yxcvbnm

XXX.XXX.234.34
Ahoj, chci se zeptat zda někomu pomohla zebrovaná síťovaná deka, nebo jestli je to jen kec, že na pruhy mouchy nejdou. Repelenty atd. nám nepomáhají.
Je to kec, záleží jen a pouze na provedení deky.
Shodou okolností máme zebrovanou - ale svým provedením, je tak na ho vno, že již nyní má kobyla oholenej ocas.
Nám pomohla tato deka :
http://www.heapco.cz/potreby-pro-kone/deky-pro-kone/letni-deky/letni-deka-hkm-ekzemer-proti-moucham-155-bila.html?utm_source=cz_zbozi&utm_medium=cpc&utm_campaign=letni+deky&utm_term=Letni+deka+HKM+Ekzemer+proti+moucham+155+bila
my redy máme šedou, černou bych rozhodně nevolila. Zde je důležité to, že břicho je na gumách, tady krásně připláclé ke kůži, mouchy nemají šanci se dostat. Dále pod plecí je též gumička, takže ani tam moucha nemůže a gumy kolem zadních nohou - velice důležité u zvedání koně, když leží. A další podle mě hodně důležitá věc je krk, který je v celku - nemá žádné de bilní zapínání zaspodu krku a kůň se o to tedy nezachytává.
Jinak deku v zebrovské provedení máme přibližně v tomhle střihu - viz obrázek
A má to hrozně nevýhod - břicho - úplně ale úplně k hov.nu, na koni ´plandá, když ho více utáhnete, tak naopek dře a mouchy si vesele rejdí pod dekou.
Zadek - tím, že není nikde upnutí nohou, ani žádná guma kolem "nohaviček", tak deka na ocase plandá a kůň má zničený ocas během několika dní s touto dekou.
Plece - absolutně nechráněné
Krk - jeho zapínání na dva sucháče pod krkem už kobyla několikrát utrhla tím, že se někde o mezírku zachytila.
|Ty plácačky vedle zadních a předních nohou (protože deka je delší a kdyby byla kratší, už by zas nebyla koni přes délku hřbetu) jsou taky luxusní - již několikrát při zvedání si na to kobyla šlápla a deku ze sebe neúmyslně servala - semazřejmě beze svědků, takže několik hodin pochodovala po výběhu s dekou vysící pouze kolem krku a zbytek pod nohama...
Takže můj kůň tuto zebru deku musí nosti, protože svou si po roce nošení už potrhala a než ji švadlena zpraví, tak má zebru. Ocas v haj.zlu a břicho do krve, takto teď vypadá a to sezona teprve začla
kykyna
napsal(a):
Je to kec, záleží jen a pouze na provedení deky.
Shodou okolností máme zebrovanou - ale svým provedením, je tak na ho vno, že již nyní má kobyla oholenej ocas.
Nám pomohla tato deka :
http://www.heapco.cz/potreby-pro-kone/deky-pro-kone/letni-deky/letni-deka-hkm-ekzemer-proti-moucham-155-bila.html?utm_source=cz_zbozi&utm_medium=cpc&utm_campaign=letni+deky&utm_term=Letni+deka+HKM+Ekzemer+proti+moucham+155+bila
my redy máme šedou, černou bych rozhodně nevolila. Zde je důležité to, že břicho je na gumách, tady krásně připláclé ke kůži, mouchy nemají šanci se dostat. Dále pod plecí je též gumička, takže ani tam moucha nemůže a gumy kolem zadních nohou - velice důležité u zvedání koně, když leží. A další podle mě hodně důležitá věc je krk, který je v celku - nemá žádné de bilní zapínání zaspodu krku a kůň se o to tedy nezachytává.
Http://www.equiworld.cz/nase-novinky/deka-zebra-proti-moucham-funguje/.
Já bych to jako kec určitě neviděla. Každý jev v přírode má svůj smysl. Deky se zebrováním mouchy neodhání, jak možná myslíte. Princip je v přírodní kamufláži, kdy moucha nebo ovád svůj cíl prostě nevidí i když jsou u něj velmi blízko. Nejlepší výsledky by takovou kamufláž měla, pokud by celé stádo bylo (podobně jako zebry) maskováno dekami. Jeden kůň ve stádě více nemaskovaných zvířat to má těžší. Deky zebra také neslibují absolutní ochranu proti hmyzu. To nemůže slíbit nikdo. Ale výsledky jsou dobré a hovoří spíše pro používání (snížení náletů cca o 80% je dobrý výsledek).
Ale jak říkám, není to absolutní ochrana. Takže pokud máte problém se střihem, tak deka zebra za to nejspíš nemůže, ale střih oné deky. Vyberte jinou s lepším střihem.
helllach
napsal(a):
Http://www.equiworld.cz/nase-novinky/deka-zebra-proti-moucham-funguje/.
Já bych to jako kec určitě neviděla. Každý jev v přírode má svůj smysl. Deky se zebrováním mouchy neodhání, jak možná myslíte. Princip je v přírodní kamufláži, kdy moucha nebo ovád svůj cíl prostě nevidí i když jsou u něj velmi blízko. Nejlepší výsledky by takovou kamufláž měla, pokud by celé stádo bylo (podobně jako zebry) maskováno dekami. Jeden kůň ve stádě více nemaskovaných zvířat to má těžší. Deky zebra také neslibují absolutní ochranu proti hmyzu. To nemůže slíbit nikdo. Ale výsledky jsou dobré a hovoří spíše pro používání (snížení náletů cca o 80% je dobrý výsledek).
Ale jak říkám, není to absolutní ochrana. Takže pokud máte problém se střihem, tak deka zebra za to nejspíš nemůže, ale střih oné deky. Vyberte jinou s lepším střihem.
V tom případě je to sice moc hezká a možná fungující teorie, ale málokdo má na to obléci celé stádo do pruhované zebří deky... Takže jaksi nerealizovatelné..
kykyna
napsal(a):
V tom případě je to sice moc hezká a možná fungující teorie, ale málokdo má na to obléci celé stádo do pruhované zebří deky... Takže jaksi nerealizovatelné..
Ono, kdyby z toho nedělali giga boom (protože ať mi nikdo neříká, že pruhovanej tisk je nějak drahej), tak by to cenově prostě nebylo úpolně někde jinde než jiné levnější deky různých barev.
Proč mám pocit, že si vyberete záměrně jen ty informace, které se vám jaksi hodí do vaší teorie, že to je prostě špatně. Nikdo neříká, že musíte obléci celé stádo, aby jste ochránila jednoho koně před mouchami. Neuchráníte ho, ani kdyby jste to udělala. Je mi líto vašeho koně. Proč mu nekoupíte deku jinou, která vyhovuje střihem a necháte ho s břichem do krve a ocasem v pr... Naše koně ničí deky jak na běžícím páse, s tím se ale musí počítat. A ani deka za pár tisíc nezůstala netknutá a šla během pár týdnů do...
Přijde mi nefér dávat lidem dezinformace. Například vy jste zvolila deku zebra a díky špatnému střihu nemohla zjistit zda na podložené vědecké studii je něco pravdy. Zvolila jste špatnou deku, s funkčním vzorem ale nefunkčím zbytkem. Za to bohužel samotná zebra asi nemůže, nebo ano?
helllach
napsal(a):
Proč mám pocit, že si vyberete záměrně jen ty informace, které se vám jaksi hodí do vaší teorie, že to je prostě špatně. Nikdo neříká, že musíte obléci celé stádo, aby jste ochránila jednoho koně před mouchami. Neuchráníte ho, ani kdyby jste to udělala. Je mi líto vašeho koně. Proč mu nekoupíte deku jinou, která vyhovuje střihem a necháte ho s břichem do krve a ocasem v pr... Naše koně ničí deky jak na běžícím páse, s tím se ale musí počítat. A ani deka za pár tisíc nezůstala netknutá a šla během pár týdnů do...
Přijde mi nefér dávat lidem dezinformace. Například vy jste zvolila deku zebra a díky špatnému střihu nemohla zjistit zda na podložené vědecké studii je něco pravdy. Zvolila jste špatnou deku, s funkčním vzorem ale nefunkčím zbytkem. Za to bohužel samotná zebra asi nemůže, nebo ano?
Ale prdlajs - jasně píšu, že zebru má proto, že druhá byla u švadleny. S dekama nemáme problém, naštěstí je žádný kůň neničí, takže jen běžné známky optřebování - kůň má deku opravdu non stop od března do listopadu, tak to samozřejmě podle toho vypadá...
A to břicho do krve? Vy jste nějaká chytrá, asi máte doma hodně muchařů že? A víte kulový o tom, co si kůň dokáže udělat zubama i přes tu deku! Já vám jí na rok půjčím a můžete mi předvést jak jí ochráníte. A jestli doma muchaře máte, tak možná buď není takovej psychopat a nebo máte štěstí a je slabej alergik.
A o špatném střihu píšu záměrně, protože tento střih je bohužel na trhu nejvíce. A ta deka, kterou jsem sdílela v černé, tak už z trhu mizí - což je hrůza - já jen doufám, že je to náhoda, že zrovna není moc k sehnání.. jinak je kůň na utracení - protože to, jak si ubližuje není normální a je jen zázrak, že jí ještě nepostihla žádná infekce. Protože kolik spotřebujeme repelentů a antibiotických sprejů za sezonu, to vy nevystříkáte za celý život svýho koně.,.
lenacia
napsal(a):
Ono, kdyby z toho nedělali giga boom (protože ať mi nikdo neříká, že pruhovanej tisk je nějak drahej), tak by to cenově prostě nebylo úpolně někde jinde než jiné levnější deky různých barev.
Tak ona se dá sehnat i do 1000kč... Ale zkuste mi někdo sehnat zebru ve střihu, který popisuju, jako že se mi zdá ideální...