Jaké bezobilné krmivo doporučíte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2015 20:10
sisi58

XXX.XXX.218.3

Mám kobylu muchařku 19let (kříženku hanoveráka) bylo mi doporučeno vypustit z KD obilí, prý na ni pak tolik nepoleze hmyz?
Vzhledem k tomu, že má kobča cca 600-650kg nemůžu ji krmit odměrkou müsli i když obsahuje vše, co kůň potřebuje. A jen z trávy taky vysoko skákat nebude
Dostávala oves, ječmen a müsli, od každého 1/3.
Je velká a hladná.
Poradíte, čím obilí nahradit?
Jedná se o rekre koně, režim 24/7 s přístřeškem, celodenní pastva.
Děkuji za rady Zuza.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2015 16:22

Neviem, nakoľko je táto teória overená, ale bez obilia môžete kŕmiť napr. repné rezky(bez melasy), hydrotermicky upravenú kukuricu, ryžové otruby, karob... Je toho veľa, najlepšie spravíte, keď si dáte zostaviť kŕmnú dávku nejakému odborníkovi, mne osobne sa výživový stav na fotke nepáči, nekvalitná srsť, rebrá by tiež nemuseli byť vidieť... Asi to nebude pre kobylu optimálna dávka.

7.6.2015 08:19
dsj

XXX.XXX.84.244

Já krmím mash od Glordu plus minerály, nejsou v tom žádné obilniny a kobčám to chutná

7.6.2015 11:05
sisi58

XXX.XXX.218.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neviem, nakoľko je táto teória overená, ale bez obilia môžete kŕmiť napr. repné rezky(bez melasy), hydrotermicky upravenú kukuricu, ryžové otruby, karob... Je toho veľa, najlepšie spravíte, keď si dáte zostaviť kŕmnú dávku nejakému odborníkovi, mne osobne sa výživový stav na fotke nepáči, nekvalitná srsť, rebrá by tiež nemuseli byť vidieť... Asi to nebude pre kobylu optimálna dávka.

Dělám, co můžu, abych byla slavná.
Obávám se, že málokterý kůň je při přelínávání hezký. A fotka taky není moc povedená.Spíš mi na ní šlo o to, jak je kobyla velká.Na té fotce je v březnu.Přikládám fotku z ledna.Na té má sice krátké nohy(foceno z druhého koně) ale je víc zblízka.
Ale k těm obilovinám.
Nad kukuřicí jsem uvažovala. Ale na Googu jsem teď našla, že i kukuřice je obilovina nebo se extrudováním něco mění?
Ostatní ingredience, co uvádíte, jsou většinou v müsli.
Podívám se, co internetové obchody nabízí, zatím jsem moc nepátrala.

7.6.2015 13:43

Rozdiel bude pri upravenej kukurici najmä v stráviteľnosti- tepelnou úpravou ( nechcem teraz machrovař, lebo neviem presne ako tento proces funguje) by malo dojsť ku štiepeniu škrobu na jednoduché cukry, alebo tak nejako, čo rapídne uvýši tráviteľnosť.
Stále je možnosť prejsť na müsli úplne, len proste zvýšite dávku. Equinova má tuším od 500g do 1,5kg odporúčanú dávku, to už nie je iba hrnček.
Alebo môžete skúsiť niečo takéto, počas tých horších období. Prípadne sa môžete inšpirovať zložením...
http://www.nutrin-professional.com/produkty/Special-Line-cj/NUTRIN%20Ekzema%2015%20kg?pageSize=50.

7.6.2015 19:23
sisi58

XXX.XXX.218.3

Pro baarbora: Zkusím tu extruzi najít na netu. Přímo ten proces. Ne jen to, co píší prodejci.
S paní z NUTRINu jsem si psala, bohužel jejich výrobky jsou nad mé finanční možnosti.
Ale nezahálela jsem a objevila tohle
http://www.centrumkrmiv.cz/product/novaequi-plus-20-kg-1212/
určitě objednám pro našeho fjorda, prý byl kdysi přichvácený, to by mělo být optimální.
Zatím baštil nějaké granule pro poníky.
Kdybych mu nic nedala, poleze do kýblu kobči.
Ale pořád se točím dokola. To müsli ano, ale ne 1,5kg/den, to je pytel na 14dní.
Musím najít něco, s čím není moc práce.Koně nemám doma a nikomu se nechce míchat nějaké KD. Takže spíš něco "nasypat a jít".

7.6.2015 21:51
koně

XXX.XXX.205.252

Možná bych zkusila spíš získat více informací o působení obilovin na muchaře.
Nějak se mi to nezdá.
Nahodila bych téma třeba tady na diskuzi.Nebo i na jiné koňské servery, jestli se tu vyskytuje někdo, kdo opravdu má muchaře a skutečně se mu stav zlepšil po vysazení obilovin.
Tak i pohledat na netu, nebo zkonzultovat přímo, u veterinářů či krmivářů.
Jinak mě fakt napadají jen ty cukrovarské řízky, nebo melasa, to nejsou obiloviny.
Dokážu si představit, že se velká a hůře záživná kobyla středního věku těžko nakrmí výhradně průmyslovými směsmi, aby zbylo na jídlo i majiteli

7.6.2015 21:54
koně

XXX.XXX.205.252

Vlastně ještě vojtěška není obilovina...

8.6.2015 10:30
helllach

XXX.XXX.10.10

Dobrý den,
četla jsem vaši diskuzi. Chtěla bych vám dát odkaz na obchod s krmivy http://www.centrumkrmiv.cz/ kde vám jistě poradí s dávkou pro koně a dočtete se i spoustu zajímavých informací. Například, že obiloviny nejsou vhodným krmením pro koně, ačkoliv se stále všude krmí ovsem, ječmenem. Je spoustu krmiv a kombinací, kterými lze koně dobře krmit, tak, aby byl spokojen a nakrmen.

Jedna z věcí proč koně vypadají tak jak vypadají je manegmentu nájemní stáje. Až s přestěhováním koní domů mám kontrolou nad vším, co žerou. A koně vypadají úplně jinak, než když byli ustájení.
Ono je to totiž v dnešní době problém. Ustajovatel si z ustájení vašeho koně bere peníze, je to jeho práce se o něj starat tak, aby byl nakrmen a spokojen ale málo kdo to tak opravdu dělá. Práci odfláknou, hlavně rychle, aby byl čas na kafé nebo cigáro. Zaměstnanci jsou špatně placeni a pak nemají motivaci té vaší klisně prostě věnovat chvilku času, kterou si zaslouží.
A vy jako majitel koně si to ale musíte pohlídat. To že oni nemají, čas není váš problém. Tak si ho najdou. Vy je snad za to platíte. Tak ať kobyle namíchají krmení dle vás.
Nechápu tvrzení, že nikomu se nechce míchat nějaké KD... Já je doma míchám dvakrát denně a zabere to přesně 1 minutu na dva kýble. To je nějaký čas navíc?
Nemyslím, že nějaký závratný, aby se nedal obětovat, například když s kobylou dopracujete třeba vy sama.

8.6.2015 10:33
helllach

XXX.XXX.10.10

Zde ještě dvě fotky. Kůň doma a druhá hubená je kun v ustájení... je to rok od sebe.

8.6.2015 15:49
barevnalentilka

XXX.XXX.17.238

Kurňa, tak to je rozdíl
Můžete nám pro zajímovost napsat čím krmíte?

8.6.2015 15:50
barevnalentilka

XXX.XXX.17.238

Vojtěška je super, ale mám bohužel zkušenost, že ji koně často nežerou.

8.6.2015 16:07
helllach

XXX.XXX.10.10

Z mé zkušenosti dělá tak 50 procent právě manegment. Koně krmím pravidelně, ráno mají první seno a potom teprve jádro. Poté mají hodinu až hodinu a půl na to v klidu se nažrat. Potom jdou ven do výběhu. Večer dostanou seno a jádro naráz. Sena dávám hodně. Dokud může a žere, tak má seno. Seno minimálně 15 kg na koně. Mají i sekanou trávu několikrát v týdnu k večeři. A v jádře mají řepný řízek - v mokrém stavu ráno litr a večer litr, půl litra sladového květu a večer do krmení 300ml rýžových otrub. Večer odměrka combisolu ( kombinace vitaminu) a mají sůl bílou. Krmení včetně sena na koně vyjde na 850 Kč. Dřív v ustájení kuň žral první jádro, měl na to tak 10 minut a poté mazal ven se stádem ostatních ke dvou hromadám sena. Nedostal se k nim přes silnější tlustochy a tak byl až do večera hladem a ještě zmydlenejsmajlík neměl energii na nic. Mohla jsem do něj cpát horem dolem cokoliv. Pod sedlem jsem měla chcípáka. Teď je plný elánu jak mladíček.

8.6.2015 17:51
sisi58

XXX.XXX.218.3

dsj napsal(a):
Já krmím mash od Glordu plus minerály, nejsou v tom žádné obilniny a kobčám to chutná

Nechci Vám odporovat nebo alespoň ne moc.
Ale z čeho jsou tedy pšeničné otruby, ječné vločky a celá ovesná zrna, když ne z obilí?

OBSAHUJE

Pšeničné otruby, PRE ALPIN sušená zelená vláknina, ječné vločky, jablečné výlisky, lněné semínko, celá ovesná zrna, kukuřičné vločky, cukrová řepa, melasa z cukrové řepy, pivovarské kvasnice, slunečnicová semínka, jablečný sirup, pšeničné klíčky lněný a slunečnicový olej, lisovaný za studena, sůl, sladový extrakt, koriandr, kukuřičné klíčky, výtažek z mořských řas.

8.6.2015 19:37
helllach

XXX.XXX.10.10

sisi58 napsal(a):
Ale z čeho jsou tedy pšeničné otruby, ječné vločky a celá ovesná zrna, když ne z obilí?

OBSAHUJE

Pšeničné otruby, PRE ALPIN sušená zelená vláknina, ječné vločky, jablečné výlisky, lněné semínko, celá ovesná zrna, kukuřičné vločky, cukrová řepa, melasa z cukrové řepy, pivovarské kvasnice, slunečnicová semínka, jablečný sirup, pšeničné klíčky lněný a slunečnicový olej, lisovaný za studena, sůl, sladový extrakt, koriandr, kukuřičné klíčky, výtažek z mořských řas.

Ne každý čte složení, na to lze říct jen...kobčám by chutnalo, i kdyby tam obiloviny byly. Ale mezi tím co chutná a co opravdu prospívá a je k něčemu je občas velká propast. Já už čtu složení na všem a nejen a jídle pro mě (šunky, salámy, sýr..) ale i na krmivech pro koně a psy.
A takhle vypadá kluk náš druhej foto níže. Ještě pohledám jak vypadal minulou zimu..

9.6.2015 10:07

Predchíľou som v jedno článku o výžive nasla info, že na prevenciu pri koňoch, ktoré trpia letnou vyrážkou sú vhodné oleje bohaté na omega 3 mastné kyseliny, napr ľanový. tak skúste vysadiť to jadro( na tom centre krmív je viacero článkov čo s čím kŕmiť) a pridajte olej, aj ako zdroj energie.

9.6.2015 10:56
dsj

XXX.XXX.116.98

sisi58 napsal(a):

OBSAHUJE

Klidně odporujte, nikdo neví všechno a já se ráda nechám opravit nebo přiučit
Já ale nekrmím tenhle mash, ale jiný:
http://www.glord.cz/Agrobs-GmbH/AlpenGrun-BEZ-JADRA/Alpengrun-Mash-Zeleny-alpsky-mash-15kg-krmivo-vitezu-orphee-des-blins
Krmím ho ne kvůli muchaření (takže jsem svou radou asi slečně moc nepomohla), ale protože mám koně výš v krvi a přišli mi po ovsu náladoví... a také se mi nelíbila žádná krmná směs (všude je pšenice a různé zbytečnosti).

9.6.2015 11:59
polárka.15

XXX.XXX.41.2

dsj napsal(a):
Klidně odporujte, nikdo neví všechno a já se ráda nechám opravit nebo přiučit
Já ale nekrmím tenhle mash, ale jiný:
http://www.glord.cz/Agrobs-GmbH/AlpenGrun-BEZ-JADRA/Alpengrun-Mash-Zeleny-alpsky-mash-15kg-krmivo-vitezu-orphee-des-blins
Krmím ho ne kvůli muchaření (takže jsem svou radou asi slečně moc nepomohla), ale protože mám koně výš v krvi a přišli mi po ovsu náladoví... a také se mi nelíbila žádná krmná směs (všude je pšenice a různé zbytečnosti).

Musím přitakávat, protože já jsem krmila dřív tím AlpenGrün Müsli a musím říci, že to byla bomba - měla jsem teda jen jeden pytel a na přilepšenou, páč ta cena je vyšší, ale je to boží a ta vůně, nedá se srovnat se sebelepším senem. Provonělo to celou krmírnu.

9.6.2015 12:00
alfi pav

XXX.XXX.30.254

sisi58 napsal(a):
Pro baarbora: Zkusím tu extruzi najít na netu. Přímo ten proces. Ne jen to, co píší prodejci.
S paní z NUTRINu jsem si psala, bohužel jejich výrobky jsou nad mé finanční možnosti.
Ale nezahálela jsem a objevila tohle
http://www.centrumkrmiv.cz/product/novaequi-plus-20-kg-1212/
určitě objednám pro našeho fjorda, prý byl kdysi přichvácený, to by mělo být optimální.
Zatím baštil nějaké granule pro poníky.
Kdybych mu nic nedala, poleze do kýblu kobči.
Ale pořád se točím dokola. To müsli ano, ale ne 1,5kg/den, to je pytel na 14dní.
Musím najít něco, s čím není moc práce.Koně nemám doma a nikomu se nechce míchat nějaké KD. Takže spíš něco "nasypat a jít".

No, jestli chcete nějaké bezobilné krmivo (s muchařinou ale zkušenosti nemám) aby kůň nabral, tak se dost dobře nemůžete dívat na cenu. To, že krmná dávka složená ze statkových krmiv je levnější není dost dobře pravda, protože kvalitní suroviny taky kvalitně zaplatíte a to k tomu ještě musíte započítat dopravu k vám.

Já krmím Novaequi muscle koně o váze cca 450kg nyní už ve vyšším pracovním zatížení a má spotřebu necelé 2,5 pytle NE Muscle na měsíc + rýžové otruby + kvalitní vojtěškové granule a teď už musím začít přidávat i víc energetické krmivo (stejného výrobce NE Energy) + hodně sena, de facto co zvládne sežrat. Když jsem to nenápadně zhruba počítala, vychází mě jádro měsíčně na cca 1700 Kč navíc k ustájení a to nepočítám rýžové otruby, které chci brzo vysadit, protože se trvale krmit nemají. Zkoušela jsem to i přes klasické statkové krmiva, ale komponenty mě vyšly dráž, než hotové musli a ten můj zmeťour mi to nechtěl ani žrát . Novaequi navíc v porovnání s pavem, spillers, zesbe a já nevím čím ještě stojí opravdu velmi přijatelné peníze a co do kvality je převyšuje právě díky cíleně nižšímu obsahu obilovin.

Nepřibratelný, hubený, ve žrádle vybíravý 4l hřebec, kterému příliš škrobu a cukru lezlo do kopyt, po téhle kombinaci parádně přibírá, konečně začíná vypadat dobře a navíc zvládá i vysoké pracovní zatížení v přípravě na výkonnostky na plemeníka a do toho ještě dorůstá do konečných rozměrů.

Jediná možnost jak ušetřit a zachovat kvalitu, je sehnat si dodavatele v blízkém okolí, kde si vše objednáte a sama vyzvednete. Kupovat krmivo podřadné kvality se vám nemusí vyplatit.

Je lepší přechodně zaplatit víc a potom už jen udržovat stav levnější variantou krmné dávky než se to snažit nějak upižlat na koleně za co nejmíň peněz.

A k vojtěšce, jsou dva druhy, které se vyrábí každý jiným způsobem. Jedna vojtěška např. od DeHaus (granule Běstovice) se dělá z vojtěškové moučky a je podřadnější kvality, je tvrdší a koně ji opravdu moc nemusí. Musí se namáčet, aby se rozpadla. Potom je ještě jeden druh, kvalitnější, vyráběný z na slunci sušené vojtěškové řezanky a to je úplně jiná liga. Rozpadne se vám to bez namáčení v ruce jen pod lehkým tlakem a překrásně to voní po seně. Kůň mi ji bere bez problémů a to je na jádro fakt cíťa. A pikoška závěrem, můj dodavatel ji prodává na kila a zatímco vojtěška DeHaus se dá sehnat kolem 299kč/25kg, ta moje kvalitnější vychází jen na 225/25kg.

9.6.2015 13:22
barevnalentilka

XXX.XXX.17.238

alfi pav napsal(a):
No, jestli chcete nějaké bezobilné krmivo (s muchařinou ale zkušenosti nemám) aby kůň nabral, tak se dost dobře nemůžete dívat na cenu. To, že krmná dávka složená ze statkových krmiv je levnější není dost dobře pravda, protože kvalitní suroviny taky kvalitně zaplatíte a to k tomu ještě musíte započítat dopravu k vám.

Já krmím Novaequi muscle koně o váze cca 450kg nyní už ve vyšším pracovním zatížení a má spotřebu necelé 2,5 pytle NE Muscle na měsíc + rýžové otruby + kvalitní vojtěškové granule a teď už musím začít přidávat i víc energetické krmivo (stejného výrobce NE Energy) + hodně sena, de facto co zvládne sežrat. Když jsem to nenápadně zhruba počítala, vychází mě jádro měsíčně na cca 1700 Kč navíc k ustájení a to nepočítám rýžové otruby, které chci brzo vysadit, protože se trvale krmit nemají. Zkoušela jsem to i přes klasické statkové krmiva, ale komponenty mě vyšly dráž, než hotové musli a ten můj zmeťour mi to nechtěl ani žrát . Novaequi navíc v porovnání s pavem, spillers, zesbe a já nevím čím ještě stojí opravdu velmi přijatelné peníze a co do kvality je převyšuje právě díky cíleně nižšímu obsahu obilovin.

Nepřibratelný, hubený, ve žrádle vybíravý 4l hřebec, kterému příliš škrobu a cukru lezlo do kopyt, po téhle kombinaci parádně přibírá, konečně začíná vypadat dobře a navíc zvládá i vysoké pracovní zatížení v přípravě na výkonnostky na plemeníka a do toho ještě dorůstá do konečných rozměrů.

Jediná možnost jak ušetřit a zachovat kvalitu, je sehnat si dodavatele v blízkém okolí, kde si vše objednáte a sama vyzvednete. Kupovat krmivo podřadné kvality se vám nemusí vyplatit.

Je lepší přechodně zaplatit víc a potom už jen udržovat stav levnější variantou krmné dávky než se to snažit nějak upižlat na koleně za co nejmíň peněz.

A k vojtěšce, jsou dva druhy, které se vyrábí každý jiným způsobem. Jedna vojtěška např. od DeHaus (granule Běstovice) se dělá z vojtěškové moučky a je podřadnější kvality, je tvrdší a koně ji opravdu moc nemusí. Musí se namáčet, aby se rozpadla. Potom je ještě jeden druh, kvalitnější, vyráběný z na slunci sušené vojtěškové řezanky a to je úplně jiná liga. Rozpadne se vám to bez namáčení v ruce jen pod lehkým tlakem a překrásně to voní po seně. Kůň mi ji bere bez problémů a to je na jádro fakt cíťa. A pikoška závěrem, můj dodavatel ji prodává na kila a zatímco vojtěška DeHaus se dá sehnat kolem 299kč/25kg, ta moje kvalitnější vychází jen na 225/25kg.

A kde se dá koupit ta druhá vojtěška? U nás (MS kraj) jsem zatím viděla jen tu DeHeus a tu mi kobča nechce.

9.6.2015 14:04
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Na kvalitní vojtěšku mám dva zdroje:

- www.centrumkrmiv.cz, ti jsou od Prahy a prodávají ji na váhu, ale k ceně vojtěšky je nutno ještě dopočítat dopravné, vojtěška fakt těžký luxus, brala jsem od nich dvakrát, potom jsem si našla dodavatele ve svém relativně blízkém okolí

- u Olomouce, dodavatel od kterého beru i Novaequi, a jezdím si pro to osobně, a ten prodává tu kvalitnější vojtěšku za 9kč/kg, kterou jsem výše srovnávala s DeHausem, www.krmivakone.cz

Jestli jste z MS kraje, stačí se poptat v okolí, jestli někdo nedodává vojtěšku "jinou než DeHaus" nebo "vojtěškové granule z na slunci sušené vojt.řezanky". Nechejte si pak poslat třeba 2-3kg na vyzkoušení u uvidíte, rozdíl je opravdu vidět a cítit na první pohled. I tak na ni ale koně musíte navykat postupně a ne mu do žlabu šoupnout hned 1l, po hrsti do dávky stačí na začátku a když to v pohodě dožírá, tak po 3 dnech přidat další hrst a tak pokračovat než se dostanete na plnou dávku. Po vojtěšce bude kůň taky pravděpodobně víc pít.

10.6.2015 09:24
barevnalentilka

XXX.XXX.17.238

alfi pav napsal(a):
Na kvalitní vojtěšku mám dva zdroje:

- www.centrumkrmiv.cz, ti jsou od Prahy a prodávají ji na váhu, ale k ceně vojtěšky je nutno ještě dopočítat dopravné, vojtěška fakt těžký luxus, brala jsem od nich dvakrát, potom jsem si našla dodavatele ve svém relativně blízkém okolí

- u Olomouce, dodavatel od kterého beru i Novaequi, a jezdím si pro to osobně, a ten prodává tu kvalitnější vojtěšku za 9kč/kg, kterou jsem výše srovnávala s DeHausem, www.krmivakone.cz

Jestli jste z MS kraje, stačí se poptat v okolí, jestli někdo nedodává vojtěšku "jinou než DeHaus" nebo "vojtěškové granule z na slunci sušené vojt.řezanky". Nechejte si pak poslat třeba 2-3kg na vyzkoušení u uvidíte, rozdíl je opravdu vidět a cítit na první pohled. I tak na ni ale koně musíte navykat postupně a ne mu do žlabu šoupnout hned 1l, po hrsti do dávky stačí na začátku a když to v pohodě dožírá, tak po 3 dnech přidat další hrst a tak pokračovat než se dostanete na plnou dávku. Po vojtěšce bude kůň taky pravděpodobně víc pít.

A to musli Novaequi Vám žere ochotně? Zjistila jsem, že ho prodávají nedaleko, ale bojím se, že mi kobyla zase bude sortovat vojtěšku. A darovat další pytel krmení, které žrát nebude se mi nechce smajlík

10.6.2015 18:06
alfi pav

XXX.XXX.30.254

barevnalentilka napsal(a):
A to musli Novaequi Vám žere ochotně? Zjistila jsem, že ho prodávají nedaleko, ale bojím se, že mi kobyla zase bude sortovat vojtěšku. A darovat další pytel krmení, které žrát nebude se mi nechce smajlík

Ze začátku to NE Muscle moc nechtěl, ale zrovna v té chvíli měnil dost zuby, tak jsem to přisuzovala tomu a skrz preference kyselého (obiloviny) si myslím, že měl i podrážděný žaludek. Bylo mi řečeno výživářem, že u koně krmeného dlouhodobě a ve větším množství kyselým krmivem (obiloviny) je větší pravděpodobnost vzniku žal.vředů, které si libují v kyselém prostředí žaludku a při příjmu zásadité potravy (vojtěška atd) víc bolí = kůň se podvědomě bude vyhýbat takové potravě. Naneštěstí je zásaditá potrava nutná pro zhojení a zklidnění sliznice žaludku, takže se to musí překonat a nesmí se vrátit k obilovinám jen proto, že kůň to druhé nechce.

To musli taky výrazně voní (velmi příjemně) a říkali mi, že koně mají spojenou silnou vůni s ostražitostí skrz jedovaté rostliny. Ty totiž taky vydávají silnou vůni jako varování, že jsou jedovaté. Dokud se s tím neseznámí detailně a nezjistí, že ho to fakt nezabije, může si myslet, že se požitím voňavého musli otráví a tím tuplem to bude selektovat...

Jinak nemůžete čekat, že to koupíte a hned najedete na plnou dávku. Stačí po jedné/dvou hrstech do aktuální dávky přidávat novou krmnou složku a jak vidíte, že s tím nemá problém, tak po 3 dnech zas trochu navýšit a tak pořád dokola, až se dostanete na plnou dávku.

U nás trvalo 1,5 měsíce, než se nám na to podařilo kompletně přejít a než se dostal na plnou dávku, kterou fakt sežral. Teď už nemá vůbec problém a to ze začátku tak echt ohrnoval nad vším nos, že jsem měla chuť toho zmetka poslat do salámu, jádro mě stálo takový prachy .
Jediné, čeho jsem si všimla je, že to žere déle, než jiné směsi, ale to je tím, že tam je víc vlákniny a musí víc žvýkat. Takže jestli třeba ráno dáváte jen jádro a pak za chvilku pouštíte ven, nepočítejte, že ráno vyžere všechno. V takovém případě je lepší krmit víckrát na den (u nás teď 3x).

A dobré je, že díky malému obsahu škrobu v jádru kůň při práci dobře a kvalitně potí a skoro nejde do pěny. Toho si už dokonce všiml i trenér. Je to právě díky malému obsahu obilovin v krmné dávce.

11.6.2015 09:17
barevnalentilka

XXX.XXX.17.238

Kobča dostává 0,5kg ovsa,0,5kg sláďáku a jako zdroj vlákniny řezanku od Spillers. A právě v té řezance je taky vojteška a tu baští o stošest. Tu DeHeus zpočátku zřala taky, ale po nějaké době snědla ostatní a tu vojtěšku vždycky nechala. No asi nebudu měnit krmení kvůli 120Kč na pytlu.

12.6.2015 14:02
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Kobča dostává 0,5kg ovsa,0,5kg sláďáku a jako zdroj vlákniny řezanku od Spillers. A právě v té řezance je taky vojteška a tu baští o stošest. Tu DeHeus zpočátku zřala taky, ale po nějaké době snědla ostatní a tu vojtěšku vždycky nechala. No asi nebudu měnit krmení kvůli 120Kč na pytlu.

Špatná krmná dávka

Sladový květ a oves je kombinace kyselého a kyselého, zaděláváte si na problémy s žaludkem a na další zdravotní potíže, zvlášť jestli tak koně krmíte dlouhodobě. Ke kyselému musíte doplňovat krmivo zásadité povahy. Navíc chybí tuky. Spillers řezanka je taky nic moc, balast zabalený do pytle, to už bych ji raději nahradila kvalitní vojtěškou.

Buď se poraďte s výživářem nebo velmi detailně pročtete web www.centrumkrmiv.cz a pokuste se stanovit si lepší krmnou dávku sama na základě informací, které tam najdete.

De Haus vojtěška se musí dost máčet, aby se rozpadla a koně to žrali.

12.6.2015 15:48
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Krmím tuto řezanku

http://www.spillers.cz/conditioning-fibre/cs_CZ-59529.html

a dle hodnot by tam mělo být oleje dost, takže už jej nepřidávám. Dostává 0,75kg denně, takže jsem právě myslela, že tímto tu dávku vyvážím.
Na centrumkrmiv.cz sedím pořád :-D, ale řízky si vzhledem k časové náročnosti a umístění koníka v nájemním ustájení nemohu dovolit a tu vojtěšku prostě nežere smajlík Jiná zásaditá krmiva mě nenapadají.

12.6.2015 18:32
sisi58

XXX.XXX.218.3

Krmím tuto řezanku

http://www.spillers.cz/conditioning-fibre/cs_CZ-59529.html

a dle hodnot by tam mělo být oleje dost, takže už jej nepřidávám. Dostává 0,75kg denně, takže jsem právě myslela, že tímto tu dávku vyvážím.
Na centrumkrmiv.cz sedím pořád :-D, ale řízky si vzhledem k časové náročnosti a umístění koníka v nájemním ustájení nemohu dovolit a tu vojtěšku prostě nežere smajlík Jiná zásaditá krmiva mě nenapadají.

Poradím cukrovarské řízky, které se máčí cca 10min před podáváním.

Řepné řízky PAVO SpeediBeet 15kg

SpeediBeet se skládá z vysoce kvalitní hrubé vlánkiny, která optimálně podporuje zdravé trávení. Vločky jsou zpracovány patentovaným výrobním procesem (mikronizace) do vynikajícího krmného doplňku. Tyto vločky velice rychle změknou a mohou být krmeny již po 10 minutách namáčení.

25.10.2017 09:42
zdravavyziva

XXX.XXX.151.69

JA jsem nej - inteligentnějši. Radši poslouchejte mě, ja opravdu řeknu Vam PRAVDU.

Ihned objednat na glord.cz - AGROBS ALPENGRUN MUSLI

je to nejlepši !

25.10.2017 09:55
zdravavyziva

XXX.XXX.151.69

A ještě jedno věc. -PRAVDA.

Tady je složení AGROBS ALPENGRUN MASH ( BEZ OBILNY )

Prenatura® vláknina, lněné semínko - granulát, jablečná vláknina, PRE ALPIN® strukturální vlákna, červená řepa, mrkev, pastinák, směs olejů za studena lisovaných (len, Camelina), psyllium, šípky (bez pecek), fenykl, kmín

Předchozi príspěvek ohledne složení AGROBS mash, bylo od jiny produkt - Struktur MASH

smajlík

prosim holky, musite potvrdit všichni informace co čtete na internetovy diskuze... jestli je to pravda. Hledate alespon informace od 2 nebo 3 ostatni zdroj, a pak dělate vlastní nazor.
smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík