Dobrý den, chtěla bych se zeptat (jsem teprve jezdec ve výcviku, tak mě prosím nepeskujte že bych měla tyhle věci umět) jeden z koníků stáje kde chodím jse úplně špatně ohýbá na levou ruku. Na pravou v pohodě, krásá, ale levá, děs a hrůza. Ani v obratech se neohne do kruhu, pořád vytočený z kruhu, když mu dám nohy tak aby se jakoby ohnul dovnitř, ohne se víc ven a začne zmenšovat kruh. Zkracuje jízdárnu u malých stěn a nejde mu v tom zabránit aniž by se ohnul skoro kolmo na stěnu, navíc se snaží pořád zmenšovat jízdárnu. Pomozte prosím, jak s ním máme trénovat, kdyžtak nějaké fígle pro lepší ohnutí, děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V tomto dotaze si zároveň dávaš odpoveď na otázku, prečo pod tebou nechce mladá kobylka klusať- si jazdec vo výcviku a taký jazdec nemá čo hľadať na mladom koni. Jazdec, ktorý jazdí mladé kone by mal 100% vedieť ovládař svoje telo a pomôcky tak, aby vedel v prípade problému riešiť situáciu v prospech oboch účastníkov.
U tohoto koňa by som riešila ako prvé možný zdravotný problém, pokiaľ na pomôcky na druhú ruku reaguje v poriadku.
Mimo to sa mi zdá zvláštny prístup klubu, či stajne, keď dávajú začínajucim jazdcom mladé kone a kde nedokážu vysvetliť, ako používať pri jazdení správne pomôcky.
Niekedy ak kôň dlhšiu dobu nepracoval, alebo je to mladý kôň tak je normálne, že na jednu ruku je krivší. Pomáha pravideľné jazdenie a správne ohýbanie spravidla viac na tú "horšiu" stranu, avšak ty ako začiatočník nemusíš mať na to ešte dosť citu preto v prvom rade by mal toho koňa jazdiť a ohýbať tréner a až potom ho dať jazdiť začiatočníkovi.
Jestli je to provozák ve stylu těch typicky českých, kdy šmatlá pod klientama, tak 1 z 10 ho přiměje k tomu, že si vzpomene, že i zadní nohy jsou jeho a opravdu jezdec si na něj sedne jen když je nějaký vážný problém, jako neposlušnost, tak docela pochybuji, že by se to neohybání nějak řešilo. Však on tam bude jezdit zákazník, co o ohne...
napsal(a):
V tomto dotaze si zároveň dávaš odpoveď na otázku, prečo pod tebou nechce mladá kobylka klusať- si jazdec vo výcviku a taký jazdec nemá čo hľadať na mladom koni. Jazdec, ktorý jazdí mladé kone by mal 100% vedieť ovládař svoje telo a pomôcky tak, aby vedel v prípade problému riešiť situáciu v prospech oboch účastníkov.
U tohoto koňa by som riešila ako prvé možný zdravotný problém, pokiaľ na pomôcky na druhú ruku reaguje v poriadku.
Mimo to sa mi zdá zvláštny prístup klubu, či stajne, keď dávajú začínajucim jazdcom mladé kone a kde nedokážu vysvetliť, ako používať pri jazdení správne pomôcky.
Omlouvám se, ale kde je napsáno, že se jedná o mladého koně?
Slečna / paní napsala, cituji: "jsem teprve jezdec ve výcviku".

Slečna zadala dotaz v téme vedľa, že jazdí mladú kobylu a nechce s ňou klusať.