Prodej kobylky, vykoupené z nevhodných podmínek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2015 10:16
kykyna

XXX.XXX.161.241

10.5.2015 10:30
aggitta

XXX.XXX.65.76

Trochu to nechápu. Klisnu jste vykoupili z nevhodných podmínek - OK, to vás šlechtí, že jste se jí ujali. A teď ji prodáváte? Proč?

10.5.2015 10:36
kykyna

XXX.XXX.161.241

Jen jsem ji tam nechtěla nechat. Byla ještě s valachem. Paní koně nezvládala fyzicky ani finančně, takže podle toho to vypadalo, byly přivázaní několik let v kolně, bez slunce, bez pohybu, s minimen krmení. Byla ochotná je prodat.
Já jsem to chtěla řešit přes KVS, ale když jsem se dozvěděla, co by všechno předcházelo, ve finále by paní měla jen velký problém a koně by jí nejspíš stejně neodebrali nebo kdo ví za jak dlouho, tak jsem to vyřešila takto.

10.5.2015 10:37
kykyna

XXX.XXX.161.241

Je to stejné, jako když se ujmu pejsků do dočasné péče. Proč se to mu divíte?

10.5.2015 11:09
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

Jestli je vše tak jak píšete, tak je skvělé, že jste kobylce pomohla a co ten valach, ten je tam stále uvázán? JInak přeji ať kobylce najdete vhodného majitele, jistě se najde někdo, kdo si ji veme jako společníka, chce to jen čas Tak hodně štěstí.

10.5.2015 11:57
kykyna

XXX.XXX.161.241

velvetlaw napsal(a):
Jestli je vše tak jak píšete, tak je skvělé, že jste kobylce pomohla a co ten valach, ten je tam stále uvázán? JInak přeji ať kobylce najdete vhodného majitele, jistě se najde někdo, kdo si ji veme jako společníka, chce to jen čas Tak hodně štěstí.

Děkuji. Valach měl majitele ještě dříve, než jsme ho dovezli, takže toho jsme vezli rovnou do nového domova. Navíc je nedaleko, což je super.

10.5.2015 12:04
kykyna

XXX.XXX.161.241

kykyna napsal(a):
Děkuji. Valach měl majitele ještě dříve, než jsme ho dovezli, takže toho jsme vezli rovnou do nového domova. Navíc je nedaleko, což je super.

Valach ten je navíc ještě pěkný oříšek - je hrozně závislý na kobyle, takže každé odloučení znamená pokus o převálcování toho, kdo ho vede (zatím jsou s kobylou spolu v tom jeho novém domově). Navíc při kováři kope kolem sebe. Takže ten by tak pěkný inzerát ani neměl smajlík
Kdyby náhodou se našel člověk, který vezme oba koně, (což zatím bohužel nikdo nechce), tak je i tato možnost rálná. Valachovi je 18 let. Ten je na tom výživově i pohybově hůře, ale vše napravujeme.

10.5.2015 12:36
koně

XXX.XXX.205.252

Takže vy jste dovezla dva koně domů někomu, kdo chtěl jednoho?Proč si nemůže nechat i kobylu?Když už je má na dvoře.
Jinak kobyla 23let má cenu citovou, může být udržovaná jako něčí srdeční záležitost.
Ale soudný člověk, který si je vědom, co všechno stařík potřebuje(natož vytažený z nevhodných podmínek) vám za ní rozhodně peníze nedá.

10.5.2015 12:46
aggitta

XXX.XXX.65.76

koně napsal(a):
Takže vy jste dovezla dva koně domů někomu, kdo chtěl jednoho?Proč si nemůže nechat i kobylu?Když už je má na dvoře.
Jinak kobyla 23let má cenu citovou, může být udržovaná jako něčí srdeční záležitost.
Ale soudný člověk, který si je vědom, co všechno stařík potřebuje(natož vytažený z nevhodných podmínek) vám za ní rozhodně peníze nedá.

Mají 2 koně, ale jen je odkoupili a strčili někomu jinému a teď jednoho staříka nebo oba prodávají...
Viz můj první příspěvek - celé je to divná hra na city...

10.5.2015 13:08
kykyna

XXX.XXX.161.241

Protože si ho vzal kamarád a holku mi ustájil jen za náklady. Já jí mít doma nemohu, a nikdo z mého okolí se jí ujmout nechtěl. Přestaňte se v tom prosím šťourat.
Prostě hledá domov a cena je střelená od oka, kvůli lidem, co mají blbý nápady.
Je naprosto fit, jak vidíte na fotce - už je i celkem slušně nakrmená, běhá, dovádí, prostě užívá života.
Při tom, jaké je to plemeno, bude fit ještě velice dlouho, ve věku nevidím problém (pro někoho, kdo o chlaďasích něco ví).

10.5.2015 13:09
kykyna

XXX.XXX.161.241

Hra na city v tom žádná není. Prostě jsem se ujala koní, jako se občas ujímám psů. Nechápu, o co vám jde.

10.5.2015 13:10
kykyna

XXX.XXX.161.241

koně napsal(a):

Kobylu si nemůže nechat, protože ji prostě nechce, co mám asi dělat?

10.5.2015 13:45
koně

XXX.XXX.205.252

kykyna napsal(a):
Kobylu si nemůže nechat, protože ji prostě nechce, co mám asi dělat?

Tak kamarádovi dál plaťte náklady, aby vám jí tam nechal, co? Nebo plaťte někde jinde, ustájeních existuje spousty.
Když už jste si kobylu osobně odvezla z nevhodných podmínek, tak bych předpokládala, že vy pro ni máte připravené podmínky vhodnější!
Ne že jí vůbec nemáte kam dát a honem se jí chcete zase zbavit.
Ono je legrace něco "zachránit" Ale proč to děláte, když na to nemáte podmínky?
Vzápětí toho nebožáka hodláte otočit a poslat dál?
Nevidím v tom logiku.

10.5.2015 14:16
kykyna

XXX.XXX.161.241

koně napsal(a):
Tak kamarádovi dál plaťte náklady, aby vám jí tam nechal, co? Nebo plaťte někde jinde, ustájeních existuje spousty.
Když už jste si kobylu osobně odvezla z nevhodných podmínek, tak bych předpokládala, že vy pro ni máte připravené podmínky vhodnější!
Nevidím v tom logiku.

V tom případě asi nevidíte logiku ani v útulcích pro psy a v dočasných péčích. To je mrzuté. Díky bohu na vaší logice tyto věci nestojí. Zvíře potřebuje akutně pomoci - je odebráno, nevím, čemu byste chtěla rozumnět.
Já jsem se snažila koně udat ještě než se pro ně jelo, udal se zatím jen valach. Kobylu jsem pak nějakou dobu vůbec nenabízela - chtěla jsem ji dát až bude úplně v pořádku. Ani teď na prodej nespěchám, plánuji až léto a dále, ale už hledám vhodný domov.
Mám své tři koně (doma), čtvrtého si nemohu dovolit, bohužel. Pokud máte někoho, kdo mé břemeno převezme, tak vzhůru do toho, dejte kontakt, pokud nemáte, již se nevyjadřujte. díky.

10.5.2015 14:20
kykyna

XXX.XXX.161.241

koně napsal(a):
Nevidím v tom logiku.

Samozřejmě, že podmínky pro ni mám vhodnější, je na výběhu, kde má stodolu, koně, jídlo, je šťastná. Je jedno, že to není u mého domu. Ale jsem prostě jenom "útulek" a zvířat se ujímám, abych je později dala do dobrých rukou. Tohle jsou první koně, starám se jinak jen o psy. A jsou to také poslední koně, protože to, co jsem si zažila zatím s těma lidma, kteří už je skoro koupili, to byl horor, který bych nikomu nepřála.
Já nevidím logiku ve vašich reakcích. Čím bych těm koním pomohla, kdybych se na ně vykašlala a ten případ pustila z hlavy?

10.5.2015 15:08
koně

XXX.XXX.205.252

Opravdu bude lepší, když nadále budete zachraňovat psy.
Kůň je zvíře velké, se specifickými potřebami.Naštěstí to lidé povětšinou odhadnou na první pohled, tudíž hůře ho někomu vnutíte zuboženého koně, než pejska.
Že jste něco zažila s potenciálními"kupci", věřím.Aspoň vás to poučilo.
Když budu chtít skutečně a smysluplně cokoli zachraňovat, já osobně bych předpokládala, že mi chudák zvíře může i zůstat.Vždycky nemusí klapnout rychlé odlifrování zodpovědnosti na někoho jiného.

10.5.2015 15:16
aggitta

XXX.XXX.65.76

Tohle je DISKUZE, takže když sem dáte příspěvek, kykyno, musíte počítat s tím, že o něm budou lidé diskutovat a psát své názory na popsanou záležitost.
Nevím, jak by uspěl psí útulek, který by psy pouze odvezl k nějakým spřáteleným organizacím a poté přeprodával 10 leté psy za tržní cenu (tržní? co já vím, tak takové koně přes 20 let se v okolí dávaj zdarma na dožití...)
Ano, také občas pomohu umístit koně, ale nikdy nevykupuji ani neprodávám, pouze najdu zájemce a tomu pak dotyčný koně daruje za odvezení a povinnost jednou zaplatit kafilerku (o možných výdajích na léky ani nemluvím). Prostě jen znám hodně lidí, tak pomůžu, aby se mohli 2 z nich dohodnout na vzájemném darování koně.
Ano, nejsem odborník na dožití chladnokrevníka, OK. Ale zdá se mi, že cca 23 let je hranicí "odchodu do důchodu" pro koně všech plemen. Pokud někdo ty peníze dá, tak bude chtít, aby je na kobylce ještě vydělal. Co tedy pak kobylu čeká?
A kdo si chce zodpovědně pořídit koně, nebude škudlit a připlatí si za mladou. V inzerci je např.4 letá klisna norik s VZ za 42 tisíc...

10.5.2015 17:35
kykyna

XXX.XXX.161.241

aggitta napsal(a):
Tohle je DISKUZE, takže když sem dáte příspěvek, kykyno, musíte počítat s tím, že o něm budou lidé diskutovat a psát své názory na popsanou záležitost.
Nevím, jak by uspěl psí útulek, který by psy pouze odvezl k nějakým spřáteleným organizacím a poté přeprodával 10 leté psy za tržní cenu (tržní? co já vím, tak takové koně přes 20 let se v okolí dávaj zdarma na dožití...)
Ano, také občas pomohu umístit koně, ale nikdy nevykupuji ani neprodávám, pouze najdu zájemce a tomu pak dotyčný koně daruje za odvezení a povinnost jednou zaplatit kafilerku (o možných výdajích na léky ani nemluvím). Prostě jen znám hodně lidí, tak pomůžu, aby se mohli 2 z nich dohodnout na vzájemném darování koně.
Ano, nejsem odborník na dožití chladnokrevníka, OK. Ale zdá se mi, že cca 23 let je hranicí "odchodu do důchodu" pro koně všech plemen. Pokud někdo ty peníze dá, tak bude chtít, aby je na kobylce ještě vydělal. Co tedy pak kobylu čeká?
A kdo si chce zodpovědně pořídit koně, nebude škudlit a připlatí si za mladou. V inzerci je např.4 letá klisna norik s VZ za 42 tisíc...

To samozřejmě vím, tak si holt diskutujte, aspoň mi udržíte příspěvek nahoře smajlík

Já nevěřím lidem, co dostanou koně zadarmo. Vím, že je fajn koníka mít darovaného, ale jakmile pro to nic neudělají, neváží si. Nehledě na to, že tahle by se hodila kdekomu na jatka, což cenou vystředím.

10.5.2015 17:38
kykyna

XXX.XXX.161.241

koně napsal(a):
Kůň je zvíře velké, se specifickými potřebami.Naštěstí to lidé povětšinou odhadnou na první pohled, tudíž hůře ho někomu vnutíte zuboženého koně, než pejska.
Když budu chtít skutečně a smysluplně cokoli zachraňovat, já osobně bych předpokládala, že mi chudák zvíře může i zůstat.Vždycky nemusí klapnout rychlé odlifrování zodpovědnosti na někoho jiného.

A proč? Já se snažila vykroutit z této záchrany, ale nic jsem nevymyslela, nikdo nic nenavrhnul, takže je to tak jak to je.
Její specifické potřeby jsou naplněny, takže v čem je tedy problém? A proč zůstat u psů? Nikdo nás s kobčou vyhazovat nebude, takže se dá říci - že mi může zůstat.

Jo ti kupci, to mě tedy poučilo... naprostou náhodou jsem zjistila, že ji vezou úplně jiným směrem než by měli bydlet a za pomocí policie jsem ji ještě ten den dostala zpět do stáje.

10.5.2015 17:48
kykyna

XXX.XXX.161.241

koně napsal(a):

Já osobně taky předpokládám, že mi může zvíře i zůstat, to jste chtěla vědět?
Rozhodně nikomu nikdy nic nenutím, naopak vymlouvám.

10.5.2015 17:58
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

No je to celé trochu divné tak jak to podáváte, ale starého koně si nikdo za 10tis nekoupí, navíc chlaďase, chápu, že se bojíte ji dát zadarmo, že ji někdo dá hned na jatka, tak zkuste ji nechat někomu jako společníka, jako dobytčí jednotku na vypásání, s tím, že vy jste majitel, oni hradí péči, ale smluvně je vaše, tak ji těžko někdo může odvézt na jatka a tu a tam ji kontrolujte, občas na bazoši je inzerát, že někdo hledá koně na vypásání, aby byli napsáni v jeho hospodářství jako dobytčí jednotky, sama tak svého koně shodou okolností noričku mám takto pastevně ustájenou a vedenou jako dobytčí jednotku u zemědělce..je více možností, jen hledat, možná přehodnotě prodej a nechte si pronájem, vás nic kobyla stát nebude, sice nedostanete nic za prodej, ale jestli jste ji zachránila jak píšete tak vám bude stačit pocit, že se má dobře. Ono ač já miluji chlaďase, tak často lidé zcestně si myslí co více sežere než ostaatní plemena a radši si jako společníka vemou středního ponyho..takže já bych asi zkusila prostě pronájem a kontrolovala si jak se kobuše má, stejně vám za ni nikdo zřejmně nezaplatí či to bude opravdu náhoda...přeji kobče vše nej.

10.5.2015 18:13
kykyna

XXX.XXX.161.241

velvetlaw napsal(a):
No je to celé trochu divné tak jak to podáváte, ale starého koně si nikdo za 10tis nekoupí, navíc chlaďase, chápu, že se bojíte ji dát zadarmo, že ji někdo dá hned na jatka, tak zkuste ji nechat někomu jako společníka, jako dobytčí jednotku na vypásání, s tím, že vy jste majitel, oni hradí péči, ale smluvně je vaše, tak ji těžko někdo může odvézt na jatka a tu a tam ji kontrolujte, občas na bazoši je inzerát, že někdo hledá koně na vypásání, aby byli napsáni v jeho hospodářství jako dobytčí jednotky, sama tak svého koně shodou okolností noričku mám takto pastevně ustájenou a vedenou jako dobytčí jednotku u zemědělce..je více možností, jen hledat, možná přehodnotě prodej a nechte si pronájem, vás nic kobyla stát nebude, sice nedostanete nic za prodej, ale jestli jste ji zachránila jak píšete tak vám bude stačit pocit, že se má dobře. Ono ač já miluji chlaďase, tak často lidé zcestně si myslí co více sežere než ostaatní plemena a radši si jako společníka vemou středního ponyho..takže já bych asi zkusila prostě pronájem a kontrolovala si jak se kobuše má, stejně vám za ni nikdo zřejmně nezaplatí či to bude opravdu náhoda...přeji kobče vše nej.

Ano, asi mluvím malinko zmateně.. ono je to tím jak odpovídám, jak se to sem hrne a nemá to řád.
Každopádně i tahle myšlenka je pro mě přijatelná. Ale určitě si stojím za tím, že kobylka je perfektně využitelná na courání po lese pro někoho, kdo není na rychlost a i políčko může zorat. Takže ne jen společník. Do bezplatného nájmu bych ji taky mohla dát.

Popravdě zájemců mám celkem dost (kromě těch dvou, co jeden jí vezl do pekla a druhý ji chtěla na pouť dokolečka dokola), jenomže jsou to šílené dálky (Plzeň-Frýdek místek, Hradec Králové) a nebo ji chtějí mít jako jediného koně a to se mi nezdá rozumné, když přijde o valacha, potřebuje náhradu.

No neva, na čekání máme času dost

10.5.2015 18:20
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

No tak to upřesněte do inzerátu, že je možný i pronájem, né do samoty apod, sama jsem prodávala několik svých koní a dobře vím, co za exoty a rádobyzkušennékoňaře dokáže přijet a když člověk napíše do inzerátu ne do samoty, tak řeknou sám nebude, máme kozu a kachny...no co dodat, upravte znění inzerátu a i třeba v případě pronájmu v jaké lokalitě apod.

10.5.2015 19:39
kykyna

XXX.XXX.161.241

velvetlaw napsal(a):
No tak to upřesněte do inzerátu, že je možný i pronájem, né do samoty apod, sama jsem prodávala několik svých koní a dobře vím, co za exoty a rádobyzkušennékoňaře dokáže přijet a když člověk napíše do inzerátu ne do samoty, tak řeknou sám nebude, máme kozu a kachny...no co dodat, upravte znění inzerátu a i třeba v případě pronájmu v jaké lokalitě apod.

Nějak nemám nápady... dnes už jsem vyšťavená. Ale něco jsem zplácala. Koukněte na to a třeba navrhněte text, pokud máte nápad a vlohu

10.5.2015 19:48
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

No nevim kam kouknout...ale na bazosi je par zajemcu o spolecniky, tak jim odepiste co a jak a treba se nejaky najde.

10.5.2015 19:53
kykyna

XXX.XXX.161.241

velvetlaw napsal(a):
No nevim kam kouknout...ale na bazosi je par zajemcu o spolecniky, tak jim odepiste co a jak a treba se nejaky najde.

Myslela jsem na ten inzerát, je změněný smajlík

10.5.2015 19:55
kykyna

XXX.XXX.161.241

Zájemcům jsem psala včera - co jsem tam našla - pro jednoho je moc stará (přitom má v inzerátu koupě staršího koně) a druhý je prý moc daleko (karviná). Tedy na bazoši.

10.5.2015 21:21
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

On se někdo najde, poptala bych se i vetů, kovářů apod zda nevědí o někom zaručeném, kdo by si ji vzal jako společníka, na doporučení by to mohlo vyjít, text je myslím lepší, tak hodně štěstí..

10.5.2015 21:25
velvetlaw

XXX.XXX.103.2

Jen myslím, že ta cena původně bylo deset tis, nyní dvanáct...spíše bych napsala do pronájmu a v případě oboustranné spokojenosti možný odkup za symbolickou cenu...čímž bych myslela něco okolo 5-8tis, bohužel větší cenu za ni asi nedostanete. Být milionář tak si ji vemu, mám slabost pro noriky a tažní starší koně se těžko udávají oproti jiným plemenům, tak hodně zdaru.

10.5.2015 21:47
koně

XXX.XXX.205.252

Původně byla chuděra za 15...

10.5.2015 22:43
kykyna

XXX.XXX.76.90

Původně byla cena 10tis. s poznámkou, že cena je pevná, ale po tom, co jsem zažila s těma zájemcema, jsem dala cenu 15 tis. (cena k jednání)- protože stejně všichni smlouvali, tak ať si smlouvají třeba až na osm.. No a dnes jsem změnila na 12tis. Já mám vážně strach z těch jatek..

Přidejte reakci

Přidat smajlík