Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2015 07:52
katelhajt

XXX.XXX.18.171

Má někdo prosím zkušenosti s venkovními rohožemi a můžeme případně doporučit?
Mám v přístřešku už roky koberce a fungují skvěle, ale před přístřeškem a kolem něj se využít tak dobře nedají, tak mě napadlo zkusit rohože, abych trošku zamezila blátu a zpevnila povrch.
Posílám odkaz..
http://www.tosiplast.cz/
Děkuji za tipy :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2015 13:22

Řešilo se to tu nedávno.
Za mě - Tosiplasty byla má nejlepší investice kolem koní! Mám je kolem krmeliště a na ploše, kde si přirpavuji koně a krmím další zvířata. V blízké době plánuji jet pro další pro rozšiřování zpevněných ploch.
Tak kdybyste se rozhodla je koupit, a byla náhodou na trase nebo někde poblíž (Praha-západ), tak bychom se mohly domluvit a spojit přepravu. Na vlek se mi jich ještě pár m2 vejde ;).

2.4.2015 13:50
Majka111

XXX.XXX.9.22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Řešilo se to tu nedávno.
Za mě - Tosiplasty byla má nejlepší investice kolem koní! Mám je kolem krmeliště a na ploše, kde si přirpavuji koně a krmím další zvířata. V blízké době plánuji jet pro další pro rozšiřování zpevněných ploch.
Tak kdybyste se rozhodla je koupit, a byla náhodou na trase nebo někde poblíž (Praha-západ), tak bychom se mohly domluvit a spojit přepravu. Na vlek se mi jich ještě pár m2 vejde ;).

Máte je na rovině? My řešíme rohože do svahu a bojím se, že budou sjíždět. Známý navrhoval hodit je na zem, ať se zašlapou do terénu a neujíždějí. Nemůžu zabetonovávat obrubníky a sypat štěrkové podloží. Je to moje soukromá pastvina, po úřadech zpevnění nechci vyřizovat a obrubníky by byly pro sousedy stejně provokativní jako rudá plachetka pro býka. Rohože chci dát na menší plochu - ke krmelišti a do vchodu (cca 400 m2 max). Ale ten svah mě děsí.

Plánovala jsem úpravu s podzimem, ale teď je tak extrémně hnusně, že pro to snad dojedu hned smajlík.

2.4.2015 14:29
katelhajt

XXX.XXX.18.171

Děkuji :) No spojit náklady by bylo fajn, ale jsme z karlovarska, takže to je trošku jiným směrem. Mám trošku podobný problém co, majka111,. Přístřešek mám sice v rovině, ale jinak výběh je mírně z kopce a bojím se, že by rohože nedržely na svém místě kolem přístřešku..

2.4.2015 14:36
Majka111

XXX.XXX.9.22

katelhajt napsal(a):
Děkuji :) No spojit náklady by bylo fajn, ale jsme z karlovarska, takže to je trošku jiným směrem. Mám trošku podobný problém co, majka111,. Přístřešek mám sice v rovině, ale jinak výběh je mírně z kopce a bojím se, že by rohože nedržely na svém místě kolem přístřešku..

No právě. Chtělo by to tu najít někoho, kdo je tak má. Chtěla jsem dát písek, rohože a přepískovat navrch, ale manžel mi tvrdí, že je po roce najdeme nejmíň o metr níž a polámané. Tak nevím. Možná fakt dát to do vlhké půdy a zatlačit. Kopyta se pak o důkladné usazení postarají. Otázka je, zda se to nezláme. Nemáte je někdo tak nainstalované? Se zvlněním počítám, je mi to fuk... smajlík

2.4.2015 15:22

Nojo, dokud nevyzkoušíte pár let, tak to stejně nezjistíte nebo nebudete věřit.
Já je mám na cca rovině. Nechala jsem bagříkem strhnout trochu svrchní vrstvy (kvůli pařízkům po náletových stromkách), vysypala opravdu jen slabou vrstvu písku a navrch zasypala opět velmi slabou vrstvou písku. Teď po krmné sezoně, kdy se z toho zvířata nehnou na krok, je to stále stejné. Jediné, s čím jsem měla problém, že některé z rohoží byly mírně ohnuté na okrajích nahoru, takže to nesedělo na sebe - doufala jsem, že se to ušlape, srovná, ale spíš ne... takže až tam budete, tak je ukecejte, ať si můžete vybrat kusy, které jsou rovné.
Jinak obrubníky jsme vyřešili zakopáním zatravňovacích betonových dlaždic na kraje tak, aby byly ve stejné výšce - zároveň s tosiplasty. Tak nemají šanci se pohnout. Samy o sobě myslím dobře drží. Ale chápu, že ve svahu má člověk strach, aby mu to nepodjíždělo. Ale dokud to nevyuzkoušíte, tak vám to stejně nikdo nezaručí...

2.4.2015 15:46
katelhajt

XXX.XXX.18.171

Děkuji za radu :) Promyslím to a uvidím..

27.9.2016 14:17
Nnn

XXX.XXX.24.172

Prosím nevíte teď aktuální cenu rohoží? a kde je sehnat nejlevněji?

27.9.2016 14:30

Platila jsem kolem 200 Kč / ks. Rozměr to má myslím jako paleta - 120 x 80 cm? Nejlevněji nejspíš u výrobce, ne? Je to Lazsko u Příbrami.

27.9.2016 17:58
mgtka

XXX.XXX.92.43

Kéž bych to neměla 430km daleko:(.

27.9.2016 18:00
Nnn

XXX.XXX.24.172

Já jsem z Ostravy a taky bych chtěla brát, ale nejdříve tak na jaře. Odkud jste vy? Třeba by se to dalo spojit :).

27.9.2016 18:02
Nnn

XXX.XXX.24.172

A žádné levnější už asi nejsou než tosiplast že?

27.9.2016 18:22
mgtka

XXX.XXX.92.43

Bydlím kousek od F-M. Pokud se nám do té doby nezadaří s bábetkem tak nějaké peníze budou a šlo by to.

28.9.2016 00:50

Nnn: pochybuju, že je cokoli levnější než tosiplasty. Zkoumala jsem to, a i betonové zatravňovací dlaždice vycházely na víc. O těch klasických plastových ani nemluvím - jsou to shitky oproti tosiplastům a navíc drahé jako blázen... já je mám vyzkoušené, ikdyž jen pár let, ale naprostá spokojenost. Asi hovoří za vše, že to v licenci ze zahraničí dodávají do celé Evropy na špičková koňská sportoviště...

28.9.2016 18:29
Nnn

XXX.XXX.24.172

Dávate ty tosiplasty i rovnou na trávu a necháte zašlapat koně nebo se pod ně vždy udělat aspoň malá skrývka půdy, pak písek a zase překryt trochu pískem?

28.9.2016 20:10

Postup přesně jak píšete na konci. Pokud to dáte do trávy, tak to nebude fungovat. Rohož se Vám poměrně rychle zašlape, navíc díky nerovnostem půdy se rychle zničí, jak se bude zašlapávat nerovnoměrně..

28.9.2016 21:08
Nnn

XXX.XXX.24.172

Ale v tom případě na to asi musí být zcela určitě povolení z úřadu ne ? Bere se to myslím jako zpevněná plocha ? To jsem zvědavá jestli mi to na orné půdě dovolí...

28.9.2016 21:33
mgtka

XXX.XXX.22.109

Nee to určitě ne, vždyť je to odejmutelné. a že tam vysypete štěrk, po tom může být úřadům...

29.9.2016 07:19

Jedná se o srovnání terénu a rohože jsou mobilní záležitost, takže věřím, že normální úřad by to neřešil. Každopádně je možné, že byste mohla narazit na vola, který by to měl potřebu řešit. Jsou tam lidé opravdu různí a co jednomu přijde jako nesmysl se tím zabývat, druhý se Vám v tom bude pitvat, až se nebudete stačit divit...

29.9.2016 07:28
Nnn

XXX.XXX.24.172

No to jste mě nepotěšila, ale je mi jasný že každý člověk - úředník :) je jiný... No po úřadech budu běham, tak jako tak, asi se tedy zeptám rovnou jak se ten náš místní úřad dívá na uložení rohoží a uvidíme... Nebo myslíte že je lepší na to neupozorňovat a prostě si to udělat?

29.9.2016 13:08

To je otázka vlastního svědomí.
Já jsem byla srab, protože jsme byli moc na očích (chatová ostada Pražáků na důchodu) a zpočátku proti nám kdejaký soused brojil, takže jsem si vylítávala i to, co jsem ze zákona nemusela. Radši, abych byla krytá a nenapadnutelná, když bude někdo řešit i sebenesmyslnější blbost. A tak jsem se setkala i s tím, že na mě koukali jak na blázna, protože jsem byla první v životě, kdo např. šel na Krajskou hygienickou stanici nahlásit provoz Lesní mateřské školky v době, kdy pracovnice na úřadě ještě vůbec nevěděly, že něco takového existuje! (v Evropě od 50. let 20.století)

Míša2

29.9.2016 13:38
Míša2

XXX.XXX.210.51

Dobrý den,
pro koupi tosiplastu jsem už rozhodnutá smajlík jen by mě zajímalo, jestli vy kdo je máte mluvíte o těch děrovaných, o kterých na stránkách píšou, že jsou venkovní. Pak mají ještě zámkové rohože ale u těch píšou že nejsou vhodné pro venkovní použití.
Děkuji moc.

edwina

29.9.2016 14:48
edwina

XXX.XXX.40.41

Ty plné prý venku kloužou a jsou určeny do stájí, výrobce nám i do přístřešku doporučil děrované. Pokládali jsme je do písku (betoňáku) a nikam jsme to nenahlašovali (dají se v případě nouze sundat). Hlásit se podle mého názoru musí úpravy půdy, při nichž je shrnována ornice, ne když posypete hlínu pískem a položíte tosiplast. Ale jsme na samotě, od Pražáků a chatových osad daleko smajlík. Ty plné by se zřejmě líp uklízely, z těch děrovaných nejsem úplně nadšená (hnůj zalézá do děr), ale jde to. Určitě si pojedeme do Příbrami pro další.

6.10.2016 16:33
kareina

XXX.XXX.154.222

Dobrý den, dají se tosiplasty použít i při zatravnění? Chtěla bych příští rok obnovit výběh a zpevnit jimi část u východu, poroste přes ně tráva?
Děkuji Lucka.

6.10.2016 16:38

Neproroste - ony skoro děravé nejsou. Na zatravnění jsou prostě zatravňovací rohože.

6.10.2016 20:04
vattunka

XXX.XXX.129.153

Ale poroste, pokud dáte ty děrované, máme je kolem krmítek a už nejsou vůbec vidět kde jsousmajlík

6.10.2016 20:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

vattunka napsal(a):
Ale poroste, pokud dáte ty děrované, máme je kolem krmítek a už nejsou vůbec vidět kde jsousmajlík

Dávali jste hlínu zároveň s krajem nebo jste nedosypávali až do vrchu?

6.10.2016 20:41

Pokud se pokladaji, jak maji, tak by prorust nemelo: vrstva sterku, na to pisek a jeste pres rohoz presypat jemnym materialem..

7.10.2016 12:38
vattunka

XXX.XXX.129.153

Hhipie :i tak to prorostlosmajlíkne všude, ale jak na to natahají semínka, tak se to v tom vysemení roste to v tom písku.
pro Sisi58:ty co jsme naházeli kolem krmítek, byly co nám zbylo a naházeli jsme to jen na trávu, bez zásypu, není to ideální, rohy se prohly, ale jakás takás plocha co se dá uklidit tam je, ty co jsme pokládali pořádně na štěrk a písek, se do rovna zasypávalo pískem.

7.10.2016 14:27
mgtka

XXX.XXX.92.43

Velmi, velmi, ale velmi vám to závidím. My jsme opět letos zpevnit nezvládli, tak teď začíná půl roku utrpení.

7.10.2016 18:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

vattunka napsal(a):
Hhipie :i tak to prorostlosmajlíkne všude, ale jak na to natahají semínka, tak se to v tom vysemení roste to v tom písku.
pro Sisi58:ty co jsme naházeli kolem krmítek, byly co nám zbylo a naházeli jsme to jen na trávu, bez zásypu, není to ideální, rohy se prohly, ale jakás takás plocha co se dá uklidit tam je, ty co jsme pokládali pořádně na štěrk a písek, se do rovna zasypávalo pískem.

Díky za info

7.10.2016 19:16
vattunka

XXX.XXX.129.153

Mgtko:díky, no taky jsme k tomu museli dospět, ale se stádem 20ti koní, rozdělených na dvě stáda, i tak to bylo přesně utrpení, takže našetřené korunky padly na toto, tak jako rok předtím na nezámrzné napaječky, ale jsem za to neskutečně ráda a nechápu jak jsme to bez toho zvládali, teda spíš nezvládali a neskutečně se dřeli...

edwina

7.10.2016 19:42
edwina

XXX.XXX.40.41

Zrovna tosiplasty jsou cenově vcelku přijatelné řešení, platili jsme 200 Kč/rohož. Také jsme jimi zpevnili část povrchu (a další kus štěrkem a část štěrkem s pískem). Pokládali jsme je na lože ze štěrku a písku a zasypali je svrchu pískem, a když došly síly, alespoň jsme je vyskládali na štěrk a trochu je pískem "pokropili". V našich klimatických podmínkách znamená zima půl roku brodění blátem. Koně máme přece pro radost, ne za trest . Myslím, že investovat do povrchu se vyplatí.

8.10.2016 08:24
kokinka

XXX.XXX.248.2

mgtka napsal(a):
Velmi, velmi, ale velmi vám to závidím. My jsme opět letos zpevnit nezvládli, tak teď začíná půl roku utrpení.

Ale zrovna teď máte ideální dobu, kdy to položit :) Mokré bláto se dá hezky odhrnout, prostor pokládky podsypat a položení je brnkačka. My dělali rohože, když bylo docela sucho a udělali jsme půlku...druhá se bude dělat teď, kdy je to hezky rozmočené...bagr seškrábne přebytky a můžeme vesele pokládat dále :).

8.10.2016 09:27
mgtka

XXX.XXX.92.43

Nemám se jak k tomu dostat, aby mě doprava nestála jednou tolik:(.

8.10.2016 09:52
kokinka

XXX.XXX.248.2

mgtka napsal(a):
Nemám se jak k tomu dostat, aby mě doprava nestála jednou tolik:(.

Pokud máte někoho ochotného se silnějším autem a řidičákem E, tak půjčit velký vozík a zajet si tam. Je to sice výlet na celý den, ale nás to i se zápujčkou vozíku vyšlo nejlépe. věřím, že v okolí se najde někdo, s kým se půjde domluvit a vozík naplníte napůl.

8.10.2016 09:56
mgtka

XXX.XXX.92.43

Jo tato moznost uz taky v uvahu prisla, ale mam jen malo konaku, kteri maji vozik a moznost mi obetovat cely den.
Jednou...jednou to dotahnem do konce:).

8.10.2016 10:01
kokinka

XXX.XXX.248.2

Vozík jistí půjčovna :) Brali jsme velké plato, myslím v půjčovna v Ostravě - Svinově to byla. Ale určitě bude něco i blíže k vám.

8.10.2016 10:07
mgtka

XXX.XXX.92.43

Už mě napadlo, že se do dodávky vleze i paleta, ale nevím jak je to s nosností. Pokud by to šlo, přijde mi to jako nejschůdnější varianta.

8.10.2016 10:27
kokinka

XXX.XXX.248.2

Ono se to nemusí nakládat s paletou, když jsme brali jednu várku těch druhojakostních, tak to bylo skládáno hezky po jedné. A jedna rohož váží cca 20 kg, tak si to spočítejte :).

8.10.2016 10:39
mgtka

XXX.XXX.92.43

Kurde, ted se divam, ze je to po 40ks. To je dost.

8.10.2016 13:01
vattunka

XXX.XXX.129.153

Nevím kdo odkud jste, my třeba Dlouhomilov u Šumperka, takže Morava a taky se to dalo, sehnali jsme vytěžovák kamionem co se vracel přez republiku, máme to oparvdu skoro přes celou, zpět a vyložili nám to v Zábřehu ve skladišti a my si tam- to je asi 20km zajeli pak traktorem a vlečkou a nebylo to tak drahý, kolik se toho dovezlo, to bych tranzitem, nebo koňákem právě vezla na několikrát, největší problém byl to vytáhnout k nám domů do dvora, jsme na hrozným kopci i když asfaltovým, ale máme malušenký traktor, obyč 69 Zetyho, tak jsme ještě poprosili na vytažení u nás do kopce souseda s větším Zetym, kdy zapřahl celou naší soupravu a pomohl to vytáhnoutsmajlíkmožná to vypadá že jsme blázni, ale myslím, že když se chce a člověk to potřebuje -všechno jdesmajlík

8.10.2016 13:30
mgtka

XXX.XXX.92.43

No peknou kupu jste toho poridili. My bydlime kousek od F-M a kupovali bychom jen tak jednu paletu. Na vic zatim nemame penize nazbyt i kdyz ny se urcite vyuzily.

edwina

8.10.2016 14:52
edwina

XXX.XXX.40.41

Prodají vám jich i menší množství než 40. Náš vozík uveze nanejvýš 25 tosiplastů a není problém. Jeli jsme si pro ně holt několikrát (máme to cca 100 km) a je to pořád levnější než platit dopravu. Předem tam zavolejte a domluvte se. Připadali mi vcelku ochotní, zvlášť nemáte-li velké požadavky (nechcete po nich několik set dlaždic najednou), snad jen pracovní doba od 6 do 14 hodin od pondělí do pátku není úplně pro pracující vhodná...

8.10.2016 19:10
mgtka

XXX.XXX.92.43

vattunka napsal(a):
Ještě fotečkysmajlík

Vatunko a nezbylo jich vam par, ktere byste mohla se ziskem prodat?:).

9.10.2016 17:26

Jsou tam velmi ochotní a zvyklí na to, že si lidi odebírají, kolik potřebují. Jen nelze spoléhat na to, že vždycky budou mít skladem. Já jednou čekala asi 2 měsíce, protože lifrovali všechno do zahraničí, kde měli šibeniční termíny, takže jim mohli být nějací čeští hobíčkáři ukradení (což chápu :)
Takže já tam jezdím cirka pro 20 ks. Mám to relativně blízko..
Tou dodávkou je to dobrý nápad. To určitě nějakého známého nebo známého známého seženete. Vždyť netřeba spoléhat se jen na koňáky ;).

10.10.2016 08:35
Nnn

XXX.XXX.24.172

Pěkný den všem, prosím jaký je rozdíl mezi tosiplasty první a druhé jakosti? Co je na té druhé špatně? Berete radši první nebo klidně můžu vzít i druhou? Ceny první he teď 240 Kč s DPH, nevíte cenu té druhé jakosti ?

edwina

10.10.2016 08:46
edwina

XXX.XXX.40.41

Druhá jakost bývá k dostání jen někdy. Když se tosiplasty vyklápějí z forem, prý se občas kousek odlomí a oni dlaždici zaříznou a prodají ji jako II. jakost, tzn. takové dlaždice jsou kratší či užší (nemají správný formát). Asi bych to neměla psát veřejně, ale řiďte se spíše cenou bez DPH .

10.10.2016 09:44
vattunka

XXX.XXX.129.153

Mgtko:něco tu máme, ale necháváme si to, že to ještě někam dáme, když bude potřeba, ale pokud to nehoří, kousek od nás budou na jaře ty desky zřejmě brát, pro minizoo s koňma, takže si myslím, že by nebyl problém paletu k tomu pak přihodit, až to sem povezou...pokud budete mít zájem.

10.10.2016 09:46
mgtka

XXX.XXX.3.83

vattunka napsal(a):
Mgtko:něco tu máme, ale necháváme si to, že to ještě někam dáme, když bude potřeba, ale pokud to nehoří, kousek od nás budou na jaře ty desky zřejmě brát, pro minizoo s koňma, takže si myslím, že by nebyl problém paletu k tomu pak přihodit, až to sem povezou...pokud budete mít zájem.

No jéje jak bych byla ráda, kdyby někdo kupoval a já bych se se svou pidiobjednávečkou mohla přicmnrdnout:)
Děkuji za ochotu.

10.10.2016 09:52
vattunka

XXX.XXX.129.153

Tak si na to myslete a třeba v lednu se mi ozvěte na mejl-vattunka@centrum.cz, protože já na to určitě zapomenusmajlík

kelpie

10.10.2016 10:00
kelpie

XXX.XXX.19.26

Ahoj, nechystá se k nákupu někdo z okolí HK?

10.10.2016 10:44
mgtka

XXX.XXX.37.177

Na 16.1. mám upomínku s odkazem na tuto diskuzi, tak snad nepřijdu někde o telefon :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík