Odření od podbřišníku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rebbi

27.5.2015 12:02
Rebbi

XXX.XXX.178.53

Nestalo se vám to někdy? Kůň s tím v životě neměl problém..a naráz 2x po sobě ..po delší vyjížďce kdy na něm jel těžší jezdec, byl dodřený "pod pažema" jakoby. Přitom podbřišník byl kožešinový z pravého berana. A poprvé když se to stalo, byl to podbřišník neopren ale kvalit., měkký, "větrací"..jedná se o west. podbřišníky. Kůň je koule bez kohoutku a jezdec na něm trochu "sjížděl" do křiva občas..mohlo to způsobit tohle? s lehčím jezdcem nebyl nikdy problém s nějakým odřením. Čím jste ošetřovali - něco hojivého..děkuji..jsem z toho uplně jelen to se mi ještě nestalo, navíc u staršího koně co s tím nikdy problém neměl a s kožešinovým podbřišákem..snad budu muset jezdit bez sedla nebo co

Rebbi

27.5.2015 12:04
Rebbi

XXX.XXX.178.53

..Ještě co se týká sedla, má kvalitní sedlo od známého sedláře které nikdy nedělalo problémy..

27.5.2015 12:37
kallisto

XXX.XXX.157.94

Dávejte pozor abyste nedávali podbřišník těsně za přední nohy, ale na šířku dlaně za přední nohy. Jde to ruku v ruce i s tím aby sedlo nebylo příliš vepředu. Pokud bude podbřišník dále za předníma nohama, neměl by odřít.

Rebbi

28.5.2015 00:24
Rebbi

XXX.XXX.178.53

Děkuju..možná to bylo špatně nasedlané od toho jezdce..nebo mohlo nějak sjet.

28.5.2015 10:21
sasetka

XXX.XXX.190.90

Stalo, loni v létě, poprvé v životě (po 15 letech u koní). Stejné sedlo, stejný podbřišák... Od té doby zase nic.

Rebbi

28.5.2015 10:43
Rebbi

XXX.XXX.178.53

Že ano..nechápu to? celé roky kůň neměl problém.7let nic. a teď po delší vyjížďce kolem 19.března a nyní zas, po měsíci, po dlouhé vyjížďce. Asi budu muset zkusit pořídit deku diamond wool pad..filcovou, která by opravdu se nehnula ani o píď. už abych šetřila

28.5.2015 21:56
terezka1995

XXX.XXX.106.98

Také se nám to stalo. Je velice pravděpodobné, že to bylo jezdcem - tedy větším zatížením sedla. Kobylka byla též kulatějšího typu, bez výrazného kohoutku. Na klasický vyjížďkách - kratších, delších, teplo zima, stejné sedlo, podbřišník - bez problému. Problém nastal až při delší trase - 3 denní akce - větší zátěž na sedle - možná až kolem 10 -15 kg navíc oproti normálu (vybavení na cestu) - a to udělalo paseku - sedlo nebylo tak stabilní jako normálně - sem tam sjelo - dopředu, dozadu, do boků - a už po prvním dni byla kobylka dodřená :-/ Bylo to poučení pro příště - pokud bude větší váha, tak použít kvalitní dečku, případně poprsák a velmi dobře nasedlat a dotáhnout

Rebbi

28.5.2015 23:43
Rebbi

XXX.XXX.178.53

Děkuju, to mi velmi pomáhá tyhle rady, jak to vyřešit! Tady u nás to také odpovídá..o poprsáku jsem také uvažovala...

29.5.2015 08:21
kallisto

XXX.XXX.157.94

Ještě mne napadlo, když to byl těžší jezdec, jestli nebylo sedlo třeba utaženo o díru víc než normálně. Po zatížení sedla těžším jezdcem se přeci jen podbřišník může více uvolnit a pokud byl přitažen více než normálně, mohl kůži někde více skřípnout.

Rebbi

30.5.2015 00:08
Rebbi

XXX.XXX.178.53

Ano, onen těžší jezdec mi včera říkal, že to utáhl víc než obvykle..bál se sjížďění sedla...já jsem to pak v půlce trasy povolovala a osobně dotáhla rozumněji..je to také možné, že kůži skřípnul..naštěstí stroupky jsem namazala olivovým olejem, hojí se a kůň má volno.. děkuji, budu to muset kontrolovat aby kůň nebyl přetáhlý :-\.

30.5.2015 07:42
kapička

XXX.XXX.239.45

To je u těžších jezdců dost běžné, že si dotahují víc ( pokud soudím podle sebe). Když jsem měla přes 80 kg, tak jsem se musela dost hlídat, abych nepřetáhla. A máme vypozorovaný rozdíl jedné díry na westernu mezi dětmi a dospělými, aby se ani pod jedněma sedlo nehnulo. Já tedy, zvlášť u westernu, poctivě po dotažení vytahuji nohy.

Rebbi

30.5.2015 14:59
Rebbi

XXX.XXX.178.53

To začnu taky u koně praktikovat..on je takový macek svalnatý, tak tam má těch záhybů.. ..děkuji za radu..

Přidejte reakci

Přidat smajlík