Westernová plemena a jezdci kochači 263

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2015 16:53
jaruska

XXX.XXX.213.29

Zakládám nové Kocháčky, sice sem nikdo skoro nechodí, ale aspoň abyste věděli, že žijeme.Třeba to za ten rok zaplníme. :-D
Vylínaní ještě nejsme, koníci si dávají na čas, Šoník je vylínanej na plecích dočista, ale pupek a zadek nic, ale pracuje na tom.

21.4.2015 16:54
jaruska

XXX.XXX.213.29

No a Moruš klasika, ta vylíná zase až v květnu, pořád ještě asi čeká mráz nebo co. :-D.

21.4.2015 16:57
jaruska

XXX.XXX.213.29

Už jsme byly spolu i u rybníka, ale voda byla hodně cítit rybinou, tak se Moruš ani nenapila, jen si v tom opláchla papulu, snad to bude příště lepší.

21.4.2015 16:59
jaruska

XXX.XXX.213.29

Čarodějnice, je to vysoký jak 2 traktory, to bude vidět snad i z Vesmíru.

21.4.2015 23:04
bospor

XXX.XXX.192.10

No hezký já doufala a zas mám smůlu zas sem budu chodit aspoň na kukačku.
teď jsem neprozřetelně rozklikla nějakou diskusi a úplně je mi špatně. no moje chyba

22.4.2015 16:03
jaruska

XXX.XXX.213.29

To jsem ráda, Ivčo, že sem chodíš.
Našemu Fousištěti už bude 11, už je to starší pán, sice je takovoej nahluchlej, ale milej je pořád stejně.

22.4.2015 21:11
bospor

XXX.XXX.192.10

No jo letí to a ty zvířátka strašně rychle stárnou táně už bude asi tak 6. už jí mám 2 roky. a o barče radši nemluvím je to jak včera, co jsem si dovezla hubený hříbátko

23.4.2015 07:57
vivuš

XXX.XXX.187.126

Zdravím všechny kochačky.
U nás koně asi taky ještě čekají zimu, pořád mají kožichy skoro jak v prosinci. Ale před necelýma dvěma týdnama jim byly dobrý když zase sněžilo. Jeden pejsek už nám taky stárne, je to babča, má 13, ale pořád běhá a je v super kondici. No a v lednu k nám přibylo nové štěně louisiánského leopardího psa.

23.4.2015 14:35
joripage

XXX.XXX.41.2

Holky, já jsem taky ráda, že sem ještě zavítáte, jinak ani člověk neví, jak žijete a jak se máte Fousíček už má úctyhodný věk Letí to strašně, na těch zvířatech je to vidět nejvíc...Připadá mi jako nedávno, když jsem si donesla štěňátko a dneska je mu skoro 7 let Teď má chuděra obrovský hematom na boku, boule jako blázen, mažeme mastičkou a za týden máme přijít na punkci...On se pořád válí v trávě a nedávno se mu povedlo praštit sebou přes obrubník, když to nějak nevychytal dlouho nic a minulý čtvrtek jsem mu nahmatala malou bouli, která se přes víkend nechutně nalila, tak jsme mazali na veterinu...já už plašila, že je to něco vážnýho, ale vet mě ujistila, že na 98% je to hematom, pro jistotu jsem chtěla poslat vzorky na histologii.

23.4.2015 16:54
jaruska

XXX.XXX.213.29

Ivčo, a jak dlouho máš teda Barču:Tu máš dýl než Táňu?
Jéé, tak to jsem ráda, že nemám ty kožichy medvědí sama, sice Šoník už opravdu těch chlupů na sobě moc nemá, ale Moruš jo, snažím se teď už to z ní dostat, ale prostě ona to má tak geneticky daný, že jdou jenom nějáký a prostě líná postupně, víc jich nepustí ani omylem.Ale na druhou stranu se jí nedivím, ráno bejvá docela slušná klendra.
Ta leopardice je úúžasná, je to tak zvláštní zbarvení krásný.
Markét, teda, to já bych taky plašila, ono je lepší plašit a prostě tomu zvířeti něják se snažit pomoct, než se na to vyprdnout a než aby to bylo pak třeba něco zhoubnýho a zanedbat to, tak je to všechno v háji.
Tak ať se brzo uzdraví.

23.4.2015 21:35
bospor

XXX.XXX.192.10

No táňu budu mít v létě dva roky ale barču už 4 letí to letí
http://bospor.rajce.idnes.cz/barbara/.

24.4.2015 08:08
joripage

XXX.XXX.41.2

Jo Jaruško, přesně tak, radši se splašit zbytečně, než pak litovat, že jsem něco zanedbala...Zatím to teda vypadá hrozně, ale snad to začne splaskávat a brzy se to zahojí...
Koukala jsem, jakou máte krásnou jízdárnu! To má teď Jaruška radost, že může trénovat doma, že? A taky jakou máte hezoučkou novou kobylku, je krásný vidět, jak si Jarča poradí s každým koníkem a rozumí si spolu

24.4.2015 15:37
jaruska

XXX.XXX.213.29

Tý bláho, já myslela, že máš Barču tak 2 roky, a vono jsou to už 4, to fakt teda letí úplně hrozně.
:-D Dnešní nadílka chlupů, škoda, že neumím příst, už by bylo skoro na svetr. :-D.

24.4.2015 15:38
jaruska

XXX.XXX.213.29

Šoník vypadá jak zkaženej sejra.

26.4.2015 15:13
canis lupus

XXX.XXX.210.112

Ahoj, já sem taky někdy zavítám. Moje kobyly teda teď nic nedělaj skoro. Jenom je pasu a opečovávám. Tak to se jim líbí. Tali už má kopyta o dost lepší, hurá! A čekáme na kluka. Ten na hnůj asi fakt poleze moc rád.

26.4.2015 15:42
jaruska

XXX.XXX.213.29

Kopýtka vypadají o dost líp, zaplaťpánbůh a ať to tak hezky pokračuje dál, až to odroste úplně a bude to zase dobrý.
Markét, a třeba to bude koňák tělem i duší, i když oni ty chlapi jsou spíš na ty traktory, k nám když se přijdou podívat na koně kluci, tak nejdřív prolezou traktor a pak se jdou okrajově podívat na koně, a ještě se jich bojej, kdežto holky, to je úplně jiná kategorie.

26.4.2015 15:43
jaruska

XXX.XXX.213.29

Šoník skákal neviditelnou vodu, ale i tak jsem jaksi nevystihla ten moment.

27.4.2015 18:47
canis lupus

XXX.XXX.210.112

Jo, to bych ráda, aby měl vztah ke koním. Zatím ho tipuji spíš na fotbalistu. Potíž je, že kluci nejsou v raném věku moc vytrvalí a odvážní. Takže dlouhý výcvik je pro ně nuda a první pády je snadno odradí. Výjimky jsou, ale opravdu výjimečné. No, uvidíme. Třeba se nám podaří mít koně blíž a vidět je denně. To pak bude něco jiného než teď.

29.4.2015 16:26
jaruska

XXX.XXX.213.29

Markét, a kdy toho klučíka čekáte?
To je náádhera, jak to včšechno kvete, a tou vůní se člověku až motá kebule.

29.4.2015 16:27
jaruska

XXX.XXX.213.29

Potkaly jsme s Moruš koníky, ta hafla či co to je je mooooc hezká, ta by se mi líbila.

2.5.2015 20:18
canis lupus

XXX.XXX.210.138

Ahoj, měl by se narodit třetí týden v srpnu.
Toosie byla dnes poprvé pod sedlem a podruhé letos se po ní něco chtělo. Ale byla moc hodná. Až mě překvapila.

2.5.2015 20:20
canis lupus

XXX.XXX.210.138

Taky nám nějak hodně bělí, že by se konečně vybarvila? Myslela jsem, že to je špína, ale jsou to fakt bílé chlupy.

3.5.2015 07:29
jaruska

XXX.XXX.213.29

Jé, ta bude kráásně plesnivá, to se mi líbí.
A my s Moruš jsme vyrazily na 1.máje ven, neboť jak na 1.máje, tak po celý rok, hihi, krásně jsme si to užily, sice jsme malinko zakufrovaly, ale nic zoufalýho, jenom jsme vyjely v takovým v tejdnu frekventovaným místě, a abysme to nemusely všelijak zdlouhavě obcházet, tož jsme to vzaly i přes náměstí, ale naštěstí pršelo, tak nikde nikdo a v klidu a pohodě jsme došly na odbočku polňačky.

3.5.2015 07:31
jaruska

XXX.XXX.213.29

Ještě pořád jsme chlupatý, ale uuuž se nám to pomaloučku rýsuje.

3.5.2015 07:32
jaruska

XXX.XXX.213.29

A Šoníkovec má chlupy už jenom na zadnici. (tleskající smajlík).

3.5.2015 10:24
remonek

XXX.XXX.183.140

Ahoj kochačky, tak sem taky něco přihodím i když na začátek smutnou zprávu. Včera nám tam nahoru do psího nebíčka odešel náš Badík, v červnu by mu bylo 15 let tak jsme měli smutečný den.
Ještě máme vlčandu, tak to tady nemáme tak prázdný, ale i tak je to divný...
Se Sobíkem za sebou máme hobby závody a i když jsem mu to pokazila já , tak z něj mám moc radost. Na to, že jsme z kliniky odjížděli s verdiktem živé zahradní sekačky, se to obrátilo všecko k dobrému smajlík
V pátek nám Sobík pomohl zbránovat kus zahrady, tak jsme na to rozhodili travní semínnko pastevní směsi pro koně, mělo by to být odolnější na zašlapání, tak snad tam z toho něco budou mít.
Miu teď chodím lonžovat na chambonu, v kroku si dává hlavičku tak jak má mít, ale v klusu to je zatím nic moc, ale už i tam je náznak snížení hlavy. No uvidíme smajlík

3.5.2015 20:02
jaruska

XXX.XXX.213.29

Šárí, s tím pejskem je mi to moc a moc líto, ale měl u Tebe nádherný život a budiž člověku útěchou, že se u něj měl pejsek dobře a prožil život s milujícími lidmi.
Sobík je šikula , já jsem mu věřila a moc fandila, a nebooj, příště se to povede a i kdyby né, tak je pořád na čem pracovat a to je to krásný.
My jsme se dneska tááák válely ráno.

3.5.2015 22:37
remonek

XXX.XXX.183.140

U nás mělo psisko hezký život, dokonce se z toho vrhu dožil nejdéle. No když si člověk vzpomene, že jsem ho dostala když mi bylo 13... strašně to letí.
Se Sobíkem musíme zapracovat aby mi cválal v tempu, on jak jde o jízdárnu, tak je to lenoch líná, ale venku to by lítal jak blázen ale je vidět, že ty podkůvky mu strašně pomohli, minule jsme byli venku v lese, byl tam přez cestu strom a on se vám na něj s takovou radostí rozeběhl .

6.5.2015 14:25
jaruska

XXX.XXX.213.29

Šárí, pan kovář je hrozně moc zkušený a šikovný člověk, je fajn, že pomohl, Sobík je ještě mladý na to, aby sloužil jen jako sekačka a samotného by ho to taky nebavilo.

Kdo budete mít chuť, čas a touhu se vzdělávat se svým koníkem, přijeďte.

Dne 17.5.2015 se v obci Dolín č.p.79 u Slaného koná drezůrní soustředění vedené Adélou Neumannovou.Začátek v 10 hodin.Písková jízdárna k dispozici.Dvojice jezdí sama pod dohledem trenérky 40 minut.
Cena : Dvojice jezdec/kůň - 500 Kč Divák - 50 Kč
Přihlášky na tel.724 769 335 Špurková e-mail spurkovi@volny.cz
Občerstvení k dispozici.
http://www.jczajezd.cz/jezdci/adela-neumannova

http://www.mapy.cz/zakladni….

6.5.2015 20:34
remonek

XXX.XXX.183.140

Jaru koukala jsem na to a dokonce i chtěla vyrazit, ale 19.5 mám zápočtový test z genetiky, tak se budu muset učit. Už abych to taky měla za sebou

7.5.2015 17:59
jaruska

XXX.XXX.213.29

Šárí, nic se neděje, to není poslední akce , hlavně ať uděláš ten test, držím palce.

7.5.2015 18:11
jaruska

XXX.XXX.213.29

Vždycky na konci vyjížďky oduzdím a nechám jí pást.

7.5.2015 21:33
bospor

XXX.XXX.192.10

Přesně to jsem udělala s honzou, když jsem s ním byla teď nedavno po dlouhý době
to baba chodí normálně jen na ohlávce, takže když se rozhodnem pást, tak to jde snadno a barča prostě nesmí. neučím jí to, že může.

7.5.2015 21:37
bospor

XXX.XXX.192.10

Jaruško držím vám palce, ať vám to dobře dopadne není sranda něco zorganizovat. vím to! a nejvíc mě mrzí, že se mi občas i něco poztrácí

8.5.2015 07:45
jaruska

XXX.XXX.213.29

No ona Moruš taky nesmí se pást, kdy se jí chce, jenom na slovní Volno , jinak né, jinak dělá hezky trestný kolečka, tak to ona si to rozmyslí. Akorát je pak blbý, když ta tráva doroste do tý velikosti, že jí leze přímo do huby, tak to se pase za pochodu, ale to se vždycky snažím radši tudy nechodit, ale vždycky to nejde.

8.5.2015 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.29

Ivčo, já to prakticky nedělám pro lidi jako přímo, já to dělám hlavně pro Jarču a koně naše , hele, už první lekce nás obrovsky posunula dopředu, a doufám, že se to bude jen zlepšovat dál, a kdo se chce přidružit a něčemu novýmu se naučit, má možnost, zatím tu byli jen samí známí.
Podávalo se i občerstvení za lidovou cenu.

8.5.2015 18:05
bospor

XXX.XXX.192.10

Mě je jasný že to neděláš pro cizí, ale pro jarču cizi se jen svezou. já ty kurzy taky dělám, že se mi nechce cestovat s dvouma koňma ani vlastně teď nemám jak. nemám postrk zas když zuzku pozvu, tak to stojí víc a tak mi lidí pomůžou s nákladama. nevydělávám na tom. zatím jsem vždycky doplácela hodně z vlastní kapsy.

9.5.2015 08:32
jaruska

XXX.XXX.213.29

No, právě, a tady je to jiný, tady se jedná o 3/4 hodiny, není to na celej den, tak to není ani tak drahý, že by to ani člověk nezaplatil, kdyby tu jezdila Jarča třeba sama, my jsme to tak zpočátku mysleli, že si to necháme pro sebe, ale zase známí se hlásili, kteří chtějí se posouvat dál, tak by bylo škoda jim to neumožnit, nám tu nevaděj a já vím, jakou máme my radost, když se podaří i malej krůček, tak ať jí mají i ostatní, když chtějí.Ale je to teda smutný , že děláš něco pro lidi a oni Ti tam kradou.
Adélka je naprosto suprová, vidí všechny chyby, umí všechno vysvětlit a je trpělivá, nekřičí, prostě pohoda maximální, člověk se jí nemá strach na něco zeptat, vysvětluje trpělivě a hlavně srozumitelně.

9.5.2015 09:13
remonek

XXX.XXX.183.140

Šmarjá Ivčo, to si děláš srandu ne, že ti tam ještě někdo něco vezme , že se ty lidi nestydí, hanba by mě fackovala
My už se k tobě moc těšíme a já doufám, že Zuzka nám ukáže jak se s tou naší kobylou bláznivou domluvit .
Včera bylo krásně, tak jsme koníky vytáhli na delší vyjížďku, najeli jsme asi 24 km, sice teda koniska nasadila trchou svižnější tempo, tak se aspoň proběhli. U rybníka jsme potkali známe s koníkama, tak máme pár fotek smajlík Dneska tu prší, tak jsme to asi vychytali dobře smajlík

9.5.2015 09:31
jaruska

XXX.XXX.213.29

Šárí, představ si, že na plese kámoška vyhrála helmu, odložila si jí a chodila tancovat.No co myslíš, nějákej ksindl jí tu helmu ukradl, příště se musíme líp domluvit a hlídat věci, vždycky tam hold někdo musí sedět, no, lidi jsou fakt hrozný.

9.5.2015 09:32
jaruska

XXX.XXX.213.29

Tady dneska taky péršalo, ale teď už je náádherně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2015 18:53

Ahoj všem,
Lindu čeká letos koncem léta, na podzim obsedání. Zatím jsme začaly s lehkou předpřípravou, občas zastavíme u schůdků a podrbu Lindu seshora, asi třikrát byla v kruhovce pro nácvik obratu kolem předku a stání na zahozeném vodítku. Není kam spěchat, většinou jen chodíme na procházky, podle počasí tak jednu týdně začínáme prodlužovat. Dneska jsme i pár desítek metrů do kopce zaklusaly. Funěly jsme obě.

11.5.2015 11:21
bospor

XXX.XXX.192.10

A to já měla výhodu já kobylu tahala na procházky ze sedla v tom necelým roce šla dobře zvládnout a pak se naučila, že musí pěkně s honzou. fakt je, že jak už byla velká, tak to bylo čím dál těžší. když se jí nechtělo dopředu, tak už by mě i dokázala stáhnout ale jinak to bylo perfektní. naučila se jít do všeho a ničeho se nebát

11.5.2015 20:17
jaruska

XXX.XXX.213.29

Jéé, to byla Barča ještě malinká...
Katko, však jo, nikam nespěchejte, tak už jí to taky nastane, jojo, já myslím, že bude ráda, když bude jezdit pak s Tebou ven, bude jí to bavit a bude šťastná.

11.5.2015 20:20
jaruska

XXX.XXX.213.29

My jsme si byly s Moruš dneska prostříhat cestu, už se tudy nedá moc jezdit, jak to zarostlo šípkama a vším možným.

11.5.2015 20:23
jaruska

XXX.XXX.213.29

Moruš byla neskutečně hodná , stála jako přibitá, když jsem stříhala.
Tady jsem fotla ty její melírovaný pramínky.

16.5.2015 20:10
jaruska

XXX.XXX.213.29

Tak už vypadáme jako kůň, sice sem tam ještě nějáký ten chloupek je, ale už je to zanedbatelný.

17.5.2015 21:06
jaruska

XXX.XXX.213.29

Jé, Barča už je kráásně vylínaná, leskne se jak psí kulky.
Teď jsou ty Zmrzlí a pak už snad bude teplo.

3.6.2015 20:26
bospor

XXX.XXX.192.10

Aahoj! to jsme se zase propadly! tak jak se máte v tom teple?
nám se kurz myslím vydařil a další bude na začátku srpna.
jaruško nějak jsem dlouho neviděla žádný fotky od tebe, jak tooo?

já nechala vykastrovat kocoury a chlupáče ostříhat on byl samej dred a pořád mIňaučel jak to tahalo vypadá úchvatně

3.6.2015 20:51
bospor

XXX.XXX.192.10

Terka se už zas koupala, ale proti loňsku o 2 měsíce pozdějš a že je to teplý, ale já nevěřila a nestrčila jsem tam ani prst

4.6.2015 09:03
joripage

XXX.XXX.41.2

bospor napsal(a):
Aahoj! to jsme se zase propadly! tak jak se máte v tom teple?
nám se kurz myslím vydařil a další bude na začátku srpna.
jaruško nějak jsem dlouho neviděla žádný fotky od tebe, jak tooo?

já nechala vykastrovat kocoury a chlupáče ostříhat on byl samej dred a pořád mIňaučel jak to tahalo vypadá úchvatně

Jé Ivčo, tak ostříhanou kočku jsem ještě neviděla Nemáš ještě jinou fotku?

4.6.2015 12:04
joripage

XXX.XXX.41.2

Hotový lev

4.6.2015 13:40
canis lupus

XXX.XXX.210.204

Ahoj, my zase ostříhali psinu, aby jí nebylo vedro. Taky vypadá úplně jinak.
Za necelé 3 týdny mě čekají státnice, tak jsem v jednom kole. Kobyly jsou s ni neděláním moc spokojené.

4.6.2015 14:27
joripage

XXX.XXX.41.2

canis lupus napsal(a):
Ahoj, my zase ostříhali psinu, aby jí nebylo vedro. Taky vypadá úplně jinak.
Za necelé 3 týdny mě čekají státnice, tak jsem v jednom kole. Kobyly jsou s ni neděláním moc spokojené.

Čověče už jsem nad tím taky uvažovala, že bych toho mého černého chlupáče nechala ostříhat na léto, ale bylo mi to takové blbé..., ale teď když to vidím na jiném pesanovi, tak mi to nepřipadá vůbec špatné Otázka je, jestli pak stačí zarůst do zimy?

4.6.2015 20:11
jaruska

XXX.XXX.213.29

Ahooj, no jo, teď se propadáme pořád, mě to pak nebaví hledat, .A ani moc nestíháme, sušíme, takže jsme v jednom kole, ale už je to skoro doma, ještě zítra a bude to hotový, ale pak zase, až se aspoň trochu oteplí po tom ochlazení, co hlásej, to bude nanovo.
Tý jo, ta Terka je teda otužilec to Ti řeknu, dyť to nemohlo bejt ještě teplý, to až tak v červenci.

4.6.2015 20:14
jaruska

XXX.XXX.213.29

Ta fotka oholenýho kocoura, jak je nataženej, je boooží, smála jsem se tady jakou dobu. Ale určitě se mu ulevilo, musí jim bejt teplo v těch kožichách.Markét, psina je kráásná, jak jste jí ostříhali, moc jí to sluší, To určitě do zimy krásně doroste.
Moje vlastní výroba, domácí vaječný koňak.

4.6.2015 20:15
jaruska

XXX.XXX.213.29

Markét, držím všechny palce na ty státnice a pak dej vědět.

5.6.2015 21:46
bospor

XXX.XXX.192.10

Joooo! ať ti můžem pogratulovat až to bude aktualní
já kocoura nechala ostříhat, protože měl ty dlouhý chlupy tak strašně zacuchaný, že to prostě nešlo nijak učesat to že mu není horko je jen bonus
měla jsem eldeteriera a toho jsem stříhala pravidelně a během leta i 2x a stejně to stihlo na zimu dorůst. bydlel venku, takže poprvé mi to dělalo starosti, ale býval jak medvěd

5.6.2015 21:48
bospor

XXX.XXX.192.10

Jak to, že se mi nenahrála fotka?

5.6.2015 21:50
bospor

XXX.XXX.192.10

Hmmm teď jedna a vkládala jsem dvě

5.6.2015 21:53
bospor

XXX.XXX.192.10

Ba ne! ta jedna fotka sem prostě nechce

6.6.2015 06:19
jaruska

XXX.XXX.213.29

Ivčo, a jak jsi přišla k tomu erdelovi, měla jsi ho od štěňátka? Jsou to hezcí psi.

6.6.2015 06:27
jaruska

XXX.XXX.213.29

Včera oslavila moje parťačka Moruš v plném zdraví, kráse a svěžesti své 20.narozeniny, sice jsme včéra sklízeli poslední 3 fůry sena, ale i tak jsem si ten čas udělala na to, abych jí udělala dort, vím, že to jí potěší nejvíc, když dostane něco do bříška.

6.6.2015 13:39
bospor

XXX.XXX.192.10

To je ale krásněj dort tak vyřiď všechno nejlepší
letí to letí.
eldera jsem měla z oddílu. skončil tam, protože ho nikdo nechtěl a kluci se tam k němu hnusně chovali. u nás se ještě docela dlouho bál, ale pak zjistil, že mu nic nehrozí a byl zlatej. měli jsme ho spoustu let a chtěla bych zase takovýho

7.6.2015 05:44
jaruska

XXX.XXX.213.29

Moc děkuju, Ivčo, určitě jí to vyřídím.
No jo, letí to hrozně, už to spolu táhneme 9 let , když jsem si jí přivezla, tak jí bylo 11.

7.6.2015 23:16

Holky, jak moc vám od dovršení třetího, čtvrtého roku věku koňouchové zmohutněli? Máte fotky k porovnání ve věku tří let a později?

8.6.2015 09:05
canis lupus

XXX.XXX.210.204

Mě tedy Tali zmohutněla dost i za poslední půlrok. Hlavně v plecích. Kdyby něco dělala a měla svaly, bylo by to ještě výraznější. První fotka při obsedání,3,5 roku, druhá krátce před 4. narozeninami.

8.6.2015 13:55
jaruska

XXX.XXX.213.29

Katko, já pamatuju Pierota jako tříletýho, to nebyl nic moc, i jsem si chvílema říkala, že na to obsedání Olda je na něj těžkej a velkej, ale ono to bylo takový zdání, ale po tom čtvrtým roce zmohutněl teda hrozně moc, ještě něco dorostl a byl ho opravdu kus.Myslím, že dorůstal a mohutněl tak ještě kolem 6.roku, pak už se tak něják zastavil nebo povyrostl jen malinko neznatelně.
Tady prší. A bouří.

8.6.2015 19:34
jaruska

XXX.XXX.213.29

Ale já už jsem v jeho dvou letech viděla, že to nebude kůň pro mě, že bude obrovskej, a Olda měl koně tak akorát pro mě, tak jsme si je pak vymněnili.

12.6.2015 13:38
jaruska

XXX.XXX.213.29

Máme malý prďolky, sice z 18 vajec jenom 7 dětí, jak se líhli, tak ona na nich už neseděla, ale stála a jak byla zima, tak ty ostatní se nedolíhli, ale tak aspoň těch sedmero krkavců máme, je to lepší než televize.

12.6.2015 20:50

Holky díky.

Koumám, jestli je možnost, že Linda doroste do stávajícího sedla. smajlík
Stále jsem přemítala, jak to udělat se sedly, měnit je co pár měsíců, půlrok se mi nechtělo. A že koupím na první dva, tři roky bezkostráče. Jenže člověk míní a... Když jsem v bazaru viděla inzerát na sedlo na koně s nízkým až "žádným" kohoutkem s kratšími sukněmi, neodolala jsem a sedlo koupila. Že z křížence fjorda a lipicána nic jiného než kůň s malým až nepatrným kohoutkem a širšími až širokými zády nemůže vyrůst. A že pravděpodobně bude zpočátku široké, ale že kdyžtak koupím silnou dečku nebo pokud by nesedělo hodně, tak prodám dále.

Koupila jsem v lednu, vyzkoušela až teď. Sedlo není široké. Sedlo je hodně široké. smajlík
Bez deky a bez upnutí spodní strana bars odstává, sukně ještě víc, pod přední rozsochou je prostor na dva prsty a kousek, na páteři snad nesedí. Ale na délku se zdá OK a pokud soudím správně tak ližiny doléhají po celé délce stejně, nezdají se být do kolíbky nebo do mostu.
Tak jsem pořídila korekční dečku. Že případně snad půjde použít i na bezkostráče. S ní se zdají bars být v pohodě, ale zas tak podrobně jsem to nezkoumala, protože jsem ještě nepoužila podbřišák. (Lindu neměl kdo držet, přivázat ji se sedlem jen tak položeným jsem nechtěla, jen jsem otočila vodítko kolem úvazu. Podbřišák mám už domluvený, nechci ho kupovat hned, na bezkostráč je potřeba drezůrní, tak ať nemám zbytečně westernový).
Prostor pod rozsochou se zvětšil na čtyři prsty. Sukně stále fakt hodně odstávají. Ale rovnoměrně po celé délce sedla a částečně to může být i volným prostorem pod vyplněným místem deky. Marně hledám, jak jiným koním sedí sukně na dekách vycpaných více u páteře. Zdá se, že předozadně docela sedí i bez podbřišáku, i když Linda sklonila hlavu, nepřeklápělo se. Díky té rovnoměrnosti v odstávání doufám, že se sedlo bude dát použít aspoň na vodění na ruce před obsedáním a snad za dva roky nebude na Lindu příliš široké. No, a to ještě nevím, co to bude dělat při použití podbřišáku a ještě jsem se nezaměřila na lopatku...

Holky, co myslíte, je šance, že do tohodle doroste nebo ho mám radši prodat hned?
Sedlo jsem při koumání posunula oproti dečce trochu dozadu, aby bylo na fotce hlavně zpředu znát, že sukně u těhle typů dek snad ani nemají šanci neodstávat? Kdybych měla peněz nazbyt, tak to nebudu koumat a ty dva roky počkám, jak se to vyvine. Peníze na nové sedlo by bodly, ale co když fakt doroste do typu "skoro kulatá jako fjord" a já za dva roky budu shánět obdobné sedlo, protože QH nebo FQH, kterých jsou mraky, nebude sedět...

13.6.2015 07:10
jaruska

XXX.XXX.213.29

Katko, myslím, že do toho doroste, ale hold si třeba na to 3 roky počkáš, tak jestli Ti to nevadí, neřešila bych to.Ale ještě úplně nejlepší by byla konzultace s odborníkem, třeba Westman, aby to viděl a ten by Ti dokázal říct tak něják přibližně, jestli jí to sedlo bude nebo rovnou se ho zbavit a koupit jiné či co nejlepší podložku pod něj dát, než do toho tedy naroste.Tihle koně jsou opravdu kulatí a myslím, že by jí to s nějákou korekční dekou určitě bylo, ale fotky hodně zkreslujou a fakt je lepší na tohle sehnat radši odborníka, aby to zkouknul na místě.
Mondík, pořád vzpomínáme, ale má se naprosto skvěle.

13.6.2015 20:54

Jaruško, dobrý nápad, děkuju Ti. Napsala jsem sedlářce, která přispívá na Equichannel. Loni nabízela i bazarovky. Třeba se nějaké padnoucí bazarové sedlo najde, sice s bezkostráčem bych měla méně starostí, ale přeci jen kostře věřím více. I když se bude muset sedlo zase příští rok měnit. No, případně pak napíšu přímo tomu sedláři, který sedlo vyrobil, co s tím. A bezkostrové to jistí.

25.6.2015 09:14
canis lupus

XXX.XXX.210.204

Zdar, tak mám státnice za sebou za 2. Kdybych byla ukecanější, mohla jsem to mít lepší. Ale hlavně, že mám teď do těch druhých klid skoro 3 měsíce. Dnes odevzdám bakuli a můžu začít myslet na další generaci, i když mě zrovna nekope do žeber.
Včera jsem byla po delší době zas u kobylek a moc jsem si to užila. Škoda, že nemůžu na ně.

25.6.2015 16:31
jaruska

XXX.XXX.213.29

Tý joo, Markét, Ty jsi borec, fakt že jo, moooooc gratuluju, jseš fakt dobrá!
Noo, kobylky si teď odpočinou od sedla, ale klidně právě s nima můžeš blbnout ze země a naučit je nějákým třeba cirkusovým kouskům.

25.6.2015 22:18
andmac

XXX.XXX.114.96

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jaruško, dobrý nápad, děkuju Ti. Napsala jsem sedlářce, která přispívá na Equichannel. Loni nabízela i bazarovky. Třeba se nějaké padnoucí bazarové sedlo najde, sice s bezkostráčem bych měla méně starostí, ale přeci jen kostře věřím více. I když se bude muset sedlo zase příští rok měnit. No, případně pak napíšu přímo tomu sedláři, který sedlo vyrobil, co s tím. A bezkostrové to jistí.

Zdravím všechny, už jsem tu několik let nebyla, ale když mám chvilku tak občas nakouknu
Co se týká pasování sedla na mlaďase, ještě k tomu nekonfekčního, mám čerstvé zkušenosti. Akorát jsem postupovala opačně. V jeho čtyřech letech jsem kvůli obsedání koupila takové, které mu bylo akorát (vyzkoušela jsem jich pár, pomalu jsem začala propadat panice, že nic neseženu, tohle bylo nejširší). Loni na podzim mu už bylo jen tak tak a na jaře jsem zjistila, že už je úzké. Konzultovala jsem to i se sedlářem a nejde s tím nic dělat Tak ho prodávám, je také krátké, celkem má jen 60 cm. Ručně šité (Hoffman) a moc pohodlné. Na prodej ale spěchám (možno jen do této soboty), abych mohla koupit širší.

26.6.2015 10:28

andmac napsal(a):
Zdravím všechny, už jsem tu několik let nebyla, ale když mám chvilku tak občas nakouknu
Co se týká pasování sedla na mlaďase, ještě k tomu nekonfekčního, mám čerstvé zkušenosti. Akorát jsem postupovala opačně. V jeho čtyřech letech jsem kvůli obsedání koupila takové, které mu bylo akorát (vyzkoušela jsem jich pár, pomalu jsem začala propadat panice, že nic neseženu, tohle bylo nejširší). Loni na podzim mu už bylo jen tak tak a na jaře jsem zjistila, že už je úzké. Konzultovala jsem to i se sedlářem a nejde s tím nic dělat Tak ho prodávám, je také krátké, celkem má jen 60 cm. Ručně šité (Hoffman) a moc pohodlné. Na prodej ale spěchám (možno jen do této soboty), abych mohla koupit širší.

Taky zdravím. Já to nakonec řeším se sedlářkou, která sedla nejen vyrábí, ale i dováží ze zahraničí. Že zkusí něco na ní najít - výhodou je zkontrolování sedla specialistkou, kostry, řemenů..., oproti koupi třeba přes bazar, a to při zachování nízké ceny. Tak snad to vyjde.
Vypadá to, že Vašemu koni by mohlo padnout moje sedlo. smajlík Ale zítra k nám už jedna zájemkyně jede ho obhlédnout.

26.6.2015 21:47
andmac

XXX.XXX.114.96

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky zdravím. Já to nakonec řeším se sedlářkou, která sedla nejen vyrábí, ale i dováží ze zahraničí. Že zkusí něco na ní najít - výhodou je zkontrolování sedla specialistkou, kostry, řemenů..., oproti koupi třeba přes bazar, a to při zachování nízké ceny. Tak snad to vyjde.
Vypadá to, že Vašemu koni by mohlo padnout moje sedlo. smajlík Ale zítra k nám už jedna zájemkyně jede ho obhlédnout.

Taky jsem sedla s touto paní řešila (před dvěma roky i teď)
Já už se smířila s tím, že se vrátím k anglii. Ve westernu mi přijde, že najít něco padnoucího na takový hřbet (když pominu sedlo na míru), je jak hledat jehlu v kupce sena

27.6.2015 08:53

andmac napsal(a):
Taky jsem sedla s touto paní řešila (před dvěma roky i teď)
Já už se smířila s tím, že se vrátím k anglii. Ve westernu mi přijde, že najít něco padnoucího na takový hřbet (když pominu sedlo na míru), je jak hledat jehlu v kupce sena

Tak paní to nakonec odřekla, že by sedlo bylo úzké. No nevím, posílala fotky svého koně a hřbet mi připadal téměř stejný jako u jedné kobylky u nás - nízký široký kohoutek, rovnější a kulatá široká záda. Jen měl koník kratší nohy, hřbet a větší břicho. smajlík Ale pozná už podle fotek sedla, že by nesedělo. Asi jo, pokud zkoušela sedel hafo, tak to bude mít v oku. Na druhou stranu fotky zkreslují a když bydlí nedaleko...
Inzerce je sice jinde, ale kdybyste měla zájem vyzkoušet sedlo od Hakena, extra FQH,15,5", a byla někde na pardubicku (nemám auto a poštou se sedlo bojím poslat)... Do inzerce ho ještě dávat nebudu.

2.7.2015 21:36
bospor

XXX.XXX.192.10

Hmmm mě by bylo kobyle asi taky úzký a pro mou pr-el malý no já stejně ani nepotřebuju sedlo, ani nemám peníze
jaruško všechno nejlepší k svátku! pozdě, ale přece

2.7.2015 21:39
bospor

XXX.XXX.192.10

Ono na tekovej hříbet, není sranda sehnat sedlo

3.7.2015 06:23
jaruska

XXX.XXX.213.29

Moc děkuju, Ivčo.
To nejsou záda, to je stůůůl. Jooo, taky to znám, shánět sedla na tyhle typy koní, to je šílený, já jsem byla hrozně ráda, že jsem nakonec, po dlouhým hledání, našla sedlo vyhovující těmto typům, ale známá ho měla na chlaďasovi, takže si dokážete tu širočinu představit.
Ale je to super univerzální sedlo, sedělo doposud každýmu koni, na kterýho jsem ho dala, včetně Monďáska, to byl poník.Jen Fanča ho zatím ještě neměla.

24.8.2015 19:23
jaruska

XXX.XXX.213.29

Kdybyste chtěl někdo přijet buď s koníkem, nebo i jen tak třeba na kukačku, jste vítáni.

Sice nevím, jestli se to zobrazí správně, kdyby ne, tak to hold přefotím a dám sem znova.

24.8.2015 19:26
jaruska

XXX.XXX.213.29

jaruska napsal(a):
Kdybyste chtěl někdo přijet buď s koníkem, nebo i jen tak třeba na kukačku, jste vítáni.

Sice nevím, jestli se to zobrazí správně, kdyby ne, tak to hold přefotím a dám sem znova.

24.8.2015 19:26
jaruska

XXX.XXX.213.29

Sakryš, ňák to nejde, tak jdu přefotit.

24.8.2015 19:31
jaruska

XXX.XXX.213.29

SKOKOVÉ HOBBY ZÁVODY DRCHKOV 2015
1.Základní údaje :
1.1. Pořadatel : JEZDECKÉ CENTRUM ÚDOLÍ BAKOVSKÉHO POTOKA o.s.
1.2. Datum konání: 12.9.2015
1.3. Místo konání: jezdecký areál Drchkov
1.4. Kolbiště: 50 x 60m, travnatý povrch
1.5. Opracoviště : travnatý povrch
1.6. Hlavní rozhodčí : Jaroslav Chvapil B 0586
1.7. Rozhodčí: Josef Pospíšil B 140, Jaroslav Tymich B 139,
1.8. Dozor na pracovišti: Jiří Hanč B 1004
1.9. Ostatní funkcionáři : Dagmar Dědková, Markéta Beránková, Jan Štreke
2.Technické údaje :
2.1. Předpisy: platná PJS a ustanovení tohoto rozpisu
2.2. Jezdci předloží potvrzení o členství v ČJF (hobby karta)
2.3.Soutěže :
Soutěž č.1 ve skoku do 50 cm – pony. Hodnocení dle st. A – PJS čl.298.2.1 na limitovaný čas
Soutěž č.2 a ) ve skoku do 70 cm – pony. Hodnocení viz. č.1
b) ve skoku do 70 cm – velcí koně. Hodnocení viz. č.1
Soutěž č.3 dvoufázové skákání 80/90cm. Hodnocení dle čl.274.5.2
Soutěž č.4 postupná obtížnost se žolíkem do 110 cm – dle čl.269, na čas, bez rozeskakování
2.4. Časový rozvrh : Prezentace nejpozději 1 hod. před začátkem první soutěže.
Začátek soutěže č.1 v 10.00 hod, začátek dalších soutěží bude následovat po nutných
technických pauzách.
3.Všeobecné údaje :
3.1. Jmenovité přihlášky zasílejte na adresu M. Beránková, Drchkov 13,
274 01 Slaný, formou SMS na tel.724024851, nebo e-mailem na adresu
berankovadrchkov@seznam.cz
3.2.Uzávěrka přihlášek je 9.9.2015
V přihlášce uvádějte prosím kontaktní telefonní číslo!
3.3. Ve všech soutěžích budou vítěz a umístění dekorováni floty dle VP čl.127.
3.4. Věcné ceny 1-3.místo.
3.5. Startovné : soutěž č.1 - 150 Kč, ostatní 200 Kč za každého účastníka soutěže.
3.6. Dohlášky + 100 Kč
3.7. Korektní úbor a přilba podmínkou, děti musí mít bezpečnostní vestu dle pravidel ČJF.

4. Veterinární předpisy
4.1. Vedoucí ekipy předloží platné a náležitě potvrzené průkazy koní přítomnému
veterinárnímu lékaři při vykládce koní.
4.2. Veterinární předpisy dle směrnic platných pro přesun koní pro rok 2015.
POZOR-ZMĚNĚNY !
5. Služby
5.1. Zdravotní služba zajištěna – pí. Zítková
5.2. Občerstvení zajištěno
5.3. Veterinární služba – MVDr. Hrdina
6. Ostatní ustanovení
6.1. Pořadatel neodpovídá za úrazy účastníků ani diváků, neodpovídá za poškození
a ztrátu věcí během dne.
6.2. Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu programu, případně na zrušení či přesunutí
závodů z důvodů nepřízně počasí.

Schváleno – M. Moudrý.

25.8.2015 20:16
canis lupus

XXX.XXX.225.98

Ahoj kochačky, zdravím z nemocnice, neboť včera se počet dvounožců v naší domácnosti rozrostl na 3. Malej je témeř vzorné miminko a tak doufám, že nás brzy pustí domů.
(A já že budu moci ještě letos do sedla za nějakého slušného počasí.)
Přeji všem krásný zbytek prázdnin a léta.

25.8.2015 23:01
bospor

XXX.XXX.192.10

Jééé tak gratuluju a přeju vám všechno nejlepší a nejvíc zdravíčko

26.8.2015 06:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

Jééé, tak to já taky moooc gratuluju, docela jsem si na Tebe nedávno vzpomněla, že ještě nic nemáte, a vono už joooo!To je super, a jak se jmenujue?
To víš, že budeš moct do sedla, nebooj, pokud nejsi něják moc pozašívaná, já bych teda bejvala nemohla do sedla ani po měsíci, mě popraskaly stehy a bylo to dost úděsný, než se mi to zahojilo. smajlík Jinak bych se škrábala na koně už tak po třech dnech. smajlík
Tak přeju malýmu hodně zdravíčka, a kdyby byla i nějáká fotička prďolky, budu ráda.

30.8.2015 09:35
canis lupus

XXX.XXX.210.173

Ahoj, no mě se to nějak zkomplikovalo, takže to skončilo operací a mám stehy na břiše. A rehabilitační sestra mi řekla, že do sedla můžu tak za 3 měsíce, pomalu jezdit a nasedat z výšky. To bude listopad, asi bude hnusně... No asi to zbyde na jaro. Tali dost zhubla, jak neměli pastvu. Toosie jak byla macatá, je pořád pěkná. Ale něco už tam naštěstí zase roste. Snad brzy přibere.

2.9.2015 19:23
jaruska

XXX.XXX.213.29

Jé, no to je blbý, ale i to se zahojí a tak hold začneš jezdit až zjara, možná to bude i lepší, budeš dobře zahojená a nebudeš se bát, že to ještě není ono, přece jenom kdybys náhodou žuchla a nebyla bys pořádně zahojená, brrr, nechtěla bych být u toho.
Tali náhodou vypadá dobře, není ještě zima, takže nemusí mít na sobě vrstvu sádla, i když to asi nebude dlouho trvat a začne si ukládat na zimu, která přijde co nevidět. Já doufám, že podzim ještě bude hezký.

5.9.2015 07:59
jaruska

XXX.XXX.213.29

:-D Jejda, bááábo, kam mi to šaháš... :-D.

5.9.2015 08:08
jaruska

XXX.XXX.213.29

A já dneska dělat nebudu, právě provozuju ležing.

5.9.2015 08:14
jaruska

XXX.XXX.213.29

Začali jsme trénovat u drezůrních trenérů a pokroky jsou znát.

5.9.2015 08:16
jaruska

XXX.XXX.213.29

24.9.2015 04:36
teritori

XXX.XXX.189.60

Ahojky holky, tak jsem se tu po hódně dlouhé době ukázala smajlík já úplně během toho roku který byl plný změn a to i příjemným zapomněla že nějaký internet existuje smajlík Jak se všechny máte ? Co koníci dělají radost ? Gardik je plný elánu a snad čimdál tím mladší :-D přibyl k nám další chlupatý člen a to borderka Tamara...

Gratuluji k miminku smajlík

7.10.2015 13:45
jaruska

XXX.XXX.213.29

Tý jo, Terí, Gardík je fakt fešák, kolikže mu je let?Tady vypadá jak pětiletý jura!
Jestlipak pojedete letos s Garďou nějákýho Huberta zase?Pokud nožka nezlobí, teda.
My už máme jednoho odjetýho , bylo to moc hezký, úúúžasná krajina, kopce, lesy, louky, a zase lesy, kopce, já se tohodle nikdy nenabažím. No, i když možná že i jo, páč s Oldou plánujeme nějáké stěhování, ale honem to nebude, ale já si počkám, doufám, že se toho dožije i Moruš, to snad jó.

7.10.2015 13:47
jaruska

XXX.XXX.213.29

Bylo tam i mooooooc šikovný 3 spřežení. Já se jinak spřeženích na Hubertech bojím, ale tihle lidi to mají perfektně v ruce a nebylo třeba se bát ničehošnic.

7.10.2015 13:50
jaruska

XXX.XXX.213.29

A tady je cesta z Huberta dom, pomalu jsme se vydaly s kámoškou po kopytě, i když pro nás Olda už jel, ale my jsme věděly, že máme minimálně 2 hodiny času, tak jsme hoďku poseděly, nechaly kobylky odpočinout a pak jsme krokem vyrazily k domovu.No, Olda nás nakládal hned v další vesnici, takže jsme daleko neujely, ale my jsme šly opravdu pomalu a užívaly jsme si nááádherný den s kobuškama.
Moruška s Pegynkou.

7.10.2015 13:53
jaruska

XXX.XXX.213.29

A Šoník skáčící ve volnosti.

7.10.2015 13:55
jaruska

XXX.XXX.213.29

A tady jedna krokující vosa na bonbóně.

7.10.2015 13:56
jaruska

XXX.XXX.213.29

A večer byla na soudu tombola a já vyhrála tento přístroj.

16.10.2015 03:59
teritori

XXX.XXX.189.60

Gardik měl letos 15 let smajlík... nechala jsem ho hodně dlouho relaxovat a celkově se dát dokupy ( měl flákačku přes půl roku ) ;-) změna ustájení a noví kamarádi ve stádu na něj nebyli zrovna nejhodnější a zažili jsme hodně těžký chvilky, ale už je všechno v pořádku a příjde mi že jde spíše opět do puberty, než aby se uklidnil :-D ale aspoú vím že jej nic nebolí :-P smajlík nás první hubert čeká teďka v sobotu, tak doufám že to oba přežijeme (NO SPÍŠ JÁ ) :-D je jak rakeťák...ustájení mám dál, takže mu nemůžu věnovat tolik času, který potřebuje aby neměl čas vymýšlet koniny smajlík... ale snad se blýská na lepší časy, našli jsme s přítelem kouzelný domeček s velikánským pozemkem kousek tady za městem smajlík nad vším ale špekulujeme jelikož je to rozhodnutí na celej život, ale zamilovali jsme se do něj ( klid, krásný terény, kousek do města a hlavně Gardik za domečkem ) ale zatím jen sníme no... RADŠI NIC NEUSPĚCHAT smajlík

Nádherný fotky, jako vzdy smajlík a kolobrnda je dobrá :-D kampak na ni budeš vyrážet ?
Mám ráda klidné hubert, kdy se fakt můžeš kochat krajinou a nééé to hnát jak na dostihách smajlík

16.10.2015 04:05
teritori

XXX.XXX.189.60

Jedna letní... tady vypadá jak březí kobyla :-D.

22.10.2015 20:28
jaruska

XXX.XXX.213.29

Jéé, Terí, tak to moc přeju, ať domeček vyjde, přece jenom je to lepší mít koníky ve svým.
Tak cooo, přežila jsi toho Huberta?
My taky, Jarča jela se Šoníkem lišku, bylo to naprosto parádní , dokonce nám vydrželo celou dobu i nepršet, a jedna moooc šikovná paní fotografka udělala takovouhle krásnou fotkuJarči a Šoníka.
Foto Pavla Turzová.

Přidejte reakci

Přidat smajlík