Proč nebyla 3 roky pod sedlem?
Nevím jestli se ptáte co s kobylou (jak s ní pracovat), nebo jestli vůbec do toho jít, ale jestli nevíte odpovědi na tyhle otázky, tak to asi raději nechte být. Tohle není práce pro začátečníka. Bude potřeba začít od začátku s tím, že kobča už má problém a to není snadné. Jestli chcete kobylce pomoct, berte ji zatím na procházky na vodítku a začněte s ní pracovat nejprv ze země na obě strany, pak jí dejte sedlo, ale bude to na dýl.
Ale připravte se, že ve finále asi jen narazíte... já takhle pracovala s kobylou, která byla 7let uvázaná ! Neznala denní světlo, vítr, listy, stromy,... byla to fakt piplačka a když se s ní stala klidná vyrovnaná kobyla pod sedlo, uměla práci na jízdárně, skákat, tak ji majitel za peníze začal půjčovat všem v okolí... málem mi puklo srdce na hodinu jsem se sbalila a odešla, jinak bych se zbláznila a do dnes na ni myslím :(.
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31
petrholousek
napsal(a):
Mam problem s 13 let kobylkou čt, pred 5 lety mela na sobe sedlo,3 rokyky ji majitele honily po hale jen na pravou stranu, kobylka je uplne zmatena a chteji po mne aby opet chodila pod sedlem
Napíšu to hnusně, ale když si to pos.aly oni, ať nezaměstnávají ostatní kolem sebe.Může se vám stát, že si ublížite nejen vy, ale i kobylka.Je smutné, že lidé něco zm.ví a pak po ostatních chtějí, aby to napravily.Nejlépe, aby si zavolaly někoho odborného-tím nemíním, že jste neschopná- a zaplatily mu pořádnou částku za to, že se začne od píky, jak se říká.Navíc by se měli majitelé přímo účastnit nápravy a pracovat dle instrukcí odborníka.Když si to pos...l., aby věděli, kolik času a práce to značí.Ale jen čistě můj názor.
petrholousek
napsal(a):
Začátečnik nejsem a nejsem ani trener mam za sebou už 25 let u koni a tohle je oříšek, to že jsou majitele kobčy debilove to už vím dávno jen po mně chtějí tyhle problemyodstranit a na financich jim moc nezáleží njn nemám to lehký
Majitelé 13ti leté kobylky, kterou pravděpodobně posledních 5let jen někdo "lonžoval" si najednou zničeho nic vzpomenou, že se dají do ježdění.
A nezáleží jim na financích.Proto si najmou za peníze odborníka, odbornici vaší úrovně, co se ptá na IFauně?
Není ten příběh spíše o tom, že vy někde chcete rajtovat, pravděpodobně zdarma a ono to zvíře nespolupracuje?