Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2015 21:28
Koblížek21

XXX.XXX.70.58

Prosím zkušenější, co trošku rozumí řeči koňského kmene...asi se Vám to bude zdát jako blvý dotaz, ale pořád mi to vrtá hlavou. Slyšela jsem názor, že když člověka kůň použije jako drbátko-podrbe si o něj hlavu, že ho svědí oči...že tím dává najevo, že k tomu člověku absolutně nemá respekt...je to opravdu tak? Mně to přijde divné, logicky bych řekla, že se prostě chce podrbat na místě, kam sám nemůže, a dává nějak najevo, že ho to svědí-pomozte mi od toho, jak ho začnu drbat já, tal blaženě drzí...

21.6.2015 21:51
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Klíd o mě se koně drbou když jim to dovolim a šlapou jak hodinky asi neumí číst tak sem v klidu

21.6.2015 22:01
Roga

XXX.XXX.149.43

Cizího koně bych o sebe drbat nenechala ale pokud to je kůň kterého znám, nekouše/nekope mně a nehrozí že mně "převálcuje", tak si myslím, že to není nic tak strašného. Samozřejmě jsem se setkala se stejným názorem jako zde uvádíte Vy, ale mám zkušenost že pokud to koni dovolím, respektovat mně nepřestane.

21.6.2015 23:51
terezka1995

XXX.XXX.106.98

Řekla bych, že záleží na konkrétním pojetí. Pokud mám koně, kterého znám, mám s ním alespoň základní věci vyříkaný a příjde ke mně, nastaví se, kde chce podrbat, aniž by mě nějakým způsobem ohrozil (nežduchl do mě, nepošlapal, apod.), tak budiž. Ale pokud si to ke mně kůň nakráčí, strčí hlavu až někam, odhodí mě, div mě nepošlape, že ho něco svědinká na hlavě, tak bych ho hnala rychlostí větru, protože ano, to už je důkaz jeho nerespektu ke mně. To si můžete dovolit vy, jako jemu nadřezená, ale ne on, jako k vámi podřazený. Pokud budete sledovat stádo, tak koně v žebříčku nahoře si příjdou otřít hlavu o kámoše pod nima, ale nikdy ne naopak. Jedna věc je drbání koní navzájem, druhá věc taková zkouška kdo s koho, když jeden kůň nadrzo vleze do prostoru koni druhému. Je to prostě zásah do osobního prostoru a to by se nemělo stávat. Jednou mi jeden pán poradil krásnou zkoušku osobního prostoru, kde zjistíte, jak moc je vám příjemný kůň v určité prostoru (tedy kde je váš osobní prostor a jak koni důvěřujete). Vemte si žabky, nebo jděte bosky ke svému koni a pracujte s ním ze země a uvidíte, jak blízko ho k sobě necháte jít, jestli ho budete chtít drbkat, jestli vám bude vadit jeho hlavě mezi vašema nohama, apod.

22.6.2015 07:49
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Ono to fakt záleží na hrozně moc okolnostech, jak zde psala "terezka1995". Taky bych si sakra dávala pozor a vybírala. Ale zase to beru a vnímám u svého koně, kterého znám jako své boty a vím co a jak je a není, jinak. Máme hezký vztah, kam ji postavím, tam na mě počká, nikdy jsme spolu neměly nějaký větší konflikt, spolupracujeme spolu, prostě je to první kůň po mých cca 15 letech u koní (ne, opravdu nejsem už dávno nějaká "náct" ), o kterým tvrdím, že jsme si snad souzeny a hledaly jsme se až jsme se našly. Tak když máme spolu vydařený trénink, nebo se vrátíme z vyjížďky nebo prostě něco, zastavíme a zakecáme se při sesedávání, nebo před maštalí se s někým zakecám a kobča se o mě otře, ale vyloženě jen otře (neodhodí mě, nedrbne hnusně do mně, prostě tak, že stojím a možná pohnu lopatkou), tak to opravdu neřeším, pokud by to vypadalo jinak či to byl jiný kůň, tak si to opravdu líbit nenechám.

22.6.2015 09:31
Koblížek21

XXX.XXX.70.58

Tak mockrat dekuji, takze ma drahousek utrum, obcas teda je takovy jemny, ze jen naznaci a kdyz treba cekame na ostatni tak ho drbu, ale obcas si rejpne fest, takze to zatrhnem. Dekuju za postrehy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík