Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2015 16:01
katulinka

XXX.XXX.154.6

Ahoj, mám 8 let starou kobylku plemene Norik. Kobylka posledních 14 dní nic nedělala jen se pásla ve výběhu. Když jsem ji včera krmila všimla jsem si že má oteklý spěnkový kloub na zadní noze. Nemůže na ni našlapovat, je zavřená v boxe aby nohu nenamáhala.. Pořád stojí nebo leží.. Noha nijak extra nehřeje a na dotek nic nedělá (neškube atd..). Chtěla bychVás poprosit jak nohu nejlépe chladit nebo ledovat.. A taky bych Vás chtěla poprosit jestli nevíte o nějakém dobrém výživovém doplňku na klouby, nejlépe se kterým máte zkušenosti a který má skvělé účinky.. Díky moc za rady..
Káča.

8.6.2015 16:38
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Pokud otok nezačne mizet do 48 hodin, tak je to zánětlivý otok a je třeba zavolat veterináře. A co se týká chlazení, tak je nejlepší cca 10 minut několikrát denně mírným proudem chladit.

Gitule vrtule

9.6.2015 15:50
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

katulinka napsal(a):
Ahoj, mám 8 let starou kobylku plemene Norik. Kobylka posledních 14 dní nic nedělala jen se pásla ve výběhu. Když jsem ji včera krmila všimla jsem si že má oteklý spěnkový kloub na zadní noze. Nemůže na ni našlapovat, je zavřená v boxe aby nohu nenamáhala.. Pořád stojí nebo leží.. Noha nijak extra nehřeje a na dotek nic nedělá (neškube atd..). Chtěla bychVás poprosit jak nohu nejlépe chladit nebo ledovat.. A taky bych Vás chtěla poprosit jestli nevíte o nějakém dobrém výživovém doplňku na klouby, nejlépe se kterým máte zkušenosti a který má skvělé účinky.. Díky moc za rady..
Káča.

Zavřít koně do boxu je jedna věc, druhá je nenechat koně trápit déle, jak dva dny, pokud otok neustoupí.Neřešte tyhle zdravotní problémy na netu, ale zavolejte veterináře.Fotku jste sem taky nedala.Může to mít po kopnutí od druhého koně apod.Veterinář udělá rentgeny apod a hned budete vědět.Tady můžou lidé jen dedukovat, co se vašemu koni stalo.

9.6.2015 18:48
koně

XXX.XXX.205.252

Mě se na tyto záhady, se kterými občas přijde z výběhu každý kůň velmi osvědčil přípravek Flogestan.Je to v podstatě bílá hlína.Když dotyčný otok hadicí zachladíte, tak namažete a ono to působí přes noc.Ráno pak můžete opět ostříkat a domazat co opláchnete.Samozřejmě to není na otevřené rány.Většinou se během druhého dne se koni uleví.Pokud nezabere, je to něco hodně špatně a pak už volám rengen a sono.
Jinak jako krmný doplněk se mi zdá dobrý Alavis, ten mám vyzkoušený.

9.6.2015 21:28
Ghaudi

XXX.XXX.208.165

Ještě zkuste jestli je otok měkký, když ho zmáčknete tak jestli pak ucítíte důlky od prstů. Pokud není teplý spíše bych zkusila zabandážovat. Můžete i zkusit trochu popsat kulhání? :)
Jinak já mám osvědčený Olfen gel z lékárny (140, -) na mi pomohl druhý den.

10.6.2015 08:42
aluska

XXX.XXX.223.199

Může to být i absces, můj 11ti letý norik měl na podzim taky oteklou spěnku a našlapoval pouze na špičku kopyta, absces byl v patce.

10.6.2015 09:47
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Evidentně to zadavatelku nijak netíží, když se k tomu nevyjadřuje již 2 dny..

10.6.2015 11:29
katkaa1

XXX.XXX.180.30

katulinka napsal(a):
Káča.

Pýtať sa na výživové doplnky na kĺby keď mi kôň nechce chodiť je trochu mimo.
Chladiť vodou - ľad sa nedoporučuje, iba striekať hadicou niekoľkokrát denne 5-10 minút. Ak však do 48 hodnín nie je otok menší treba volať veterinára, môže to byť úplne hocičo od abscesu až po zlomeninu.

11.6.2015 20:08
katulinka

XXX.XXX.154.6

Tak pardon že se na PC nedostanu každý den.. Mám i jiné starosti.. Třeba školu..!

12.6.2015 08:38
katkaa1

XXX.XXX.180.30

katulinka napsal(a):
Tak pardon že se na PC nedostanu každý den.. Mám i jiné starosti.. Třeba školu..!

To že sa nedostaneš k PC je úplne v pohode, ale ako sa má kôň?

12.6.2015 09:21
polárka.15

XXX.XXX.41.2

katulinka napsal(a):

A někdo toho má ještě víc, třeba práci a školu, domácnost... ale to je jedno, jen jsem čekala, že když někdo chce akutní radu u akutního stavu, tak si to pohlídá a nebo když už se nedostane k PC, tak zavolá veterináře... Tak co, volala jsi ho? Jak na tom koník je?

12.6.2015 15:13
katulinka

XXX.XXX.154.6

polárka.15 napsal(a):
A někdo toho má ještě víc, třeba práci a školu, domácnost... ale to je jedno, jen jsem čekala, že když někdo chce akutní radu u akutního stavu, tak si to pohlídá a nebo když už se nedostane k PC, tak zavolá veterináře... Tak co, volala jsi ho? Jak na tom koník je?

Ne nevolala.. Kobylka se má fajn.. Nebyla potřeba volat veterináře.. Chladila jsem ji a je to fajn.. Takže zase spokojeně běhá venku s druhou kobylkou..

Přidejte reakci

Přidat smajlík