angel face

XXX.XXX.34.156
Dobrý den,
koupila jsem 6 letého českého teplokrevníka do hobby sportu, když byl u nás kovář, říkal, že by mohl mít kostnatění chrupavek a at uděláme RTG. Po RTG, vet nakonec zjistil, že sic kostnatění chrupavek nemá, ale má lehkou podotrochlozu.
Nekulhá, nic, nožky má krásný i vet se kopýtka líbily, ale bojím se jestli se nemůže stát, že časem se z lehké podotrochlozy stane vážná, kdy koník kulhá a nemůže fungovat, tak jak má.
S tím, že režim má režim 24/7,4x - 6x do týdne by chodil 1,5 hod. na pískové jízdárně, kde by jezdil převážně trénigy přípravné na parkur, okrajově drezuru na přiježdění. S pravidelnou stravou (květ, oves, seno, vitamíny).
Koníka jsem si koupila, abych na něm za pár let mohla je cvičitelák a vybudovala si nějakou menší skokovou karieru (parkur 130cm). Ale bojím se, že i když se to nijak neprojevuje, tak s touto diagnozou máme smůlu.
Budu ráda za každou radu a pomoc. Je to můj první koník a dala jsem za něj všechny své úspory. Děkuji Bacílková.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vráťte ho, kým sa ešte dá, môže sa stať, že kôň bude celý život schopný skákať tǎžké parkúry, ale tiež sa vámmôže stať, že skončíte na Ztku a kôň bude v desiatich rokoch na špacír.
U mladého zvieraťa je to veľmi nepríjemná diagnóza, vlastne akákoľvek diagnóza je nepríjemná u mladého zvieraťa, obzvlásť ak ešte ten kôň nijako nešportoval...
Obavám se, že zrovna toto je onemocnění, které se při vysoké zátěži (což příprava do sportu a sportování na jakékoli úrovni bohužel je) bude zákonitě zhoršovat. Koník by možná dokázal celý život fungovat jako rekreační zvíře bez příznaků, sportem ho ale pravděpodobně do pár let úplně odrovnáte. Měla jsem ve stáji podobný případ a zdánlivě zdravý kůň se stejnou vadou byl již po dvou letech nadměrné zátěže v tak špatném stavu, že se na něm nedalo jezdit. Pokud můžete, koně okamžitě vraťte. Jestli to už nejde, prodejte ho někomu na vyjížďky a dopřejte mu tak šanci na život bez bolesti.