Makyy

XXX.XXX.168.4
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čeho si mám všimnout? Nic zvláštního nevidím.
Taky si myslím, že jde o staršího koně. Navíc jen podle jedné mizerné fotky nelze soudit. Lidská nevšímavost je špatná, ale osočování pro nic je ještě horší. Náš starý kůň vypadal možná ještě hůř, ať jsme dělali co se dalo. Po pravdě jsem měla z holčiček, co dělají závěry bez znalosti věcí, obavu.
Zadavatelka asi vychází z toho, že jak levý koník, tak pravý má docela vystouplou páteř. Ale nelze něco soudit z fotky o majiteli a koních, když není více info. Můžou to být starší koně, koně se zdravotními problémy. Znám taky - kůn špatně krmitelný, starý, navíc s dušností. Zejména při přelínávání, ač koník dostává vše možné i nemožné, nevypadá moc ve formě. Nebo o koně vykoupené ze špatných podmínek. Kamarádka má nyní taky jednoho takového na pastvině, nyní se má jak "prase v žitě", ale za tu chvíli, co ho má, ještě moc vzhledně nevypadá. Souhlasím s tím, že nevšímavost je špatná, ale ukvapené názory, aniž by dotyční věděli více, jsou mnohdy ještě horší..
Makyy
napsal(a):
Přijde vám toto v pořádku? Mě absolutně ne!
Možná by bylo dobré napsat, co konkrétně, se vám na fotce nelíbí?
Nemáte ráda isabely, co nemají svaly na zádech?Nebo vám vadí, že jí jezdec nechal otisk sedla, což znamená, nevyčistil?
Či máte averzi na chlupaté a neurčité, menší hnědáky?
Jinak snad jste měla nafotit konkrétně to hnědé, čemu vykukuje kohoutek a kostnatá pr..., za malým poněm.Hned by bylo lépe vidět, je li to opravdu kostnatá pr.. a ne jen starší, krevnatý, kůň ve špatném, nefotogenickém postoji.A na téma kostlivec v zimní srsti by se vám možná někdo chytil a rozpoutal diskuzi.
Také byste mohla vysvětlit, kde a za jakých okolností jste fotku pořídila.Jsou to koně vaší sousedky, která vás nechce nechat vozit?
Nebo jste na sobotním výletě pořídila obrázek, když jste šla kolem cizího výběhu a hodláte anonymně něco řešit ?
Pokud jste už kontaktovala majitele koní a vyložila mu, co se vám nelíbí, to by bylo podle mě normální řešení.
Jenže, co byste pak po večerech dávala na diskuze, že?
Makyy

XXX.XXX.168.4
Ano, koním je kolem 20 let, ale když přišli do této stáje, byly krásně kulaťouncí a nasvalení. Teď sotva dostanou kupku sena a vždy když jdu okolo nemají ani v jednom korytě vodu. (majitelky výmluva je že se napijou z trávy, nebo že jednou za 3 dny to stačí). Kopyta se jim dělají až když sotva chodí a to musí majitelku přemlouvat aby zavolala nějakého kováře. Množí se to tam stylem plemeno neplemeno, hřebec připustí svoji před čtyřmi lety narozenou dceru, a pořád dokola. Na koně se řve, kope se do nich, hází po nich věci. V neposlední řadě se tam jezdí stylem, kopej a tahej´. I přes to všechno tato stáj pořádá kroužky a tábory pro děti, spolupracuje s městem a dostává na to dotace. Jak je to sak*ra možný? To jsem deb*il já a tohle zacházení vadí jen mě? Vám to přijde v pořádku?
Makyy

XXX.XXX.168.4
Fotka není moje ale od holky která k těmto koním chodí. Myslíte si, že by jen tak někoho nechali tu hrůzu u nich nafotit? K vašemu překvapení, ne. Na těchto koních bych nechtěla jezdit ani zadarmo, mám svou stáj kam docházím, tam jsou koně na prvním místě, ne že je mají jako stroj na peníze. A hlavně, nepřivazují je za krk na řetěz! Já nevím, snažím se tu těm chudákům pomoci a vypadá to že je vlastně všechno v pořádku. Tak fajn, děkuji za podporu.
Makyy
napsal(a):
Fotka není moje ale od holky která k těmto koním chodí. Myslíte si, že by jen tak někoho nechali tu hrůzu u nich nafotit? K vašemu překvapení, ne. Na těchto koních bych nechtěla jezdit ani zadarmo, mám svou stáj kam docházím, tam jsou koně na prvním místě, ne že je mají jako stroj na peníze. A hlavně, nepřivazují je za krk na řetěz! Já nevím, snažím se tu těm chudákům pomoci a vypadá to že je vlastně všechno v pořádku. Tak fajn, děkuji za podporu.
Na diskuzi Vám nikdo nepomůže. Musíte to řešit přes úřady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Makyy
napsal(a):
Ano, koním je kolem 20 let, ale když přišli do této stáje, byly krásně kulaťouncí a nasvalení. Teď sotva dostanou kupku sena a vždy když jdu okolo nemají ani v jednom korytě vodu. (majitelky výmluva je že se napijou z trávy, nebo že jednou za 3 dny to stačí). Kopyta se jim dělají až když sotva chodí a to musí majitelku přemlouvat aby zavolala nějakého kováře. Množí se to tam stylem plemeno neplemeno, hřebec připustí svoji před čtyřmi lety narozenou dceru, a pořád dokola. Na koně se řve, kope se do nich, hází po nich věci. V neposlední řadě se tam jezdí stylem, kopej a tahej´. I přes to všechno tato stáj pořádá kroužky a tábory pro děti, spolupracuje s městem a dostává na to dotace. Jak je to sak*ra možný? To jsem deb*il já a tohle zacházení vadí jen mě? Vám to přijde v pořádku?
Nejprve jste sem dala fotku bez bližšího vysvětlení. Z doplňujících informací se dají k dané fotce vztáhnout jen dvě věci - výživový stav, potažmo kondice, ta mi připadá na koně kolem dvacítky a po zimě v pohodě, a pak stav kopyt, která se zdají být strouhaná. Asi je foto zrovna po stavu, kdy koně sotva chodili a známá tedy majitelku přemluvila, aby zavolala kováře, že? Na mě to nemůže působit jinak než jako snaha pomluvit. Známá tam jezdí? Neměla by radši kontaktovat veterinární správu?