Jak se správně udržet ve cvalu ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2015 08:44
makulinica

XXX.XXX.101.231

Ahoj, mám problém se cvalem, mam konika po dostizích. A ten jeho cval.hrozně vyhazuje, nedokazu v tom usedet. Nějaké rady ?

27.7.2015 08:56
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Na koni se nedrží to stuhneš a máš jízdenku na zem musíš jít z koněm a na úlpný povolení nesmíš mí zatnutý svaly

27.7.2015 09:05
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Jinak pro představu takhle sem učil sedět svoje děti a nepadají mi

27.7.2015 13:22
megi

XXX.XXX.242.4

No nevím, ale u dítěte postrádám aspoň na hlavě helmu, když už ne vestu, obzvlášť pokud s učí jezdit. Touhle fotkou bych se jako zodpovědný rodič moc nechlubila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2015 15:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jazdiť sa neučí na internete, zožeňte si trénera, ktoý vám priamo pri jazdení povie, čo nerobíte správne. nikto vás na koni nevidí, konrétnu radu vám nedá a ani nemôže dať.

27.7.2015 15:45
kallisto

XXX.XXX.157.94

Kůň nejspíš nebude dobře přiježděný. Pracujte zatím v kroku a klusu. Přechody, obraty, vlnovky. Až bude kůň poslušnější, pružnější a uvolněný, bude i cval na něm pohodlný.

27.7.2015 16:36
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Svoje děti? Bez helmy? Bez ochranných pomůcek? Ještě s bičem a kůň na povel na zadní, pardon, ale tam se mi nelíbí naprosto nic.

Spíše se divím příspěvku, A 1/1 mají velice ploché chody, tudíž málo akce, málo "houpání", což je na udržení lepší než koně teplokrevní s větší akcí končetin a s "houpavějšími"chody, tak bych ti viděla spíše na problém celkového nestabilního sedu ne koněm. Perfektní jezdit bez sedla na madlech s pomocníkem

27.7.2015 16:42
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Líbit nemusí ale nic ani helma ani vesta jí na koni neudrží a bobře ví že jediný bezpečný místo je na koni

27.7.2015 18:32
polárka.15

XXX.XXX.171.253

To sice ano, ale co když spadne škaredě a bouchne se do hlavy, bude mít otřes mozku? Padá se, bolí to, jsou i úrazy, ale vždy razím heslo bezpečnost až na prvním místě.

27.7.2015 18:35
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Ale neptala se co má mít na sobě at si veme co uzná za vhodný chtěla vědět jak se naučit sedět ve cvalu a tohle by měla zvládat dřív než prvně dostane sedlo aspon u nás . Já nějak vyrostl v době kdy i helma na kolo byl neznámí pojem lezli jsme po stromech v deseti sem chlapům jezdil při práci z lesa na chladákovy co měl 1400kg 5km do vsi pro cigára a kupodivu jsme to přežily bez všichni bez následků tak nevim proč by nemohly mí děti.díky přehnané opatrnosti jsou dneska děti neohrabaný počítačový závisláci.A třeba plavení v řece v helmě a bezpešnostní vestě to je o život i pro dospělího natož dítě.

27.7.2015 21:16
dsj

XXX.XXX.84.244

tony-jcb napsal(a):
Jinak pro představu takhle sem učil sedět svoje děti a nepadají mi

Malý dvorek a dlouhý bič... přiznávám, tyhle výcvikové metody nejsou moje krevní skupina... asi bych patřila k tomu vystrašenému jezdeckému odpadu, který si po takové výcvikové hodině na koně víckrát dobrovolně nesedne... ale jako adrenalinový zážitek by to pro mě bylo asi nezapomenutelné

28.7.2015 07:30
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Já taky nejsem novodobá generace, ale ta stará a dobrá doba. Moc ráda vzpomínám, ale také to beru logicky a rozumově. To, že je pro děti helma povinná a do 16let vesta, tak na tom asi něco bude - viz bezpečnost práce u koní. Proč je tedy povinná na závodech a v krosech i vesta? Přece se nic moc stát nemůže, že? Nejde tady o závody, celková manipulace se živými zvířaty, zvíře není stroj a člověk také ne, kolikrát stačí malá nepozornost blbá shoda náhod a katastrofa je na světě. Já děti u nás na koně bez helmy nepustím, páteřák podmínku nemám - některé děti to berou jako automatiku a dokonce se ještě předvádí před sebou, jakou mají hezkou helmu. Aneb kdo nejezdí, nepadá..

28.7.2015 07:58
megi

XXX.XXX.242.4

No ono dokud se nic nestane tak je pohoda a řeči typu však jsme tak vyrostli jdou k ledu v okamžiku, kdy se stane nějaký malér. Pak je pozdě si říkat, že možná kdyby helmu měla tak by to mohlo dopadnout líp. U nás děti bez helmy na koně také nepouštíme.

28.7.2015 09:06
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Takže vaše rada zadavatelce zní vem si helmu a nespadneš? Moje je vem si co chceš a sundej sedlo a začni pomalu od začátku ale samozřejmě že mi vaše názory nijak nevadí ani neuráží je to svobodný rozhodnutí každého.

28.7.2015 09:18
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Ale zase si nebudeme vybírat v textu slova a věty, co se nám hodí Psala jsem, jak na to a rozhodně ne, že když si vezme helmu, tak nespadne, tak si tady nepřekrucujte slova a věty dle svého. A proč by urážet měly? Na to ani směřovat nikdy neměly, takže nevidím důvod. S Vašimi názory většinou souhlasím, většinou ovšem.

28.7.2015 10:04
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tylo to netaktní upozornění na to že výstroj není k tématu

28.7.2015 10:10
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Holky plavou přes berounku to je jejich odměna za tvrdou práci

Gitule vrtule

28.7.2015 11:25
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

makulinica napsal(a):
Ahoj, mám problém se cvalem, mam konika po dostizích. A ten jeho cval.hrozně vyhazuje, nedokazu v tom usedet. Nějaké rady ?

Než sedět u pc a řešit něco, co nikdo z nás nevidí, lepší sehnat a zaplatit pár hodin pod zkušeným trenérem, kterej uvidí přímo akci a řekne, co je špatně a co je třeba udělat, aby bylo dobře vám a i koni, aby jste netrajdal na zádech jak pytel.Zavolejte trenéra, lepší radu asi nedostanete.

ilka

29.7.2015 09:49
ilka

XXX.XXX.26.66

Tony-jcb: souhlasím s příspěvky, stačí si přečíst další odpovědi v diskusích pána a musí vám být jasné, že ví o čem mluví a ne jako některé odpovědi náctiletých dívek, které seděli pětkrát na koni a už rozdávají rady(tím se nikoho nechci dotknout)ale chce si uvědomit, že sem mohou psát i desetileté děti. Tony-jcb -škoda, že nemůžu být vaším dítětem, to byl můj dětský sen vyrůstat u koní.

29.7.2015 10:17
kapička

XXX.XXX.133.183

Ilka: právě, že sem chodí i 10 leté děti. A co uvidí? Dítě bez helmy, vesty na vzpínajícím se bílém poníkovi. A ještě schválené tatínkem. A dítko udělá co? Půjde to zkusit. Jenže nebude mít hodného poníka, dozor dospělého ani stejnou předchozí jezdeckou průpravu...

29.7.2015 10:47
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

No a já tu nehodlam suplovat cizí rodiče každý je snad odpovědný za své dítě né

ilka

29.7.2015 11:56
ilka

XXX.XXX.26.66

Kapička-ono těch nezkušených dětí zase tolik není, co mají doma zaparkovaného poníka. A ti co ho mají, tak vědí jak s koníkem zacházet a co si na něm mohou dovolit, když jsou u toho rodiče. Mé děti také vidí v televizi všelijaké obrázky a myslíte, že běží je hned vyzkoušet. Myslím, že je to na uvážení každého rodiče, jak ochránit své děti. Nehledě na to, že zadavatelka se ptala jak se udržet v sedle ve cvalu a ne na to jestli holčina na fotu má helmu nebo vestu. Přeji všem krásný den plný pozitivního přístupu k životu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík