Uživatel s deaktivovaným účtem

Jazdiť sa neučí na internete, zožeňte si trénera, ktoý vám priamo pri jazdení povie, čo nerobíte správne. nikto vás na koni nevidí, konrétnu radu vám nedá a ani nemôže dať.
Svoje děti? Bez helmy? Bez ochranných pomůcek? Ještě s bičem a kůň na povel na zadní, pardon, ale tam se mi nelíbí naprosto nic.
Spíše se divím příspěvku, A 1/1 mají velice ploché chody, tudíž málo akce, málo "houpání", což je na udržení lepší než koně teplokrevní s větší akcí končetin a s "houpavějšími"chody, tak bych ti viděla spíše na problém celkového nestabilního sedu ne koněm. Perfektní jezdit bez sedla na madlech s pomocníkem
Ale neptala se co má mít na sobě at si veme co uzná za vhodný chtěla vědět jak se naučit sedět ve cvalu a tohle by měla zvládat dřív než prvně dostane sedlo aspon u nás . Já nějak vyrostl v době kdy i helma na kolo byl neznámí pojem lezli jsme po stromech v deseti sem chlapům jezdil při práci z lesa na chladákovy co měl 1400kg 5km do vsi pro cigára a kupodivu jsme to přežily bez všichni bez následků tak nevim proč by nemohly mí děti.díky přehnané opatrnosti jsou dneska děti neohrabaný počítačový závisláci.A třeba plavení v řece v helmě a bezpešnostní vestě to je o život i pro dospělího natož dítě.
tony-jcb
napsal(a):
Jinak pro představu takhle sem učil sedět svoje děti a nepadají mi
Malý dvorek a dlouhý bič... přiznávám, tyhle výcvikové metody nejsou moje krevní skupina... asi bych patřila k tomu vystrašenému jezdeckému odpadu, který si po takové výcvikové hodině na koně víckrát dobrovolně nesedne... ale jako adrenalinový zážitek by to pro mě bylo asi nezapomenutelné
Já taky nejsem novodobá generace, ale ta stará a dobrá doba. Moc ráda vzpomínám, ale také to beru logicky a rozumově. To, že je pro děti helma povinná a do 16let vesta, tak na tom asi něco bude - viz bezpečnost práce u koní. Proč je tedy povinná na závodech a v krosech i vesta? Přece se nic moc stát nemůže, že? Nejde tady o závody, celková manipulace se živými zvířaty, zvíře není stroj a člověk také ne, kolikrát stačí malá nepozornost blbá shoda náhod a katastrofa je na světě. Já děti u nás na koně bez helmy nepustím, páteřák podmínku nemám - některé děti to berou jako automatiku a dokonce se ještě předvádí před sebou, jakou mají hezkou helmu. Aneb kdo nejezdí, nepadá..
Ale zase si nebudeme vybírat v textu slova a věty, co se nám hodí Psala jsem, jak na to a rozhodně ne, že když si vezme helmu, tak nespadne, tak si tady nepřekrucujte slova a věty dle svého. A proč by urážet měly? Na to ani směřovat nikdy neměly, takže nevidím důvod. S Vašimi názory většinou souhlasím, většinou ovšem.
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31
makulinica
napsal(a):
Ahoj, mám problém se cvalem, mam konika po dostizích. A ten jeho cval.hrozně vyhazuje, nedokazu v tom usedet. Nějaké rady ?
Než sedět u pc a řešit něco, co nikdo z nás nevidí, lepší sehnat a zaplatit pár hodin pod zkušeným trenérem, kterej uvidí přímo akci a řekne, co je špatně a co je třeba udělat, aby bylo dobře vám a i koni, aby jste netrajdal na zádech jak pytel.Zavolejte trenéra, lepší radu asi nedostanete.
ilka

XXX.XXX.26.66
Tony-jcb: souhlasím s příspěvky, stačí si přečíst další odpovědi v diskusích pána a musí vám být jasné, že ví o čem mluví a ne jako některé odpovědi náctiletých dívek, které seděli pětkrát na koni a už rozdávají rady(tím se nikoho nechci dotknout)ale chce si uvědomit, že sem mohou psát i desetileté děti. Tony-jcb -škoda, že nemůžu být vaším dítětem, to byl můj dětský sen vyrůstat u koní.
ilka

XXX.XXX.26.66
Kapička-ono těch nezkušených dětí zase tolik není, co mají doma zaparkovaného poníka. A ti co ho mají, tak vědí jak s koníkem zacházet a co si na něm mohou dovolit, když jsou u toho rodiče. Mé děti také vidí v televizi všelijaké obrázky a myslíte, že běží je hned vyzkoušet. Myslím, že je to na uvážení každého rodiče, jak ochránit své děti. Nehledě na to, že zadavatelka se ptala jak se udržet v sedle ve cvalu a ne na to jestli holčina na fotu má helmu nebo vestu. Přeji všem krásný den plný pozitivního přístupu k životu.