ozzy23

XXX.XXX.53.52
Zdravim, nase pony kobyla 110 cm - 4-leta; ma na vyber ze dvou hrebcu. Prvni je Cob D - 150 cm a druhy shetty asi 85cm. Ktery by byl pro prvorodicku lepsi?
Diky za nazory.
Ani jeden. Ten cob je absolutně velikostně nevhodný, co já vím, tak "zasloužilá" matky 110 cm dala se štíhlejším welšem (WPBr) s KVH 140 cm syna, co měl v dospělosti 130 cm, a to už byl fakt extrém. Já osobně z klisny 123 cm (taky po několika hříbatech) odchovala s hřebcem welsh pony C (KVH 136 cm) syna s KVH 131 cm.
Shetty se zdá vhodnější, pokud zvládnete technicky klisnu připustit.25 cm je hodně velký rozdíl ve výšce. Navíc hříbě bude jen pony bez PP.
Pro vaši klisnu bych doporučila welsh moutain pony - sekce A, bývají s KVH 115-122 cm a potomstvo je hodně po otcích. Konkrétně já z ponice 110 cm měla s WMP klisnu 120 cm. Hříbě bude WPBr.
ozzy23

XXX.XXX.53.52
Bylo mi to s tim Cobem jasny, je to fakt dost velkej rozdil. I kdyz se divim, ze majitelka hrebce rikala, ze by to problem byt nemel. Nase klisna je postavou spise do ceskeho pony nebo welschA. Taky by se mi na ni libil hrebec kolem 120 cm, ale na Jizni Morave o zadnem nevim. A jak jsem psal toho shettyho, to bylo spise ze zajimavosti. Jestli by to prakticky vubec slo, kdyz je tam takovy vyskovy rozdil.
ozzy23

XXX.XXX.53.52
Dekuji, zkusim sehnat kontakt na majitele.
ozzy23

XXX.XXX.53.52
Dekuji za kontakt. Hrebec byl pani majitelkou pred tremi lety prodan a bohuzel uz je z nej valach
ozzy23

XXX.XXX.53.52
Nevim, tak mi to po telefonu rekla pani Bajkova.
ozzy23

XXX.XXX.53.52
Ted jsem mluvil s novou majitelkou Patrika pani Smutnou a ta mi potvrdila, ze posledni hribe opravdu bylo v 2013 a pote jej nechali kastrovat.