Přirozená komunikace – jak začít?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2015 08:03
Rossinda

XXX.XXX.84.106

Dobrý den,
poprosila bych o radu jak vůbec začít s prací ze země, jakými cviky a hrami aby se upevnila důvěra. A kdy je ten správný čas? Nechat koně v nové stáji rozkoukat a začít třeba po týdnu ? jedná se o mladého koně (2 roky) chladáska.

18.5.2015 17:11
Íháček

XXX.XXX.236.80

S 2 letým chlaďasem bych já začla chodit na procházky. Aby se naučil perfektně chodit na vodítku čili aby nespěchal nebo se naopak necoural aby šel tam kam já chci a zastavil kdy chci a aby respektoval osobní prostor. Procházet různými terény aby si zvykal na různé věci a prošel třeba přes vodu nebo plachtu a překračovat klacky, zvykat na auta apod. Zezačátku je samozřejmě lepší chodit se starším zkušeným koněm aby nebyl sám. Důvěra s koněm se podle mě upevňuje při všem co s koněm děláte ať už je to čištění, krmení, vodění nebo cokoli jiného a není třeba hrát nějaké hry nebo mávat mrkvovou hůlkou.2 letý kůň je ještě mimino takže bych ho nezatěžovala nějakýma složitýma věcma ale chtěla pouze to co potřebujete nutně k manipulaci s ním. Čili vodění, čištění, aby uměl stát uvázaný aby si nechal všude sáhnout apod. Tak 2-3x týdně bych ho vzala na procházku a jinak ať je ve stádě a blbne s koňma.

18.5.2015 21:42
Rossinda

XXX.XXX.84.106

Děkuji za příspěvek. Každopádně kobyla je zatahaná, na vodítku chodí krásně.U majitele chodila pravidelně ve voze do přírody i mezi dopravní prostředky. A co jsem zkoušela neměla problém se saháním na slabiny, břicho i nohy.
Každopádně s procházkami jsem si myslela to co vy, přeci jenom bude úplně v jiném prostředí.

19.5.2015 14:34
wendinkah

XXX.XXX.51.28

Procházky doporučuji chodila jsem se svým valachem 3 roky.a krom toho ze byl potom pod sedlem venku 100%tak vztah byl také jiný. Bez přirozené komunikace a i tak jsem s nim mohla všude chodit bez vodítka a ohlávky a kun Mé následoval., všude na me cekal.jsem toho názoru ze pokud člověk chápe konske signali a spravne na ne reaguje tak si vytvoří skvělý vztah se svým konem a není potřeba "Mrkvové hůlky ".

Přidejte reakci

Přidat smajlík