Výběr uzdečky – velikost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nuray

21.4.2015 17:45
Nuray

XXX.XXX.0.8

Zdravím,
nemá tu někdo křížence A1/1 a AQH? Sháním uzdečku a nejsem si jistá velikostí. Sama se spíš kloním k velikosti cob, i když koník je ještě mladý (2-letý).
Poradil by někdo?

Děkuji.

21.4.2015 23:49
lenacia

XXX.XXX.122.58

Chtělo by to fotku nebo tak. Ale nejspíš bych to řešila stylem pořídit a vyzkoušet. A1/1 většinou mývají cobky, ale znala jsem takového co potřeboval X-Full, takhle se radí špatně.

Jackie26

22.4.2015 07:02
Jackie26

XXX.XXX.202.66

Já mam na Qh /A1 cob ale ve dvou letech měl dost drobnou hlavičku takže jsem zmenšovala na minimum ale sedla.

Nuray

22.4.2015 11:27
Nuray

XXX.XXX.153.63

No já zrovna bydlím na takovém "blbém" místě, kde neseženu nic levného (potřebuju něco úplně obyčejného na obsednutí, aby mě popřípadě nemrzelo, že se to hned nějak zřídí... ). Proto jsem koukala na bazoš, jenže právě proto se bojím to tam koupit, že by mi to nikdo nevyměnil a musela bych to zase zkusit prodat dál...

Nuray

22.4.2015 11:32
Nuray

XXX.XXX.153.63

A co myslíte na appaloosu s A1/1 ? Také spíše cob ?

16.5.2015 19:44
helllach

XXX.XXX.10.10

Dobrý den,
pokud neznáte koňovo velikost, tak je nejlepší vzít krejčovský metr a změřte koně celkově cca tři prsty za koutkem přes celou lebku, až opět tři prsty před druhý koutek. Tím záskáte představu o délce uzdečky včetně nátylníku. A jelikož každý koník má jiný nos, změřte i nos. Měří se obvod okolo hlavy v místě nánosníku. Pomozte si případně nákresem kde přesně sedí nánosník na hlavě koně.
A poté tyto údaje zapište a pošlete je prodejci uzdeček (online shop s jezdeckými potřebami) kde chcete koupit uzdečku. A poproste o změření uzdečky. Každý prodejce vám jistě rád pomůže. A je tosmajlík Žádná trága se nekoná a máte uzdečku

Přidejte reakci

Přidat smajlík