Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2015 18:22
-šumák-

XXX.XXX.166.44

Dobré odpoledne,
Jaké máte sedla na kulaté koně?
Sedlo mé kobyle i po mnohých úpravách stále nesedí podle mých představ- pokud má jezdec dobrou rovnováhu a kobyla nešílí je vše ok jinak se sedlo přetáčí- poslední neozkoušený nápad je přidat k podocasníku i poprsák a podbřišník s gumou pak už vážně nevím.
Uvažuji o koupi "placky" nebo popř. bezkostrného sedla mohlo by to být lepší?
nebo máte nějaký nápad jak sedlo zafixovat na místě? zkoušela jsem roztáhnout komoru (máme Daslo) výsledkem je to, že se sedlo nepatrně přestalo přetáčet ale zvedala se zadní část takže jsem ji opět o kousek zúžila.
Western nepřichází v úvahu mám velké pozadí

18.5.2015 18:34
mgtka

XXX.XXX.22.87

Nevím proč by kvůli vekému pozadí nešel western, ba právě si myslím že naopak. Jestli si to můžete dovolit tak sedlo na míru, ale vzhledem k tomu, že máte daslo, tak asi moc peněz nemáte.

18.5.2015 18:42
-šumák-

XXX.XXX.166.44

Mám poníka v anglii může mít max posedlí 16-16,5. Mě se do dětského westernu zadek sice vejde ale nehnu se. Daslo má protože Wintec seděl ještě méně a ty další Indie mi přišly ještě horší Věřte, že jsem hledala na inzercích dlouho ale nic kvalitního co by jí mohlo sedět jsem nenašla a sedlo na míru jí nebudu nechávat šít, jezdí se na ni pravidelně 2x týdně, někdy chodí častěji ale to je spíše nárazové.

18.5.2015 20:18
mgtka

XXX.XXX.22.87

Tak zkuste westerna 15".
Zkuste kontaktovat nějakou zaběhlou stáj, kde mají koníky podobných tvarů, oni už to mají určitě vychytané.

18.5.2015 20:30
serafima

XXX.XXX.251.110

Ešte som kratšie 15" ako 60 cm nevidela a keď nemôže mať anglické väčšie ako 16-16,5" čo na cm bude celková dĺžka asi 40-45 cm tak 15" western jej sedieť nebude.
A teraz k zadavateľke, to 16-16,5" Vám je dobré? Píšete že máte väčší zadok tak by Vám to nemalo sedieť pravdu povediac. Inak ak sa na poníkovi jazdí 2x do týždňa kľudne si kúpte nejaké bezkostrové prípadne placku.

18.5.2015 20:47
-šumák-

XXX.XXX.166.44

Druhe sedlo na velkého mam 17, ta 16,5 co má kobyla mi vyhovuje :) bylo to myšleno tak, že mám velký zadek do dětského westernu :) právě na ni jezdíme 2 co umíme proto te placce chci dát šanci :) ve velikostech u westernu se vůbec nevyznám :/
a v jedné stáji jsem se ptala mají obdobnou kobylu jako ja jejich rada znela "drtit" ji dokud nezhubne pak to bude v poho. Sice uznávám že je moje koby tlusta ale ta jejich už je kost a kůže v jine stáji zas na takovehle poníky mají jakoby dostihové sedylka nebo právě dětské westerny.

18.5.2015 21:00
serafima

XXX.XXX.251.110

Jaaaj jasne :D Ta placka sa Vám ale bude najskôr tiež pretáčať, a pravdepodobne aj to bezkostrové.

18.5.2015 21:28
keira

XXX.XXX.106.7

Podsedlovou dečku se sympatexem jste zkoušela? Nemám s ní žádnou zkušenost, ale měla by být tuším právě na lepší fixaci sedla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík