Kamaše na problémové nohy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

svandev

15.6.2015 14:05
svandev

XXX.XXX.18.40

Zdravím, chtěla bych se zeptat na názor na kamaše s beránkem. Jezdím parkury s kobylou, které se na předních nohách udělaly pakosti v důsledku kopnutí. Bohužel na tyto nohy nám teď již nesedí šlachovky, které jsem do teď používala (Eskadron pro safe memo) a sháním jiné. Byly mi doporučené nějaké s beránkem, které by jí lépe seděly, ale nevím, zda se do beránku nebude dostávat zbytečně mnoho písku a spíše to neuškodí. Má otázka tedy zní - máte s kamašemi s beránkem někdo zkušenosti? Předem děkuji :).

16.6.2015 07:07
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Beránkový opravdu ne, písek zůstává v beránku, tudíž se v tom drží nečistoty, bakterie a navíc beránek nevypadá dlouho hezky. Když máte problém s tvarem nohy, tak kupte chrániče kloubové a je to, ochrana a "opora" je tam taky stejná.

svandev

18.6.2015 18:03
svandev

XXX.XXX.18.40

Děkuji za názor smajlík

20.6.2015 10:46
helllach

XXX.XXX.10.10

V našem e-shopu si můžete nyní vybrat z různých druhů kamaší. Není pravda, že se do beránku dostává písek a už vůbec ne, že by vypadal ošklivě po pár použití. Pokud myslíte beránek syntetický, tak ten bohužel ano. Ale huňaté pravé merino s vysokou gramáží vám tohle prostě neudělá. Bude krásné stále a můžete je koupat, prát, vytahovat vložku, měnit vložku. Písek se pod ně také nedostane. Zejména ne pod typ, který zde doporučím.
Kamaše Sensitive od Zandony. Nová značka v ČR, poměrně mladá výroba a neskutečně dobrá kvalita.
Mohu opravdu jen doporučit, případně jiné z řady Zandona. Pakosti, pokud nejsou nijak velké kamaše obejme i bez merina. Vnitřní stavba dražších kamaší není jen tenký neopren. U kamaší Z... to je vaflová struktura, která krásně tlumí, obejme a je super prodyšná.
Pořizovací cena je vyšší. Nekoupíte je za pár korun ale svůj účel splní určitě

Zde odkaz.

http://www.equiworld.cz/anglicke-jezdeni/lachovky-sensitiv-zandona/.

21.6.2015 09:10
polárka.15

XXX.XXX.171.253

No já nevím teda, já mám pravý beránek od KT - což je pro mě jedna z nejvyšších kvalit u nás - mám ráda českou práci, tak mám zvony, písek v tom je, po dešti nebo práci ve vlhku se beránek zpátky zpraví, ale po půl roce ty zvony opravdu nejsou tak jak na začátku. A to ho vždycky projedu a mám v tom dost nachytaného prachu a nečistot a slyšela jsem i, že se někomu z tohoto důvodu dostal písek pod kamaše a koně poškrábal.

svandev

21.6.2015 21:04
svandev

XXX.XXX.18.40

Děkuji, stránky jsem znala již předtím a nad některými kamašemi jsem opravdu uvažovala, bohužel vzít kamaši bez hodně měkké vložky se bojím, to se nám vymstilo už jednou smajlík Každopádně děkuji za tipy a názory smajlík

21.6.2015 21:24
helllach

XXX.XXX.10.10

polárka.15 napsal(a):
No já nevím teda, já mám pravý beránek od KT - což je pro mě jedna z nejvyšších kvalit u nás - mám ráda českou práci, tak mám zvony, písek v tom je, po dešti nebo práci ve vlhku se beránek zpátky zpraví, ale po půl roce ty zvony opravdu nejsou tak jak na začátku. A to ho vždycky projedu a mám v tom dost nachytaného prachu a nečistot a slyšela jsem i, že se někomu z tohoto důvodu dostal písek pod kamaše a koně poškrábal.

Beránek od KT jsem také viděla. A na zvonech je většinou pouze pletené merino (proháčkované), které je ve velmi malé vrstvě a navíc není hustý. Proto vám tím písek projde. Další věc je umění se o berana dobře starat. Spousta lidí neví, že beránek se může prát (ba musísmajlík a že obyčejný kondicionér dokáže divi.
Beránkem na kamaších Zandona neprojde nic. Ani zrnko. Podobné kamaše myslím dělá i Kentaur. Ale jejich nabídku moc neznám tak nevím co umí a neumísmajlík

22.6.2015 07:57
polárka.15

XXX.XXX.41.2

helllach napsal(a):
Beránek od KT jsem také viděla. A na zvonech je většinou pouze pletené merino (proháčkované), které je ve velmi malé vrstvě a navíc není hustý. Proto vám tím písek projde. Další věc je umění se o berana dobře starat. Spousta lidí neví, že beránek se může prát (ba musísmajlík a že obyčejný kondicionér dokáže divi.
Beránkem na kamaších Zandona neprojde nic. Ani zrnko. Podobné kamaše myslím dělá i Kentaur. Ale jejich nabídku moc neznám tak nevím co umí a neumísmajlík

To máte částečně pravdu. Ony ty druhý zvonů mají vícero druhů. I u nás v JP mají dva druhy. Jeden byl na chlup chudší a druhý opravdu chundelatý, a to pořádně - a ty mám já. Samozřejmě, o té péči to je také, ale tak to je u všeho. Já jsem na cajky pedant. Takže udidlo musí být i bez milimetru čtverečního nečistoty, kamaše čisté, apod. a samozřejmě nezapomínám ani na toho beránka, drhnu ho v ruce.

Ono jde o to, že jakmile člověk jezdí na písku, kde je mokro - občas i nějaká kaluž apod, tak beránek velice rychle nasákne jak vlhko, tak dohromady i písek a další nečistoty, tak koni sundáte zvony a má to jak v beránku, tak na noze (přece jenom to musí být volnější, nesmí to být utáhlé na noze a u kamaší to stejné). Takže koni vypucovat nohy, beránka vydrhnout, aby byl k použití pro příští, kdežto nějaké šlachovky s gelem, neoprenem apod. stačí ošpíchat hadicí, otřít a je připraveno pro další. Ošetření je daleko jednodušší.

22.6.2015 20:54
helllach

XXX.XXX.10.10

Bohužel s tímto nemůžu souhlasit. Sice vidím, že přikládáte fotky, ale zvony a šlachovky jsou něco úplně jiného. Šlachovka s beránkem rozhodně na noze nebude volná a nesmí se pohybovat. Merino se vlivem tlaku na končetinu natlačí a uzavře možné vstupy pro kamínky nebo písek. Mnohem lépe než právě neopren. Zvon je ochrana končetiny proti zášlapu, beránek okolo neslouží jako bariéra pro kamínky. Je zcela jisté, že kůň kamínky a písek nabere pohybem nohy. Beránka tedy můžete mít huňatého, jak chcete, ale pokud se zvon má na noze pohybovat, tak vám to nepomůže.
Pak máte berany a berany. Gramáž a hustota je důležitá. Zandony bych třeba s výše zmíněným KT nemohla srovnat. Ten beran je prostě jiný, lepší a s mnohem vyšší gramáží a hustým vlasem. Ani prst tam kolikrát neprostrčíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík