Mám uzkého, drobného, kohoutkového a krátkého koně, po zranění nohy takže navíc potřebujeme co nejlehčí sedlo, což je taky oříšek, defakto žádný western mu nesedí jak má, upřímně na míru dělané sedlářem je pro mně investice daleké budoucnosti, navíc ta váha, ale co s ježděním, že!
Bylo mi porazeno australské honácké sedlo s hruškou, ale nemám s tím vůbec zkušenost, jaké je jak se v něm jezdí a co koník který je naučen na westernové poveli?Díky za zkušenosti, beru i typy jaké australské sedlo by sedlo a není to šunt, díky
Mám dva koně, na jednom jezdím ve westernu a na druhém v australském sedle.
Váha je stejná, ale bude to tím, že western je pro juniora. Jinak se to vlastně skoro neliší. Akorát z australského se hůře sesedá. Jezdce drží skoro až moc
Nepřemýšlela jste o sedle McClellan? Je to takové očesané honácké sedlo, mnohem lehčí než western či austral.sedlo.
sisi58
napsal(a):
Mám dva koně, na jednom jezdím ve westernu a na druhém v australském sedle.
Váha je stejná, ale bude to tím, že western je pro juniora. Jinak se to vlastně skoro neliší. Akorát z australského se hůře sesedá. Jezdce drží skoro až moc
Nepřemýšlela jste o sedle McClellan? Je to takové očesané honácké sedlo, mnohem lehčí než western či austral.sedlo.
Díky,
tak westernová sedla jsou těžká, sehnat sedlo pod 10kg je kumšt Honácké pravda není taky nejlehčí, ale pořád lehčí než western je.
McClellan, na to jsem narazila v inzerátu, ale vidím to poprvé, je to spíše turistické ne?Máte s ním zkušenost?
My ho kdysi používali na naši první kobylu. Když si člověk zvykne na to, že je poměrně tvrdé tak je velmi pohodlné. Ostatně je to sedlo konstruované původně pro americkou kavalerii a vojáci v něm museli vydržet sedět poměrně dost dlouho. Je lehké - s westernem se to nedá srovnat
Taky mám McClellana s hruškou, je sice tvrdé, ale nikdy mě z něj zadek nebolel, sedí se v něm krásně, pěkně drží sed, opravdu sedí úzkým, kohoutkovým koním, je lehké, také si nemůžu dovolit těžké westernové sedlo. Používám ho na plňasku s úzkými zády a vysokým kohoutkem a nemůžu si stěžovat. Navíc je tu výhoda, že má i hrušku, což většinou McClellany nemají.