Kdo umřel panu Váňovi z koní ? Přišel teď o dva koně :-(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Soňanana

26.7.2015 10:16
Soňanana

XXX.XXX.31.68

Nevíte někdo jména koní co panu Váňovi teď zemřeli smajlík?

26.7.2015 11:46
landaluce

XXX.XXX.147.24

A proč vás to zajímá? Jenom proto, že jste si to přečetla v Blesku nebo že jste dostihový fanoušek?

Fatální nehoda ve výběhu. Už se jich tam pár stalo a stane se. Daň za pouštění koní do obrovských výběhů po práci. Kde to koně dnes u sporťáků mají.

Gitule vrtule

26.7.2015 11:48
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Soňanana napsal(a):

Taro - dostal infarkt.

26.7.2015 12:12
sisi58

XXX.XXX.218.3

Soňanana napsal(a):

Kdo umřel panu Váňovi z koní ? Přišel teď o dva koně smajlík

Soňonano
Co je to za větu?
Snad: "Kteří dva koně panu Váňovi v poslední době uhynuli?"

Myslím, že by se p.Váňovi nelíbilo, když píšete, kdo mu umřel
A koně uhynou nebo jsou uspáni, lidé umírají.

26.7.2015 14:28
Íháček

XXX.XXX.236.80

sisi58 napsal(a):
Kdo umřel panu Váňovi z koní ? Přišel teď o dva koně smajlík

Soňonano
Co je to za větu?
Snad: "Kteří dva koně panu Váňovi v poslední době uhynuli?"

Myslím, že by se p.Váňovi nelíbilo, když píšete, kdo mu umřel
A koně uhynou nebo jsou uspáni, lidé umírají.

Nechápu proč by kůň nemohl umřít? Jaký je v tom rozdíl jestli uhyne nebo umře? Je to živý tvor stejně jako člověk já v tom rozdíl nevidím. Asi nejsem taková citlivka když je mi to fuk.

26.7.2015 19:15
koně

XXX.XXX.205.252

Já bych v případě skonu živého tvora na slovíčkaření až tak netrvala.
Už jsem v životě přišla o psy, koně i rodinné příslušníky a nikdy nikdo neřešil kteří z nich umřeli a kteří uhynuli.

26.7.2015 20:09
sisi58

XXX.XXX.218.3

Jistě, koně mohou také umřít.

Mě spíš šlo o to, že skon člověka nemůžete nazvat uhynutí.
Pokud vám by nevadilo, že to někdo řekne, mě tedy ano.

Stejně jako ženy i feny rodí, ale v žádném případě žena nevrhne mladé, což fena ano.

To není slovíčkaření, pouze nazývám věci pravými jmény.
Čeština je velmi košatý jazyk, tak proč toho nevyužít. Ovšem záleží na tom, jak má kdo bohatou slovní zásobu.
Se stovkou slov se jistě domluvíte, ale v žádném případě si s tím nevystačíte, pokud chcete napsat román.

Domnívám se, že čeština není oblíbený předmět zadavatelky.

26.7.2015 21:48
Íháček

XXX.XXX.236.80

sisi58 napsal(a):

Stejně jako ženy i feny rodí, ale v žádném případě žena nevrhne mladé, což fena ano.

Čeština je velmi košatý jazyk, tak proč toho nevyužít. Ovšem záleží na tom, jak má kdo bohatou slovní zásobu.
Se stovkou slov se jistě domluvíte, ale v žádném případě si s tím nevystačíte, pokud chcete napsat román.

Jestli to nebude tím že tady nejsme na hodině češtiny ale na diskuzi o koních. A tudíž se tu řeší koně a ne lidé a je tedy úplně jedno jestli někdo napíše že umřeli nebo uhynuli. A mě nezáleží na tom jak to kdo nazve nebo jestli se jedná o člověka, koně nebo cokoli jiného. Je zkrátka mrtvý a nic se na tom nezmění ať to nazvete jak chcete.
A obávám se že většina lidí nepotřebuje psát romány ale stačí jim když se domluví.

27.7.2015 13:51
Lola 329

XXX.XXX.240.171

To je děsný! Sem někdo napíše dotaz a hned smršť kravin! A jak to tak bývá odpověď nikde :D Fauna jede fakt

27.7.2015 14:18
Grandina

XXX.XXX.130.27

sisi58 napsal(a):

A ty máš z nějakého důvodu pocit, že slečna chce psát román?
Zadala konkrétní dotaz...
Mimochodem...slyšela jsi někdy od veta, že během vrhnutí feny došlo ke komplikacím? Doba vrhnutí? Povrhnutí péče?
Ano, čeština je krásný a košatý jazyk...

27.7.2015 15:24
sisi58

XXX.XXX.218.3

Ano, myslím, že reakce na můj příspěvek, přesně ukazuje, kdo se diskuzí na iFauně účasní.
Pokud by takto zadavatelka psala na diskuzi EQ, reakce by byly úplně jiné.

Pokud vám tedy stačí vašich 100slov, tedy slovníček dvouletého dítěte a nerozlišujete kdo uhynul a kdo umřel, popř. co dělá fena a co rodící žena, je to jen a jen na vás.

Jdu si přečíst nějakou dobrou knížku.

27.7.2015 16:51
kapička

XXX.XXX.224.230

Uhyne jateční zvíře, divoká zvěř v lese, prostě tvor, ke kterému nemá člověk vztah. V tom je krása češtiny, umírají ti, ke kterým máme citový vztah a je jedno jestli to je člověk, pes a nebo kůň. ( a jestli mi tu někdo napíše, že jsem v životě nepřišla o nikoho blízkého, tak ho pošlu někam, neví kdo jsem a co jsem si prožila). A jestli má někdo potřebu si dokazovat jaký je drsňák, že jemu kůň jedině uhyne, protože není holšiška...

Na EQ by zadavatelka dostala odpověď, že věc je v šetření policie, a tedy jména koní se zveřejnit nesmí.
Leda sledovat tréninkovou listinu na JC, ale netuším, jak často ji aktualizují.

27.7.2015 19:59
makki

XXX.XXX.36.237

Grandina napsal(a):
A ty máš z nějakého důvodu pocit, že slečna chce psát román?
Zadala konkrétní dotaz...
Mimochodem...slyšela jsi někdy od veta, že během vrhnutí feny došlo ke komplikacím? Doba vrhnutí? Povrhnutí péče?
Ano, čeština je krásný a košatý jazyk...

Jo jo, ještě mohla napsat, že zdechnul, nebo chcípnul, třeba i scípnul...Možností je řada. Opět se ale ukazuje, že kdo nemá co napsat k tématu, aspoň ryje do (převážně) nepodstatných věcí. Fauna je někdy celkem slušný zvěřinec

27.7.2015 21:04
Íháček

XXX.XXX.236.80

sisi58 napsal(a):
Ano, myslím, že reakce na můj příspěvek, přesně ukazuje, kdo se diskuzí na iFauně účasní.
Pokud by takto zadavatelka psala na diskuzi EQ, reakce by byly úplně jiné.

Pokud vám tedy stačí vašich 100slov, tedy slovníček dvouletého dítěte a nerozlišujete kdo uhynul a kdo umřel, popř. co dělá fena a co rodící žena, je to jen a jen na vás.

Jdu si přečíst nějakou dobrou knížku.

Obávám se že váš příspěvek jasně dokazuje kdo je větší omezenec. Když podle vás někdo kdo řekne že kůň umře je primitiv co má slovník dvouletého dítěte tak asi nemám co dodat. Asi bude lepší když si přečtete nějakou tu knížku třeba se někde dočtete že koně taky umírají a feny taky občas porodí.

27.7.2015 21:32
peggi16

XXX.XXX.33.240

kapička napsal(a):
Uhyne jateční zvíře, divoká zvěř v lese, prostě tvor, ke kterému nemá člověk vztah. V tom je krása češtiny, umírají ti, ke kterým máme citový vztah a je jedno jestli to je člověk, pes a nebo kůň. ( a jestli mi tu někdo napíše, že jsem v životě nepřišla o nikoho blízkého, tak ho pošlu někam, neví kdo jsem a co jsem si prožila). A jestli má někdo potřebu si dokazovat jaký je drsňák, že jemu kůň jedině uhyne, protože není holšiška...

Na EQ by zadavatelka dostala odpověď, že věc je v šetření policie, a tedy jména koní se zveřejnit nesmí.
Leda sledovat tréninkovou listinu na JC, ale netuším, jak často ji aktualizují.

Tak nějak bych to taky řekla, souhlasím s Vámi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík