Připouštění prvničky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2015 18:46
canka

XXX.XXX.33.9

Minulý měsíc jsem byla s kobylou prvničkou na připouštění...klisna říjila od čtvrtka do neděle, všechny dny hřebec na kobylu skákal...klisna nezabřezla...nyní jsme absolvovali druhý pokus, ale bylo to takové...divné...v neděli začala kobyla říjit, tedy spíše tak lehce naznačovala...v pondělí jsme jeli za hřebcem...odpoledne jsme dorazily, a protože kobyla byla jak smyslů zbavená a táhla za hřebcem, hned jsme ji pustily do výběhu k němu...byla to rychlovka, kobyla uchcávala, hřebčoun na ni skočil, zčásti, zasunul, , že se o tom tak přímo bavím, ale protože bylo mokro, protože u nás půlku dne propršelo, tak jim to oběma klouzalo. Tudíž jí i jemu se rozjížděli nohy a když se hřebec, udělal, bylo to tak na půl do kobyly a na půl už ven, protože už vyklouzl...byla zde ustájena ještě jedna klisna, vedle ve výběhu, kde byla společně posléze s mojí klisnou...druhý den moje kobyla hřebce celý den odmítala...prostě nechtěla, kopala...ve středu už se hřebci zase nabízela, ale postát moc nechtěla...pustila se tedy z ruky, takhle kobyla nekopala, nechala se obskočit, vše v pohodě..ve čvrtek už hřebce opět nechtěla, kopala, přesto furt učůravala...ale už proatě nechtěla ani z ruky...v pátek jsem si ji už tedy odvezla domů...je tu nějaká naděje, že klisna může zůstat březí po jediném 100% skoku? Když už pak hřebce odmítala?

28.6.2015 15:09
evush2010

XXX.XXX.11.152

Vysoká, tak by to mělo být. Čím déle se kobyla nabízí, tím větší pravděpodobnost, že nezabřezla.

28.6.2015 15:45
canka

XXX.XXX.33.9

Děkuji moc za odpověď...tak možná po Vašem vysvětlení byl problém v tom, že když byla kobyla poprvé u hřebce, tak na ní skákal každý den po celé ty 4 dny říje...tak snad nyní se zadaří...

28.6.2015 18:07
roxicka17

XXX.XXX.230.73

Tak to jsem zvedava jak dopadneme my... postelo se od 6.6 do 13.6 to uz pak nechtela.

29.6.2015 13:00
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Ak to ani teraz nevyjde už by som sa vykašlala na prirodzené pripúšťanie a kobylu aj žrebca normálne podržala z ruky každý druhý deň kým ho pustí a dosledovala že všetko išlo tam kam malo (:
Ale áno je možné že je žrebná

29.6.2015 20:00
canka

XXX.XXX.33.9

Katkaa1: Asi to tak možná bude nejlepší...chtěla jsem, aby to bylo co nejpřirozenější, ale asi ne pokaždý si příroda pomůže...spíš mě udivuje ta kobyly chtěnost a nechtěnost...první den se z něj mohla poprdět, druhý den ho nechtěla, třetí už zase jo a čtvrtý nic...uvidíme...však se v půli července dozvím...ale asi už to vzdám tento rok...červenec mi už na připouštění přijde pozdě...

29.6.2015 21:13
mgtka

XXX.XXX.22.99

No vy máte pořád neštěstí s tím připouštěním, jak to ani letos nevyjde být váma už se na to vykváknu, nebo udělám prcka z jiné kobyly.

30.6.2015 19:49
canka

XXX.XXX.33.9

Asi máte Mgtka pravdu...uvidíme, počkám na sono po tom posledním připuštění a pak to asi vzdám...příroda asi ví proč to prostě nevychází..asi to má důvod.

24.7.2015 09:15
leaguna

XXX.XXX.242.114

Ahoj, jak to dopadlo? Zabřezla?

24.7.2015 16:15
canka

XXX.XXX.33.9

Nezabřezlasmajlík Nedá se nic dělat, ale dál už to hrotit nebudusmajlík Majitel hřebce mi řekl, ať to nevzdávám, že to zkusíme ještě příští rok, ale podle mě je už pozdě..příští rok ji bude 16...Ani jedna ze tří kobyl co u hřebce byly, nezabřezly...dvěma bylo 15, jedné 16 let...a paradoxně žádná hříbě ještě nemělasmajlík Takže ani nemám co a jak srovnávat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík