění bez sedla je na bolavé záda horší než se sedlem.

A proč je to horší? Přece by neměl být rozdíl jestli někdo jezdí se sedlem, nebo bez.Jezdec by měl sedět správně, aby ho ten kůň skoro ani necítil.Znám pár lidí, který když mají sedlo tak mlátí koni do zad a bez sedla je to teda podstatně lepší.

31.3.2015 08:08
avelanc

XXX.XXX.156.2

Proč je to horší? Zkuste si to vzít logicky, proboha.. Dobře padnoucí sedlo rozkládá váhu jezdce, nikde není bod, který má kůň víc v zádech. Kdežto když sedíte bez sedla, zabíráte třetinu plochy co sedlo a největší váhu máte na sedacích kostech, které má kůň zaryté do zad...

Obávám se, že máte příliš velké mezery, abyste takového koně zvládla bez odborné pomoci.

A ano, každý kůň může ublížit, jako každý člověk, ale není důvod vyhledávat extrémně nebezpečného koně, protože tam ta šance je mnohonásobně vetší! Stejně tak nechodím na kafe se sadomaso vrahem...

31.3.2015 08:44
katkaa1

XXX.XXX.180.30

VeruDrvi napsal(a):
Koně miluji a miluji i tuhle klisnu... Je problémová, ale je to jako s lidmi... Kdejaký šílenec Vám může ublížit.
Proto podávám tento inzerát, chci vědět jak mít pevnou ruku a dodržovat přísný režim.
Pracovala jsem s několika koníky, kteří byli také problémový, ale ne až takovým způsobem..

Vy jej ale s tým koňom nemáte šancu pomôcť pretože evidentne na to nemáte dostatok skúseností. Myslím si, že kobyle nič nie je iba vás má proste plné zuby a zistila, že vám môže šéfovať. Cez internet vám radu nikto nedá, zvládnuť takého koňa chce veľa praxe.
Ak pre ňu chcete naozaj niečo urobiť zožeňte trénera pod ktorého vedením budete jazdiť obe.
Pokiaľ má majiteľka tú kobylu ustajnenú doma samú tak kašlite na to lebo je to stratený prípad.

31.3.2015 11:31
alfi pav

XXX.XXX.230.254

Člověk, který chce vědět jak mít pevnou ruku a dodržovat přísný režim, mi přijde tak trochu k smíchu, zejména, když chce řešit problémovou kobylu, co vás má přečtenou a co nemá žádné zábrany člověku ublížit. To je ta nejlepší cesta k tomu, aby vás ten kůň zabil...

Na koni, kterého popisujete, se nemůžete učit, u něho musíte být hotový a znalý člověk, co ví jak se k takovému koni chovat a musíte za všech okolností jednat naprosto automaticky.

Nechápu, jak si může majitelka koně dovolit s čistým svědomím vás na něho pustit, i když ví, co se může stát. Jsem majitelem 4l koně a nikdy v životě bych ho nesvěřila cizí osobě, pokud bych si jeho slušným chováním nebyla naprosto dokonale jistá.

Já osobně si myslím, že i ježdění pod trenérem je ve vašem případě na houby, protože trenér s vámi nikdy nebude nonstop.

Nejlepší rada je zbavit se koně resp zrušit vás pronájem a najít si jiného lepšího koně, než vám ten současný kůň udělá něco z čeho budete mít celoživotní následky. Když vás povezou vrtulníkem se zlomenou páteří nebo s prasklou lebkou, tak už bude pozdě na to, abyste s tím něco udělala... A věřte, že pronajímatel koně určitě nebude ochotný vám platit nějaké odškodnění v případě úrazu, vysměje se vám a udělá z vás největšího d*bila pod sluncem.
Neblbněte, koní je všude tolik, že určitě nebudete mít problém si najít jiného a na samaritánský komplex se vykašlete, fakt to nestojí za to.

31.3.2015 11:31
helllach

XXX.XXX.10.10

VeruDrvi napsal(a):

Ozvěte se mi na email můžu vám pomoci, pokud tedy chcete pomoct opravdu reálně a ne jen na foru. Na foru vám bohužel stejně jako ostatní pomoci nemůžu.
emal: hell.lach@seznam.cz -.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2015 12:54

Je možné, že je kobyla tak bolavá, že nevie ako ináč vám to povedať, ako tým, že je zlá a neposlúcha. Ďalšia možnosť je, že je tak vychcaná, že vie ako sa zbaviť práce a zatiaľ je nikto nedal najavo, že takto teda nie.
Oba problémy by bolo potrbné riešiť úplne rozličným spôsobom a je možné, že keď to vy neodhadnete, akurát celú situáciu ešte zhoršíte. vyhľadajte odbornú pomoc, cez internet ešte nikdy nikto koňa nevychoval( ani jazdca, majiteľa).

VeruDrvi

31.3.2015 16:55
VeruDrvi

XXX.XXX.213.4

Děkuji všem za Vaše názory. :)
Napsala jsem i pár odborníkům s prosbou o pomoc, tady jsem jen hledala přesně to co jste mi poskytli.. Názory...
*alfi pav* máte ve všem pravdu, ale jsem tvrdohlavá a pokud mě povezou do nemocnice s prasklou lebkou, bude to jen můj problém... Ale máte rozumné názory a je vidět že se v koních vyznáte, tak děkuji. :)
Pokud zjistíme, že se opravdu nic nedá dělat, majitelka říkala, že si od Kobči nechá hříbátko a kobču prodá na pastvu...
Ještě ohledně toho sedla, mívala špatně padnoucí sedlo a od toho měla bolesti.. Proto jsme zvolily ježdění bez sedla...
A to že je přechytralá a ví jak se vyhnout práci, s tím tedy souhlasím. :).

31.3.2015 17:15
lenacia

XXX.XXX.205.245

Jestliže to dělá jenom při jízdě tak tam bude někde zakopanej pes. Nechat prohlédnout záda.
Jaké měla sedlo? Padlo jí? Já už zažila, že na širokou kulatou kobylu, která by potřebovala sedlo s komorou 4, dali sedlo s komorou č.2... kobyla je na všechny napružená, točí se k nám zadkem a má uši věčně sklopené. Při pohledu na to sdlo, jak jí tam ta přední rozsocha trčí pomalu až do nebe a teď na ni sedne prdelatá holčina, si říkám, zda ta holka má ty koně orpavdu tak ráda jak tvrdí... sedel jsem jí už ukazovala, i nějaký starší levný za 2000 by stačilo, když jí bude sedět, ale ty záda už budou dokurvený tak jako tak.

VeruDrvi

31.3.2015 18:24
VeruDrvi

XXX.XXX.213.4

Záda byla, napravena, hypoterapeutkou, také zhodnotila situaci tak, že se nepříznivému, trvalému stavu včas předešlo a dostali jsme pokyn jak kobče masírovat záda..
Teď s ní týdně trávím hodně času při masírování zad.

Právě jsem si vzpomněla, že mi majitelka říkala, že klisna měla úraz kolene, od té doby má každé koleno trochu jiné. Možná tady bude ten problém?
Přestala s ní kvůli tomu skákat přes překážky.
Při pozorování její chůze není vidět žádných náznaků, že by klisnu noha bolela... Ale opět se zde o tom dá jen diskutovat...

31.3.2015 19:07
katkaa1

XXX.XXX.234.3

VeruDrvi napsal(a):
Napsala jsem i pár odborníkům s prosbou o pomoc, tady jsem jen hledala přesně to co jste mi poskytli.. Názory...
*alfi pav* máte ve všem pravdu, ale jsem tvrdohlavá a pokud mě povezou do nemocnice s prasklou lebkou, bude to jen můj problém... Ale máte rozumné názory a je vidět že se v koních vyznáte, tak děkuji. :)
Pokud zjistíme, že se opravdu nic nedá dělat, majitelka říkala, že si od Kobči nechá hříbátko a kobču prodá na pastvu...
Ještě ohledně toho sedla, mívala špatně padnoucí sedlo a od toho měla bolesti.. Proto jsme zvolily ježdění bez sedla...

Mňa asi šlahne tak ona nezvládne staršiu kobylu a ide si po nej nechať žriebätko

VeruDrvi

31.3.2015 21:38
VeruDrvi

XXX.XXX.213.4

Šlahnout může. :) Ale pořád je to její věc., -).

31.3.2015 21:57

VeruDrvi napsal(a):
Šlahnout může. :) Ale pořád je to její věc., -).

To síce je jej vec, ale bude mař na dvore dva kone, ktoré nezvláda...Abude to mať komplikovanejšie o to, že žriebä toho strašne veľa od kobyly odpozoruje.
Pre vás by bolo najlepšie nájsť si na prenájom menej komplikované zviera. Alebo aspoň navštívte nejaké kurzy, ideálne aj s kobylou, kde vám ukážu, ako sa s koňom pracuje.

Bauli

31.3.2015 23:39
Bauli

XXX.XXX.122.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To síce je jej vec, ale bude mař na dvore dva kone, ktoré nezvláda...Abude to mať komplikovanejšie o to, že žriebä toho strašne veľa od kobyly odpozoruje.
Pre vás by bolo najlepšie nájsť si na prenájom menej komplikované zviera. Alebo aspoň navštívte nejaké kurzy, ideálne aj s kobylou, kde vám ukážu, ako sa s koňom pracuje.

Pokud jsem četla dobře, ze země je kobyla v pohodě, tohle dělá pouze pod sedlem. U nás taky máme charakterní kobylu co se na všechny šklebí a když nemá náladu tak by člověku i ublížila, ale její čtyřletej syn takovej vůbec není. Je pravda že je voprsklej a nechce se nechat chytit (nemá rád sahání na hlavu a k tomu je mistr na sundavání ohlávek) ale to je zase tím, že je tam pět koní, jedna kobyla je moje a o tu se starám já a čtyři další patří majitelce stáje, jenže ta tam skoro nechodía když už tak jezdí na svém oblíbenci a ty ostatní čas od času polonžuje a to je všechno...

1.4.2015 15:03
koně

XXX.XXX.205.252

VeruDrvi napsal(a):
Dobrý den,
jezdím na kobče, mám ji v polovičním pronájmu.
S majitelkou jsme diskutovaly, že má nejspíše problémy se zády jelikož:
-Při sedlání švihá ocasem, uši sklopené, naznačuje, že chce kousnout
-Na vyjížďce odmítá jít směrem kterým chci jít, otáčí se a tak se pereme, pak se rozcválá směrem k domovu a hází kozlíky, vykopává, vyhazuje, jančí... Toto udělala 3x (Naštěstí jezdím bez sedla, ze sedla bych letěla hned...
-Na jízdárně se též vzteká, majitelce už na jízdárně vykopla 4 přední horní zuby..
-Záda jsme vyloučily, jelikož už pár týdnů jezdíme bez sedla a před 2 měsíci u ní byla hypoterapeutka.
-V kruhovce je zlatíčko, přijde když zacouváte, je milionová...
Ale ty vyjížďky...
Máte někdo prosím nápad co by jsme s ní mohly dělat s holkou jednou zlobivou? :).

Možná byste měla najít nějaký spouštěcí moment.Odkdy a proč kobyla nechce sedlo, ani jezdce?
Když jste si jí pronajala, už byla taková? Nechtěla chodit na vyjížďky, ani na jízdárně a jakž tak ochotná byla jen ze země?
Nebo s vámi i s majitelkou normálně ven chodila?
Nabízí se možnost, že jste jí nevhodným sedlem obolavěly a znechutily natolik, že se brání.A jízdou bez sedla problém spíše prohloubíte.
Nebo vás i majitelku prostě a jednoduše otipla.Že s vámi spolupracovat nemusí, když nechce, a vy jí k tomu nedokážete nijak namotivovat. A problém je na světě.Jak dlouho majitelka kobylu má a vy k ní chodíte?
Jak jste na tom jezdecky vy, jak majitelka?
Zkuste zapřemýšlet.První problém ba mohlo spravit "pouhé" padnoucí sedlo.
Ovšem jestli vás má zařazené do kategorie, můžou krmit, hladit, čistit a víc ne.To bude horší náprava.

1.4.2015 18:17
alfi pav

XXX.XXX.230.254

VeruDrvi napsal(a):

Nebuďte tvrdohlavá, nedělejte chyby, které už před vámi udělalo mnoho jiných a kterých se můžete snadno vyvarovat...

Já jsem byla taky tvrdohlavá a taky jsem si před lety nedala říct až to jednou skončilo ošklivým pádem, podruhé se jiná 700kg kobyla trefila okutou zadní nohou jen kousíček pod mojí čelist a potřetí mě kůň sundal a tak důkladně mi šlápl na holeň, že mi ji skoro zlomil. Když ležíte sama na zemi někde v lese v šoku, nemůžete se dost dobře hýbat a říkáte si, že "teď jste fakt totálně v p*deli", tak trochu přehodnotíte životní priority a zjistíte, že některé věci fakt nestojí za to...

Jestliže byste opravdu měla na převýchovu kobyly, kterou popisujete, nebudete se ptát na fóru, co s ní dělat a pochybuju, že ji budete nazývat odlehčeně vyznívajícími výrazy.

Největším uměním každého dobrého koňáka je uvědomit si a přiznat si, na co má a na co ne, co umí a co ne - pomáhá vám to na sobě pracovat. A mezi dobrými koňáky není hanba přiznat, že něco nejde, že se na něco necítí a dát ruce pryč.

Ano, s kobylou by možná šlo něco dělat a ze začátku by se jí to rozhodně ale rozhodně nelíbilo, ale i kdybyste vy dokázala být důsledná a znalá a s kobylou něco udělala, pochybuju, že taková bude i majitelka koně a vaše veškerá snaha by přišla vniveč a nakonec byste byla vy ta špatná. Je přece vždy jednodušší hodit vinu na jiného že? To už jsem si taky zažila a věřte, že to nebylo příjemné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík