Dobrý den,
máte někdo zkušenost s tímto typem udidla? Jak moc se to otáčí?
Dvakrát lomené roubíkové udidlo se speciálním systémem Center Revolver, který umožňuje protáčení se prostředního dílu udítka. Díky tomuto středovému dílu se mohou pohybovat jednotlivé půlky udidla nezávisle na druhé. Udidlo se tak celé lépe přizpůsobí koňské hubě.
keira
napsal(a):
Dobrý den,
máte někdo zkušenost s tímto typem udidla? Jak moc se to otáčí?
Dvakrát lomené roubíkové udidlo se speciálním systémem Center Revolver, který umožňuje protáčení se prostředního dílu udítka. Díky tomuto středovému dílu se mohou pohybovat jednotlivé půlky udidla nezávisle na druhé. Udidlo se tak celé lépe přizpůsobí koňské hubě.
Nevidím rozdíl mezi normálním a tímto středem, můj kůň je na obou stejný... ale opět je to kůň od koně. Nejraději jezdím na 2x lomeném s mosazným válečkem
keira2

XXX.XXX.190.37
A jak moc se ten střed točí? o 360° nebo jen tak decentně? Bojím se aby se třeba v případě roubíku moc necvičilo a nezvýšila se pravděpodobnost, že se tyčka dostane kam nemá.
keira2
napsal(a):
A jak moc se ten střed točí? o 360° nebo jen tak decentně? Bojím se aby se třeba v případě roubíku moc necvičilo a nezvýšila se pravděpodobnost, že se tyčka dostane kam nemá.
Tyčka se určitě nepřetočí, ale pokud máte strach tak normálním 2x lomeným se nic nezkazí.. Podle mě je central revolver jen nějaký "výstřelek"..
Tak si i sama odpovím, třeba to někdy bude zajímat ještě někoho jiného.
Když udidlo dorazilo a já viděla, že se to točí fakt o 360°, řikala jsem si, že asi zas hezky rychle pošupajdí z domu. I jen přidělat ho správně na uzdečku byla vyšší dívčí, je jak živé.
Na první ježdění jsem si raději naplánovala jen louku poblíž stáje, abych to v případě potřeby přeuždění neměla daleko. Ale musím říct, že předčilo mé očekávání. Kobyla je s ním, zdá se, spokojená. Jak veliký má to otáčení vliv nevím, je to moje první zkušenost s roubíkem, ale rozhodně nemám pocit, že by to v nečem škodilo a možná to fakt zlepšuje přizpůsobení se koňské hubě nebo spíš oddělené působení levé a pravé strany udidla.
Jen bych ho (a možná ani žádný jiný roubík) nedoporučila při současném použití s podepínacím řemínkem, připadalo mi, že by musel být hodně utažený aby pod něj ramínko nemohlo vklouznout, a to já nemám ráda a ani to kobyla nepotřebuje, tak jsem ho sundala uplně a není problém.