Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2015 19:06
roxicka17

XXX.XXX.143.105

Zacina druhy mesic tedy uplne ranne stadium brezosti.
Do pripusteni jezdila rekreacne hoby parkur do 100cm. Muze jeste chvili skakat nebo by jste omezili ?

1.7.2015 20:10
chex

XXX.XXX.209.22

Urcite bych neskakala v prvnim trimestru. Pak jen neco lehouckeho. Ale ja mam kobyly rekreantky, tak mozna nemam ten spravnej nazor smajlík

1.7.2015 22:22
roxicka17

XXX.XXX.143.105

Dekuji za nazor jinak muze normalne chodit pod sedlo jako driv az na to skakani... i lonz nevadi?

2.7.2015 11:37
chex

XXX.XXX.36.216

Prvni tri mesice zadny stres a jen nejake lehke vyjizdky. I pote bych nemakala na jizdarne, ale uzivala si pekne pohodove vyjizdky v neprilis drsnem terenu. I s rozumnym cvalem.

2.7.2015 13:31
katkaa1

XXX.XXX.187.26

roxicka17 napsal(a):
Dekuji za nazor jinak muze normalne chodit pod sedlo jako driv az na to skakani... i lonz nevadi?

Ak je kobyla v kondícii tak pohyb nie je žiadny problém prakticky až do pôrodu samozrejme s rozumom, neuháňať ju zbytočne moc, ale toľko koľko vládze, hlavne vo vyššom štádiu už budete na nej vidieť či má chuť behať. Na našich kobylách sme jazdili do 10.mesiaca normálne,4-5x týždenne, jazdiareň pomenej, hlavne terén. S mojou som aj po 10 bola ešte niekoľkrát na krokovke bez sedla, alebo na ruke. Skákanie som zavrhla hneď od začiatku, aj keď poznám zopár ľudí čo do 5-6 mesiaca s kobylou aj skáču. Podľa mňa je dôležité hlavne aby bola kobyla v psychickej pohode, mali sme ustajnenú jednu čo mala problém s nohami a čím bola viac žrebná tým mala menšiu chuť vôbec chodiť tak na tej sa samozrejme nejazdilo a popravde som bola nahnevaná načo ju vôbec pripúšťali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík