Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2015 11:15
IvanaKrupn

XXX.XXX.217.3

Čaute všichni.
Chtěla bych, abyste "zhodnotili" můj jídelníček pro koně (2) na zimní období. Žiju sice s rodinou, ale ta koním vůbec nerozumí a proto se potřebuju zeptat někoho zkušenějšího, snad mě pochopíte:D

1) Ráno: (v boxu) Seno
2) V poledene: (na pastvině) Seno
3) Večer (v boxu) Oves, nebo řepné řízky, nebo krmná sláma.
Mezi těmahle intervalama budu koně ještě krmit šťavnatými krmivy (mrkev, řepa,..)
Samozřejmě budou mít neustále po ruce vodu a také jsou v boxech i na pastvině rozmístěny solné lizy.
Tak co říkáte?

19.7.2015 13:24
aggitta

XXX.XXX.65.76

Přijde mi to moc složité, možné jedině o víkendech...
Krmila bych:
Pokud počasí umožní vypustit koně na pastvinu:
1) ráno - mrkev nebo řepu, ať maj co žrát, než je vypustím ven, ven bych jim připravila 2 kopičky sena, nebo založila seno do krmelce, pak koně vypustila, koně budou dopoledne naplno baštit, odpoledne paběrkovat
2) v poledne kontrola, pokud to bude možné, pokud mají koně úplně sežráno, trošku jim dám na paběrkování
3) večer do boxu oves, granule, a jiné dobrůtky a podle kondice buď zase seno, nebo krmnou slámu Je-li potřeba koně zhubnout, je obvykle fajn koně vyžrané z letní pastvy do vánoc trochu šidit. ne na množství, ale na kvalitě krmiva ( nemyslím dávat krmivo plesnivé ale balastní - s malým obsahem živin - krmná sláma nebo dlouhé seno sekané po vymetání trav)

Ono se to neliší až tak moc, ale nečekáte, až ráno koně dožerou seno... Mezi intervaly koně chroustají seno, nemusíte je krmit 5x denně.

Paběrkování = kůň nemá hlad, žere spíš aby se zabavil, sbírá zbytky potravy, pokud má seno v krmelci, tak jen tahá stéblo po stéblu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík