Atlanta westernové sedlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2015 19:55
jackie24

XXX.XXX.202.66

Http://www.baudi.cz/westernove-sedlo-atlanta-eco#tb=1
Nemáte někdo zkušenosti s tímto sedlem nebo od stejného výrobce? Je mi jasné že to není žádná ruční výroba takže ani kvalita nebude nic moc. Sháním levnější řešení dočasného sedla a momentálně na inzerci nic staršího a kvalitnějšího není tak už poohlížím po něčem takovém.

27.5.2015 14:35
jackie24

XXX.XXX.202.66

Opravdu nikdo nemá zkušenosti?

27.5.2015 14:43
rebeks

XXX.XXX.208.14

Někdy není na škodu se zajímat i o prodejce. Zboží od někoho, kdo prodává i stavebniny i jezdecké potřeby je podezřelé z podstaty a asi i oprávněně viz
http://obchody.heureka.cz/baudi-cz/diskuse/
http://obchody.heureka.cz/baudi-cz/recenze/.

27.5.2015 14:46
jackie24

XXX.XXX.202.66

Je pravda to jsem nečetla spíš mi přijde že jsou to pouze zprostředkovatelské stránky, navíc toto sedlo mám vyhlédnuté po inzerci od někoho kdo už si ho koupil jen jsem tu poslala odkaz od kud nejspíš sedlo pochází protože nikde jinde na internetu jsem právě toto nenašla.

27.5.2015 14:57
rebeks

XXX.XXX.208.14

Tak to bohužel nemůžu sloužit, ale snažila bych se tedy, co nejvíce zjistit od prodávajícího...

27.5.2015 18:12
jackie24

XXX.XXX.202.66

Blbé je že pokud ho koupím a kůň mi zase po čase přesvalí tak ho za ty peníze už neprodám na inzerci je méně kvalitních sedel hodně a za míň peněz :-/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2015 07:20

Máme od této značky A&M reitsport bezkostrové westernové, bylo koupené asi před 3 lety v německu. Tato firma je jediný dovozce u nás. Kvalita kůže i zpracování dobrá na to že je to seriovka

http://www.amreitsport.de/westernsattel/.

29.5.2015 15:03
jackie24

XXX.XXX.202.66

I o bezkostrovém sedle jsem uvažovala ale nejsem si jistá jak bych řešila nasedání nasedáte ze třmenu nebo se stolku?

29.5.2015 17:04

Nasedáme normálně, ze třmenů, , pravda svižněji smajlík Sedlo je používané hlavně na tlustého bezkohoutkového haflinga, na kterém se mírně šibne při nasedání, nicméně na tomto koni se mi hnuli i kostrové sedla. Když jej dáme na kohoutkového koně tak sedí dobře, je třeba ale dobře utáhnout podbřišák již při nasedání a po dosednutí ještě přitáhnout. Toto sedlo má i odnímatelné polštáře, takže se přizpůsobí každému koníkovi.

29.5.2015 18:33
jackie24

XXX.XXX.202.66

Právě že kamarádka mi taky říkala že tyhle sedla jsou lepší i na to nasedání můj kůň má kohoutek a jezdím teď v obyčejném bezkostráči a to se trochu točí musí mě někdo vyhodit ale snad se mi poštěstí teď v neděli vyzkoušet u známého i tohle westernové třeba se nakonec na kostrové úplně vykašlu smajlík

29.5.2015 18:50

My původně měli bezkostráka obyč anglii, takovou tu hadrárnu, nejen že to bylo velice nekvalitní, ale i nebezpečné sedlo a to se přetáčelo i po dotažení i za jízdy. Tak šlo hned z domu smajlík

29.5.2015 18:54
jackie24

XXX.XXX.202.66

No takového hadráka právě mám doma teď půjčeného naštěstí ale nám se teda aspoň za jízdy nepřetáčí a u nás jedna holčina to má i na fjordika takového hodně kulatého a s tím i skákala dříve ale mě celkově western je bližší smajlík

27.6.2015 17:07
jackie24

XXX.XXX.202.66

Tak jsem dala na Vaši radu ještě pár dalších lidí mi od této značky doporučovalo bezkostrové sedlo a tak jsem si nechala poslat typ Nebrasca v pondělí jsem ho objednala zaplatila a ve čtvrtek bylo z Německa u mě a stálo asi o 2500kč levněji než přes českého dodavatele. Když jsem ho rozbalila tak jsem se až lekla že je opravdu kostrové ale když jsem ho prozkoumala zevrubně opravdu kostru nemělo ale tím zpracováním mě překvapilo že je tak pevné a sedlová sukně je hrubá jakoby z nějakého hodně hrubého ale přizpůsobivého filcu potažená umělým beranem. Hned jsem prohlédla i uchycení třmenů a viz fotka, měla jsem strach že to bude nějaké forové jak jsem kdesi na diskuzi četla že bezkostráky takové bývají. A troufla bych si říct že toto sedlo rozhodně není jen dečka s třmeny (a možná že tohle sedlo i dokáže alespoň trochu rozkládat váhu a tlumit), když jsem do něj sedla tak mi přišlo že sedím v kostrovém sedle, velice pohodlné a necítila jsem pohyby hřbetu jako v hadráku. Jediné co je škoda že jsem musela oddělat ty připevňovací polštáře protože s těma mi zůstali suché fleky u kohoutku a bez nich byl krásně opocený pod celým sedlem, suchý měl akorát páteřní kanálek takže pod něj ještě strčím kvalitní gelovou deku a myslím že sedlo nám dlouho poslouží. Jsem maximálně spokojená a myslím že i Jack a jsem ráda že jsem do toho šla. Přikládám i fotečky fakt je hezké

8.7.2015 13:28

jackie24 napsal(a):
Tak jsem dala na Vaši radu ještě pár dalších lidí mi od této značky doporučovalo bezkostrové sedlo a tak jsem si nechala poslat typ Nebrasca v pondělí jsem ho objednala zaplatila a ve čtvrtek bylo z Německa u mě a stálo asi o 2500kč levněji než přes českého dodavatele. Když jsem ho rozbalila tak jsem se až lekla že je opravdu kostrové ale když jsem ho prozkoumala zevrubně opravdu kostru nemělo ale tím zpracováním mě překvapilo že je tak pevné a sedlová sukně je hrubá jakoby z nějakého hodně hrubého ale přizpůsobivého filcu potažená umělým beranem. Hned jsem prohlédla i uchycení třmenů a viz fotka, měla jsem strach že to bude nějaké forové jak jsem kdesi na diskuzi četla že bezkostráky takové bývají. A troufla bych si říct že toto sedlo rozhodně není jen dečka s třmeny (a možná že tohle sedlo i dokáže alespoň trochu rozkládat váhu a tlumit), když jsem do něj sedla tak mi přišlo že sedím v kostrovém sedle, velice pohodlné a necítila jsem pohyby hřbetu jako v hadráku. Jediné co je škoda že jsem musela oddělat ty připevňovací polštáře protože s těma mi zůstali suché fleky u kohoutku a bez nich byl krásně opocený pod celým sedlem, suchý měl akorát páteřní kanálek takže pod něj ještě strčím kvalitní gelovou deku a myslím že sedlo nám dlouho poslouží. Jsem maximálně spokojená a myslím že i Jack a jsem ráda že jsem do toho šla. Přikládám i fotečky fakt je hezké

Dobrý den,

už sedlo pár dnů využíváte a tak se chci poptat na Vaše další zkušenosti. smajlík
Předně mě zajímá, jestli:

- nelezou odněkud hřebíky a podobné předměty, hlavně směrem k hřbetu koně? Na jedné fotce jiného modelu světlého sedla se mi zdá, že u páteře je řada hřebíků podobně jako třeba u některých Natow?
- kvalita kůže bude obdobná jako u jiných až podezřele levných sedel z buvolí kůže. Jak vypadá připevnění podbřišníku, je v tom místě silná vrstva kůže, zdá se to stabilní?
- nevšimla jste si, že by něco tlačilo? Třeba že koník začal mít suchá místa pod Vašimi sedacími kostmi, nebo že tlačí upevnění fendrů.
- neháže sedlo do záchodového nebo jiného špatného sedu? Neodstávají Vám více holeně od těla koně, máte kontakt s jeho trupem?
- máte možnost porovnat zpracování s jinými levnými sedly, např. kožená Natowa, Lacota...?

Za tu cenu se nedá čekat zázrak, zas na druhou stranu, hlavní argumentace odpůrců levných kostrových westernových sedel směruje k nekvalitě kostry. Jak k jejímu materiálu, tak k tvarování. A když kostra není...

Pokud si najdete čas na odpovědi, budu moc ráda. Děkuju Vám, Katka.

8.7.2015 14:53
jackie24

XXX.XXX.202.66

Dobrý den, sedlo už používám a jsem s ním maximálně spokojená samozřejmě vzhledem k ceně nemůže člověk čekat zázraky je celé z kůže a to docela hrubé ale musím ho pořád mazat aby nevysychalo ( bývá to tak u nové kůže ) Hřebíky žádné nelezou ani v místě kde by mohli vadit žádné nejsou. Hruška je dostatečně vysoko nad kohoutkem tak ani mého celkem kohoutkového koně nikde netlačí a vypocuje se pěkně páteřní kanálek připevnění podbřišníku i třmenů je docela festovní uchycení je na silné kovové sponě. Vzhledem k tomu že mám docela širokého koně nepoužívám přídavné sedlové polštáře s těmi jsem to zkusila jednou a zůstali suché fleky u kohoutku jak jsem je dala pryč a použila obyč. hrubou filcovou deku tak se vypocuje krásně po celé ploše hřbetu. Celkově je sedlo po dotažení dost stabilní nevím jak by to bylo u hodně kulatého koně ale já nasedám ze země jako do kostrového sedla a ani se nehne. Upevnění jsem si taky nevšimla že by někde tlačilo nikde ani vyšuchaná srst. Po pár týdnech co ho mám se malinko vytlačily spony od třmenů do kůže ale zase pravidelným mazáním v tom nevidím nějaký problém. Posed je příjemný připadám si v něm jako v kostrovém sedle necítím žádný pohyb pod sebou drží hezky sed trénuji v něm na jízdárně, přiježďujeme i s trenérkou která si ho taky skusila a byla z něj taky překvapená, takže sed v pohodě. Ono těžko bych srovnala bezkostrové sedlo s jinými kostrovými, natovu jsem kdysi měla ale ta měla docela kvalitní kůži takže těžko říct viděla jsem pak horši natowy takže bych to nemohla objektivně posoudit. Vespod je umělý beránek který občas trochu chlupatí a už se mírně slehl. Takže když to shrnu co se týká materiálu(kůže asi dlouho tak pěkná nevydrží možná pokud se o něj budu dobře starat kdoví) sice žádná sláva ale pevné a bytelně zpracované za ty peníze to podle mě stojí ale to budu na sto procent vědět třeba až po roce užívání. Tak snad jsem Vám dala ty odpovědi které jste chtěla. smajlík Kdyby Vás ještě něco zajímalo tak napište.

8.7.2015 15:21

Mám od této značky nyní již druhé sedlo, toto jsem koupila použité ( staré cca 3 roky), spokojenost. Vše drží jak má, žádné vady kůže, šití apod na něm nejsou. Využívám je více než kostrové, na které se nyní v sedlovně jen práší.

8.7.2015 22:39

Jackie, Lubnico, děkuju vám za odpovědi. Napadla mě ještě jedna otázka. Dají se třmenové řemeny hodně zkrátit? Moc zkušeností s westernovými sedly nemám, ale až na jednu Natowu a dva Frinty byly třmeny i při maximálním zkrácení příliš dlouhé. A i u těch Frintů používám druhou dírku shora (sedla 15").

8.7.2015 23:00
jackie24

XXX.XXX.202.66

Tak s třmeny já řeším problém vždycky měřím pouze 159cm a všude zkracuji co nejvíc to jde takže jsem musela 3 dirky přidělat sice trenérka mi tvrdí že už jsou moc krátké, ale mě je to tak pohodlnější. Kůže se sice po chvilce trochu natáhne ale když jsem udělala na maximum co to jde zkrátit dirku tak je mám akorát.

8.7.2015 23:21

Děkuju za pomoc při rozhodování. smajlík
S tou délkou mám to samé, měřím 160 cm.

9.7.2015 04:56
jackie24

XXX.XXX.202.66

Tak to budete mít jako já tři dirky mi šly přidělat pak už by musel nějaký šikovný sedlář zasáhnout do fendru. Taky možná bude záležet i na typu sedla moc sem se nedívala jak jsou dělané ty ostatní co mají v nabídce ale myslím že to bude asi stejné.

11.7.2015 12:42

Á, konečně jsem zřejmě zjistila, proč jsou fendry dlouhé. Objednávám Nebrascu a koukám jak puk, že v 15" skladem není. Takže máte velikost 16"? A teď včil co s tím. Lepší větší posedlí než menší. Když už není ideál. Pokud máte šestnáctku a ne 15", půjdou třmeny zkrátit, OK. Mám to na obsedání, kobylka určitě do šířky ještě poroste, asi půjdu rovnou do http://www.amreitsport.de/baumloser-sattel/western/baumloser-westernsattel-portland-eco-aus-bueffelleder-mit-klettkissen/a-179/

Typy sedel velikosti 15" jsou buď ještě užší než Nebraska s komorou semi QH.

11.7.2015 12:43

PS: mohla bych Vás poprosit o fotku, z které by bylo vidět, jak dlouhé třmeny vozíte? Děkuju předem.

11.7.2015 18:51
jackie24

XXX.XXX.202.66

Ta šestnácka je akorát ja mám mám normální postavu a je mi dobré a tím že je to bezkostrák tak u koně to na nic nemá vliv. Jsem teď celý víkend na závodech ale pokusím se Vám pořídit foto třeba s metrem a poslat jak to jen půjde.

25.7.2015 23:14

Jeckie, Lubnice, ještě jednou vám děkuju. Sedlo včera a dnes prvně vyzkoušeno s podbřišákem, na procházce na ruce. Ještě musím přidělat dírky na levém řemeni k podbřišníku, musela jsem jej obtočit třikrát...

Domnívám se, že třmeny budou. Prostým naměřením podle paže byly v nejkratší verzi znatelně kratší než které mám na jiném koni (kde bych ale kratší uvítala). Takže zatím to vidím na druhé dírce shora, případně si udělám mezidírku, protože mám zkušenost, že ve westernu mi na jedné dírce jsou akorát na trénink po rovince (a delší do kopců, i když se ještě neopírám o špičku, ale prošlápnu patu jen když nohu vytrčím dopředu) a o dírku méně na trénink krátké. To jsou ty obří vzdálenosti mezi dírkami u většiny westernových sedel, jedna dírka co dvě, dvě a půl v anglii. Jen u Natowy je vzdálenost normální.

Takže do třetice díky. smajlík Věřím, že to byla dobrá volba na sedlo pro obsedání a první roky.

26.7.2015 07:28

Teď koukám, dle fotky, to jste vy co jste na FC řešila, že vám přišlo sedlo pokřivené
Tak ať dobře slouží. Můžu se zeptat na kolik vyšlo zaslání ? A jak se to do ciziny platí ? Moc díky.

26.7.2015 09:19
jackie24

XXX.XXX.202.66

Jsem ráda že jste spokojená snad Vám bude dobře sloužit jako nám podle fotky vypadá velice dobře.

26.7.2015 09:20
jackie24

XXX.XXX.202.66

Lubnice: které sedlo myslíte to bezkostrové? to je v pořádku smajlík dala jsem za něj s poštou a s platbou v eurech 8tis.

26.7.2015 09:28

jackie24 napsal(a):
Lubnice: které sedlo myslíte to bezkostrové? to je v pořádku smajlík dala jsem za něj s poštou a s platbou v eurech 8tis.

Šutřík, řešila na FC, že sedlo bylo po rozbalení z krabice pokřivené . To se mi nezdálo, že by se pokřivilo jen přeležením v krabici, ale naštěstí se srovnalo. Také si jej nechávala zaslat z cizin, tak mě zajímalo na kolik to z venku přijde, jestli jje tam s poštou až tak velký rozdíl od koupení u nás.

26.7.2015 12:26
jackie24

XXX.XXX.202.66

No tady u nás stojí nové něco přes 10tis takže se to opravdu vyplatí nechat si poslat z Německa.

26.7.2015 22:16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teď koukám, dle fotky, to jste vy co jste na FC řešila, že vám přišlo sedlo pokřivené
Tak ať dobře slouží. Můžu se zeptat na kolik vyšlo zaslání ? A jak se to do ciziny platí ? Moc díky.

Přiznám na rovinu, že si částku poštovného už nepamatuju. Celé mě to vyšlo na cca 11 tisíc včetně dečky (mimochodem, je výborná), poštovného a bankovních poplatků, a to jsem brala tu nejdražší bezkostrovku, kterou dovozce nemá v nabídce. Modely v Německu levnější o 50 Euro dovozce prodává za 10,5. Není co řešit...
Platba v bance stojí u všech bank plus minus stejně 200,250 Kč. Je důležité ale zvolit přeshraniční platbu (do zemí, kde platí Euro) a ne zahraniční, ta je mnohem dražší. ČS ještě "mile" přepočítala na bůh ví jaký kurz Eura, ten den byl oficiální kurz 27,14 a spořka počítala 27,7 korun za euro.

29.8.2016 19:36
jackie24

XXX.XXX.215.130

Znovu oživuji tuto diskuzi kde jsme probírali bezkostrová sedla nedávno jsem narazila na amerického výrobce flexi westernových sedel. Mimo jiné dělá i parádní bezkostráky.http://hilason.com/saddles-tack/flex-tree-saddles.html Ráda bych věděla jestli někdo z vás má zkušenost s flexi kostrami? U nás jedíné co znám je značka Baloun docela bych řekla že i vyhlášená, ale neviděla jsem nikde pro srovnání jak vypadají kostry těchto sedel. Co si myslíte o flexi kostrách je to jen moderní paskvil k ničemu nebo je to rozumná cesta jak dočasně mít sedlo které koni nevadí tolik jako špatné kostrové?

30.8.2016 08:24
pilgrisek

XXX.XXX.3.163

Když se podíváte na recenze na sedla Hillason (v zahraničí) tak vám tam vyskočí samé negativní takže bych do toho asi moc nešla

30.8.2016 18:11
jackie24

XXX.XXX.215.130

Poohlednu se po těch diskuzích, já právě znám jednu paní mám ji na facebooku a ta si před časem od nich nechala poslat bezkostrové sedlo, podle toho co psala je dost podobné tomu které jsem měla z německa a je s ním strašně spokojená že je sedlo bytelné, dobře se jí pod ním opocuje, pohodlné a nepřetáčí se. Ale to vím o bezkostrovém ale jak jsou na tom s těmi flexi zkusím tedy pohledat na diskuzích.

19.5.2021 11:13
Čiči

XXX.XXX.233.148

Dobrý den,
Jestli se podaří, tak bych ráda obnovila diskuzi.
Zajímaly by mě vaše názory na vaše bezkostrová sedla co jste tu sdíleli.
Doporučily byste mi tyto bezkostry z Německa jako první sedlo pro mlaďocha?
Vyhovovala/vyhovují vám stále?
Předem děkuji

19.5.2021 12:02
jackie24

XXX.XXX.88.242

Dobrý den už jsem jich vyzkoušela několik a za ty peníze to vůbec nejsou špatné sedla nejlépe se teda hodí na kulatější koně já mám koně štíhlého s vysokým kohoutkem a já musela volit typ té přední komory aby se pod něj ten kohoutek vlezl a nepadalo sedlo na něj takže třetí typ co jsem měla byl super měla jsem ho nejdéle dalo se nasedat i přez třmen dobrá varianta je i měnitelná hruška zpracovaní celkem bytelné něco to vydrží a pohodlné jsou není problém ani s koupí přímo z Německa vyšlo to levněji a stačilo poslat platbu a do 4 dnů jsem měla sedlo doma jediný takový postřeh kvůli kterému jsem nakonec sehnala relativně padnoucí kostrové sedlo byl ten že jsem přibrala a čím jsem.byla těžší tak i to sedlo se podle me pretvarovalo vysedelo a nakonec možná i koník přesvalil a míval suché fleky u kohoutku myslím teda že jsou vhodnější pro lehčí jezdce tak do 70 kg

19.5.2021 19:05
Čiči

XXX.XXX.233.148

Moc děkuji za reakci,
asi to řeším moc brzo, ale kdo je připraven není překvapen že? Nebo se to možná říká jinak Každopádně sedlo bude tak na rok resp. do příštího léta(jak už jsem na jiné diskuzi rozebírala, že pak plánují vyjet na rok až dva do zahraničí, takže koník bude pravděpodobně užívat flákačku na pastvinách a růst). Obsedání bych viděla tak na podzim, uvidíme jak nám půjde příprava. Jinak koník je teď zatím dost úzký a asi i krátký (moc se v tom nevyznám ). V kohoutku má něco mezi 150 -155cm, já mám 166cm a váha mezi 60 -65kg. Poradili byste mi jakou velikost sedla zvolit? Popř. i jakou komoru? Našla jsem toto sedlo, přijde mi úplně stejné jako z německého obchodu (i podobná cena).https://www.rs-sedla.cz/Westernove-bezkostrove-sedlo-OMAHA-d869.htm#detail-anchor-description myslím že Jackie24 kupovala tuto Nebrasku, je to možné?https://www.amreitsport.de/baumloser-sattel/western/baumloser-westernsattel-nebraska-aus-geoeltem-bueffelleder-wechselbares-kopfeisen_1084_3567....mají tam i tu omahu https://www.amreitsport.de/baumloser-sattel/western/baumloser-westernsattel-omaha-aus-geoeltem-bueffelleder-full-quarter_156_2084 ...očima absolutního amatéra mezi nima nevidím rozdíl (tedy kromě zdobení - to se mi u Omahy líbí víc proto bych uvažovala nad ní, ale nevím jestli jsem nepřehlídla nějaký zásadní rozdíl).
Co myslíte?
Ps: koník je ČT/Appa....8. června mu budou 3 roky

19.5.2021 19:41
jackie24

XXX.XXX.88.242

Měla jsem přímo Nebrasku ale mám A1/qh takže žížala s kohoutkem a tlačilo na kohoutek pak jsem měla Tulsa eco nevím jestli mají ještě v nabídce a tam to bylo to samé i s úzkou komorou pak jsem měla Kansas to má jinak tvarovanou hrušku a má tam více místa ideálně velikost pro vás by byla 16 palců max víc ne možná i 15 já měla 16 při asi 75kg a malé postavě takže mám zadek a v pohodě jsem se vlezla komoru bych řešila tu nejužší ale spíš bych přehodnotila celkove pokud chcete na obsedani Skusila bych sehnat klidně i padnoucí Anglii nebo pokud se necitite podobné angliim je australské sedlo bezpečné a pohodlné u mladého koně který není osvalený bych radila kostrové sedlo jelikož lépe rozkládá váhu ale to je věc názoru jsou lidi co preferují obsedat bez sedla já měla kdysi fajn lehkou Anglii pak jsem začala jezdit western a pokud koník bude mít pak delší dobu pauzu tak není co řešit a až začněte jezdit znovu seženete jiné určitě bude třeba protože zmohutní a jak se najezdí tak pak ještě přesvalil takže je to běh na dlouhou trať ale jak říkám kostrové sedlo není vždy úplně ideální skuste to probrat i s někým kdo se zajímá o fyzio lépe rozložená váha kostrou je podle mě lepší pro tak mladého koně

19.5.2021 20:20

Čiči napsal(a):
Dobrý den,
Jestli se podaří, tak bych ráda obnovila diskuzi.
Zajímaly by mě vaše názory na vaše bezkostrová sedla co jste tu sdíleli.
Doporučily byste mi tyto bezkostry z Německa jako první sedlo pro mlaďocha?
Vyhovovala/vyhovují vám stále?
Předem děkuji

Já AM Reitsport bezkostru, model Portland, rychle měnila. Prakticky hned co jsme začaly klusat. Kobylka ve čtyřech letech měnila tvar před očima a užší komora jí byla najednou úzká. Širší komora ale také nepadla.

Po několika prvních klusech jsem přešla také na bezkostru, ale na Barefoot Atlantu. Od čtyř do pěti let měla kobylka BF s červenou komorou. Po roce ježdění v létě jsem musela pořídit podsedlovku s výplněmi do přední části. Sedlo se vysedělo a trochu kleslo, kobylka se stále hodně měnila. S výplněmi zase nepadla úplně tip ťop červená komora, tak jsem dala hadrovou. A po dalším roce dopředu o cca 0,5 cm výplně více. V šesti letech jsem dělala už jen drobné úpravy v poloze výplní. A pak až do nynějších devíti let upravuji výplně jen v případě rychlého ztloustnutí (rychlé zhubnutí nehrozí).

AM Reitsport vypadá minimálně na fotkách lépe, více jako kostra. Ale Barefoot jde více přizpůsobit. I když nemá posuvné sedlové polštáře, i ten tvar polštářů se koni přizpůsobí. A komory jsou úplně o něčem jiném. Barefoot je kvalitnější. Některé modely jsou ale předražené, stejně tak doplňky.

19.5.2021 21:56
Čiči

XXX.XXX.233.148

Je pravda, že záda nasvalená opravdu moc nemá. A když by se pod sedlem pracovalo tak půl roku tak by stačilo sehnat vhodnou kostrovou anglii. Hmm...no nevím...stále váhám. Moc ráda bych se vyhla více sedlům za tu chvíli co se bude jezdit. Doufám...nebo spíš si myslím když bude chodit pod sedlem vždycky jen velmi krátce a tak 2 do týdne, že by se zas až tak změnit nemusel a sedlo mohlo vydržet. S tím, že až bych se vrátila tak by se určitě kupovalo jiné, protože předpokládám že za ty 2 roky koník značně zmohutní. Ten bezkostrový western mě nadchnul právě kvůli tomu, že by se mohl během jízdy více přizpůsobovat hřbetu a co si budem...lákalo mě mít western už od začátku. Ale s tou váhou a zády máte pravdu.

20.5.2021 08:20
jackie24

XXX.XXX.88.242

To vás chápu já taky radši western ale opravdu vám.konik zmohutní a i u té bezkostry je riziko že pak komora nebude úplně sedět jak píše paní ohledem bf jsou kvalitní to ano a hadrová komora je super máme na fjordika u nás ve stáji ale docela se to točí na kulatých koních ještě k těm amr. Kdybyste teda kupovala nové nelekejte se ze začátku než se trochu vysedi vypadá že je na koni jak trůn strašně vysoko vypadá to někdy děsivě ale to se sesedne po chvilce ale jak říkám nemusí to být úplně ideální řešení a pro takto úzké a kohoutkové koně to je těžké napasovat proto bych radši doporučila kvalitní lehouckou Anglii co bude pasovat

20.5.2021 09:48
Čiči

XXX.XXX.233.148

Já sice radši western, ale paradoxně jsem v něm ještě neseděla. Tak bude asi přece jenom lepší koupit anglii. Sice jí taky moc nerozumím ale aspoň s ní jsem rozhodně víc v kontaktu než s westernem. Teď už jen naštudovat jak dlouhé/velké atd. sedlo potřebujeme . Nedávno jsem na něj zkusila hodit sedlo co máme doma...a zhodnotila jsem že tomu vůbec nerozumím a asi bych to stejně nepoznala. . Nevím jak moc se v anglických sedlech vyznáte vy, ale můžete zkusit, jak vám připadá

20.5.2021 10:55

V každém případě úzké. A pak taky položené moc vepředu, skutečně budete potřebovat kratší sedlo, než je toto. Jukněte na "9 kroků" http://www.konecesky.cz/index.php?source=Jochen%20Schleese&page=2 a budete moudřejší :-)

A taky seriál od Kamíru poskytne základní představu https://www.kamir.cz/infoportal/pasovani-sedla-2-dil a bude možná stravitelnější.

20.5.2021 12:10
jackie24

XXX.XXX.88.242

Asi taky myslím že není úplně ideální Skusila bych něco jiného paradoxně a někdo může být proti mu kdysi známá fyzioterapeutka doporučila jako dočasné sedlo lehké daslo s vyměnitelnou komorou radila že je to dobrá dočasná varianta která by měla být v každé stáji na velké ježdění a sport to není ale na vaše účely myslím dobre měla jsem ho kdysi a nebylo úplně špatné

20.5.2021 22:40
Čiči

XXX.XXX.233.148

Děkuji moc za rady....odkazy určitě prozkoumán. Sedlo s vyměnitelnou komorou mě také napadlo. Ale narazila jsem tady v diskuzích hlavně na wintec, tak je to Daslo pro mě nová informace. Budu si o nich muset něco přečíst, vůbec netuším jestli je v nich nějaký zásadní rozdíl.

21.5.2021 07:25
jackie24

XXX.XXX.88.242

Wintec je možná trochu kvalitnější ale i daslo je v pohodě měla jsem dvě kdysi a ještě v pěkném stavu jsem prodávala pro partacku co mi jezdí jsme pak sehnali kvalitního hauzra ale i to daslo fakt nebylo spatne ale na větší ježdění jsem pak už chtěla kvalitní sedlo takže skuste mrknout dají se sehnat kolem 3 tisíc

21.5.2021 08:01

U těch economy sedel bývá problém v tom, že nedrží s roky stálý tvar. Křiví se, vytahují od nasedání, přizpůsobují se koni v pohybu (ale tak, že se zrotují podle křivosti koně nastálo), atd. Ale pokud koupíte rovné šuntsedlo, které bude koni rámcově sedět, a budete na něm jezdit s rozumem tu jednu sezonu, tak může skutečně bohatě stačit :-)

21.5.2021 10:39
Čiči

XXX.XXX.233.148

To by tedy znamenalo, koupit sedlo nové a ne z druhé ruky že?

21.5.2021 10:54

Ne nutně, ale ta šance na to, že bude rovné, je vyšší (ne stoprocentní - taky se může stát, že ho špatně zabalí do přepravní bedny, a ono se zkřiví uložením ).

V Decathlonu prodávají nová šuntsedla přímo na prodejně, můžete na to juknout. Nevím, co stojí, ale bude to kolem pěti tisíc nebo i méně.

Pokud si potom sedlo necháte poslat poštou místo zakoupení na prodejně, máte 14 dní na vrácení, takže když si domluvíte nějakého sedláře a fyzio, aby vám to v té době zkontroloval, neuděláte chybu

21.5.2021 11:01
Čiči

XXX.XXX.233.148

Super, děkuji. Doporučili byste koukat po sedlech s vyměnitelnou komorou nebo to ani není nutné?

21.5.2021 11:29

Když bude sedět, tak přeci komoru měnit nebudete :-) Takže skutečně není nutné, aby to bylo sedlo s výměnnou komorou. Doporučuji si vzít kus silného vázacího drátu, přiložit ho kobyle asi 5 cm za místo, kde na kohoutku končí hříva, naohýbat ho podle tvaru koně v tom místě, a s tím se dojít podívat po nějakých sedlech - drát budete přikládat do přední komory a podél bočnic zevnitř. Je vhodné převážet drát tak, aby se nemohl deformovat - a mezi konce drátu přivázat provázek, kdyby se přeci drát sevřel, abyste ho mohla zase rozevřít na správnou šířku. Ještě jistější by bylo pochopitelně doma podle toho drátu vystřihnout třeba kartonovou šablonu, ta je na jistotu.

A tímhle způsobem (pomocí naohýbaných drátů) si můžete de facto vymodelovat celý hřbet - a následně ho přiložit zespoda na prohlížené sedlo :-) Když se vám bude chtít. Minimálně je dobré mít v oku i míru prohnutí hřbetu pod sedlem, abyste omezila riziko, že sedlo bude dělat kolíbku nebo most.

21.5.2021 12:38
Čiči

XXX.XXX.233.148

Děkuji...s tím drátem to vyzkouším. Napadly by vás ještě nějaké další kamenné prodejny, kam by se mohlo dojít omrknout sedla? (Kromě již zmíněného Decathlonu). Vím, že jsme kdysi jeli do Kamíru. Ale tehdy jsem do části se sedly moc nezabrousila. Jde mi spíš o to, jestli je v ČR nějaký vyhlášený obchod kde mají třeba velký výběr atd.

21.5.2021 13:01

Nevím, z jaké jste oblasti, ale zkuste a-sedla.cz nebo sedlovna.cz - budou mít nějaké skladovací prostory, kde těch sedel bude mnoho. Sedla mají nějakým způsobem standardně prověřovaná (zda je kostra v pořádku apod.), a mají velký výběr. Jsou to bazarová sedla, ale pokud bude rovné, nevidím problém.

Economy sedla na skladě by mohly mít obchody, které je nabízejí na internetu - takže pokud ho má ten Kamír v nabídce a na skladě, snad by mohlo být i na prodejně. Stejně tak Equiservis, Zooprodukt... jak říkám, nevím, odkud jste, ten Decáč mě napadnul, protože je v těch větších městech po celém státě.

23.5.2021 19:16
Dotaz

XXX.XXX.235.225

K tomu drátu, dá se koupit i tohle.

https://www.vkubik.cz/dratove-meritko-na-zada-th-3505.html

23.5.2021 19:29
Čiči

XXX.XXX.81.126

Děkuji za inspiraci.... nedokážu si to teda moc představit. To by se tedy použilo nějak ve stylu, že si to nastavím podle hřbetu koně...dojedu do obchodu a pokusím se to nějak přiložit zespoda k sedlu abych zjistila jestli by mu to sedělo?

23.5.2021 19:54
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Mělo by to tak fungovat, stejně jako Buggyrou navrhovaný drát.

24.5.2021 09:02

Dotaz napsal(a):
K tomu drátu, dá se koupit i tohle.

https://www.vkubik.cz/dratove-meritko-na-zada-th-3505.html

jů, pecka! To vypadá opravdu dobře

24.5.2021 09:02

Čiči napsal(a):
Děkuji za inspiraci.... nedokážu si to teda moc představit. To by se tedy použilo nějak ve stylu, že si to nastavím podle hřbetu koně...dojedu do obchodu a pokusím se to nějak přiložit zespoda k sedlu abych zjistila jestli by mu to sedělo?

přesně tak :-) A pokud si naohýbáte skutečně pečlivě, tak se nespletete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík