Western.neopren.podsedlovka-vaše zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2015 22:00
sisi58

XXX.XXX.218.3

Mám koníka velmi chlupatého a čistit podložku od chlupů je práce pro vraha. Z neoprenovou podsedlovkou by neměl být takový problém. Líbí se mi tato
http://www.konikum.cz/neoprenova-westernova-podlozka-pod-sedlo-nf-pl-master/
máte někdo zkušenost?
Co nechápu, je otvor na kohoutek , znamená to snad, že ta deka je položená přes kohoutek dopředu na krk?
Poradíte?

7.5.2015 22:25
lenacia

XXX.XXX.211.203

Rok co rok se čas od času vyskytnou nové vychytávky pro dečky na koně v anglii i ve westernu, tuhle to je výřez na kohoutku, aby dečka ležela správně, nahoře se nehrbila a nenadzvedávala sedlo (pravděpodobně stejná vyfikundace jako u téhle podsedlovky.
Víceméně bych si tipla, že tohle je zrovna věc, která asi nebude nějak výrazně vadit, možná, že i fakt nějaký význam má, ale rozdíl v tom asi nebude...

Jooo, kde jso uty časy, cca 6 let zpátky, kdy všichni řešili takovou tu vyfikundaci v podsedlových dečkách na anglii. V místě kolenních opěrek měly tyhle podsedlovky díru :D a vida dnes... nikdo to nemá :D.

8.5.2015 08:22
sisi58

XXX.XXX.218.3

Tak to jste mi pomohla
Mám krátkého koně(kříženec fjorda) a normální dečka je mu dlouhá a ještě je chlupatý kobyla mi línala týden(hanoveračka) a valach začal v lednu a ještě to neskončilo.
Takže to vidím na neopren a něco pidi dlouhé v zádech.
Pomoc! Kdo mě zachrání?

16.5.2015 18:17
helllach

XXX.XXX.10.10

Jakou velikost deky potřebujete?
Zde jsou vhodné deky pro koně krátké. Westernové deky se začínají běžně šít v provedení s, kohoutkovou dírou" či s volným páteřním kanálem. Jedná se hlavně o funkční strategii. Kůň se pod westernovou dekou a sedlem velmi potí. Je to dáno větší plochou na kterou dosedá sedlo a deky bývají velmi často syntetické s beranem a velmi silné.

Je dobře, že pro koně existují i neoprenové, filcové, sympatexové deky a jsou různě projmuté či odlehčené. Koním by bylo v létě velké horko a není to příjemné. Deku s volným kohoutkem klidně berte, není zde žádný rozdíl v tom jak se sedlo následně sedlá. Pouze váš kůň pocítí méně tlaku v oblasti kohoutku, který by byl jinak pevně obalen dekou a potil se. Bude mu to příjemnější.
Deky sympatex jsou i zde: http://www.equiworld.cz/westernove-deky-a-pady/westernova-deka-sympanova-persian/.

16.5.2015 18:33
sisi58

XXX.XXX.218.3

Děkuji za radu. Prostuduji nabídku a uvidíme, co zvítězí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík