Přístřešek-má mít "větrání" u střechy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.5.2015 10:49
lizbeth

XXX.XXX.212.33

Zdravím všechny,

chci se zeptat na zkušenost se stavěním přístřešku pro koně-> budeme stavět něco podobného jako na fotce(jedna strana bude uzaviratelná pro případ nemoci koně a druhá strana bude zcela volná-pouze zadní strana přístřešku, takže spíše takové krmiště pod střechou), zajímá mě, zda je vhodné nahoře pod střechou mít díru jako na obrázku či mít plné zdi? samotná stavba podle mě už bude dost vzdušná (nikdy plně zavřená díky krmítku uprostřed), aby zde zase netáhlo moc...bude to obývat má dušná kobča+nějaký společník :)

Díky za rady a pěkný den smajlík

27.5.2015 11:09
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Ja osobne by som tam tú dieru nenechávala, bude tam zbytočne fúkať a keď bude veľmi pršať môže tam aj šľahať dnu dážď, alebo v zime sneh. V predu by som to prekrytie strechy vytiahla tiež trocha viac von z rovnakého dôvodu.

28.5.2015 07:35
lizbeth

XXX.XXX.249.138

katkaa1 napsal(a):
Ja osobne by som tam tú dieru nenechávala, bude tam zbytočne fúkať a keď bude veľmi pršať môže tam aj šľahať dnu dážď, alebo v zime sneh. V predu by som to prekrytie strechy vytiahla tiež trocha viac von z rovnakého dôvodu.

Děkuji za názor, taky s tím souhlasím smajlík jakékoliv další rady ráda uvítám, budeme stavět "na zeleném" takže relativně všechno jde zařídit :).

28.5.2015 07:55
mgtka

XXX.XXX.22.65

Nemám tak pěkný přístřech, ale po bocích ty díry podle toho jak je vyspádovaná střecha mám, radši ať to pod střechou profukuje a v létě nutí alespoň trošku vyhnat ten hmyz. Ale moji koně jsou tak trochu ucha, teď už je týden hnusně a oni tam za tu dobu nebyli ani jednou, protože by museli přejít přes bláto, tak moknou na pastvině.

28.5.2015 09:07
lizbeth

XXX.XXX.212.33

mgtka napsal(a):
Nemám tak pěkný přístřech, ale po bocích ty díry podle toho jak je vyspádovaná střecha mám, radši ať to pod střechou profukuje a v létě nutí alespoň trošku vyhnat ten hmyz. Ale moji koně jsou tak trochu ucha, teď už je týden hnusně a oni tam za tu dobu nebyli ani jednou, protože by museli přejít přes bláto, tak moknou na pastvině.

Díky za foto, to je jasné, přece si nebudou močit nohy určitě budu kolem přístřeško-stáji zpevňovat, tak předpokládám, že tam budou často, navíc když tam bude seno...pastvina bude muset být bokem, tak tohle bude jejich zimoviště+noční výběh smajlík
možná když zbude materiál, tak jim něco co máte vy zboucháme ještě na pastvině, uložím si smajlík

28.5.2015 09:26
mgtka

XXX.XXX.22.65

Taky budeme podlahu nějak zpevňovat, teď tam byli první zimu a docela s následky bojujeme, takže to taky musíme ještě dodělat i kolem krmiště a vody.

5.6.2017 14:11
ameed

XXX.XXX.248.64

Zase ale jestli je koník dušný, chce to větrat, nevím jestli až takhle moc, ale nějáký ten otvor nemůže uškodit:)...já teď už skoro dostavěla přístřešek pro dva koně a také jsem tam nechala mezeru cca 20cm, jsem zvědavá, jak tam budou chodit, spíše odhaduji, že budou více venku pod stromy...

5.6.2017 14:12
ameed

XXX.XXX.248.64

Ještě se zeptám, jakou máte střechu?Já přemýšlím nad asfaltovou šindelí a doufám, že vydrží teda...

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2017 17:24

ameed napsal(a):
Ještě se zeptám, jakou máte střechu?Já přemýšlím nad asfaltovou šindelí a doufám, že vydrží teda...

Zatiaľ sa osvedčila lepšie na prístrešky, než obyčajná škridla.

5.6.2017 18:12
m i s i c k a

XXX.XXX.98.180

lizbeth napsal(a):
Děkuji za názor, taky s tím souhlasím smajlík jakékoliv další rady ráda uvítám, budeme stavět "na zeleném" takže relativně všechno jde zařídit :).

Udělala bych kompromis. Zatloukla bych desky až po střechu, a někde cca v 1,6- 1,8m bych udělal jednu řadu desek na panty ( aspoň 20 cm širokou ), a na léto bych koním nechala proudit vzduch a na zimu zavřít aby měli závětří. Měla jsem to tak a byla jsem spokojená.

6.6.2017 00:19
shadow1

XXX.XXX.101.188

Přístřešek by "správně měl mít" škvíru dole i nahoře právě kvůli cirkulaci vzduchu. Samozřejmě to není bezpodmínečně nutné, ale mám vyzkoušeno, že to opravdu dobře funguje. My máme zatím jen velmi provizorní přístřešek cca na půl roku a pak už se budeme stěhovat do svého a bude se stavět přístřešek nový, ale určitě budu minimálně pod střechou chtít škvíru, aby vzduch mohl proudit. I ve vedrech tam pak koně mají krásně příjemně a není tam hmyz. Navíc pokud je dostatečně vysoký, tak na koně nefouká. Bohužel mám pozemek v nájmu a nemohli jsme ani částečně srovnat terén, tak vpředu je přístřešek hodně nad zemí, což by normálně nebylo, tak to berte s rezervou. Není tam ani sklon střechy jak jsme chtěli, prostě pozemek je strašně hrbatý, ale na tu chvíli to stačí jak to je :) Přístřešek není ani nijak krásný, ale je funkční a koně ho hodně využívají.

6.6.2017 08:12
ameed

XXX.XXX.248.64

Já mám také nechanou škvíru i dole, vyšly tak patky, tak jsme to nechali...ještě tak jeden den práce a dílo bude hotovo:).

6.6.2017 10:50

Shadow: jestli tohle je ošklivý přístřešek, tak já bych ty svoje tedy ani nemohla nazývat... Je to funkční, bytelné a na oko slušně vypadající - co víc byste od toho chtěla? :) Viděla jsem domečky pro koně s malovanými okenicemi, kdy to vypadalo spíš jak luxusní rekreační chatičky, než bydlení pro koně, ale nemám pocit, že by to takto potřebovali

Taky mám přístřešky luftující. Na zimu jsou uzavřenější, letní domky mají průduchy dole i nahoře.

6.6.2017 15:32
shadow1

XXX.XXX.1.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Shadow: jestli tohle je ošklivý přístřešek, tak já bych ty svoje tedy ani nemohla nazývat... Je to funkční, bytelné a na oko slušně vypadající - co víc byste od toho chtěla? :) Viděla jsem domečky pro koně s malovanými okenicemi, kdy to vypadalo spíš jak luxusní rekreační chatičky, než bydlení pro koně, ale nemám pocit, že by to takto potřebovali

Taky mám přístřešky luftující. Na zimu jsou uzavřenější, letní domky mají průduchy dole i nahoře.

Hhippie: děkuju :) Na to, že jsme něco takového stavěli prvně a s omezenými možnostmi to jde a obludy si nestěžují :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík