Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

aldyska

7.8.2015 22:41
aldyska

XXX.XXX.148.101

Dobrý den, nemůžu se rozhodnout mezi dvěma plemenama. S jedním mám zkušenosti, ale s tím druhým jsem neměla nikdy příležitost se seznámit a proto mě napadlo že bych se mohla zajet podívat na ranč kde appaloosy chovají. Jenže je to moc daleko takže se chci zeptat jestli to má cenu domlouvat. Jsou podle vás appaloosy vhodné jako 1. kůň? Samozřejmě je to kůň od koně ale i tak jsou plemena která se hodí víc a některé míň... U koní nejsem žádný nováček jen prostě tady v okolí žádné nejsou a já tyto koně od mládí obdivuji ♥ Všem předem děkuji za názory a přeji hezký zbytek večera :).

8.8.2015 08:02
hellen

XXX.XXX.252.11

Nemyslím si, že by existovalo plemeno vyloženě nevhodné pro zacatecnika. Ano, u některých je třeba dávat větší pozor na charakter (zvlášť u koní výš v krvi) a některé jsou zase náročnější na chov, ale appa k nim nepatří. Jsou to velmi krásní a všestranní koně, akorát je třeba počítat s tím, že za kvalitního jedince si připlatíte. Pokud nemáte tolik financí, v inzerci se najde spousta kříženců teplokrevníků s appou. Nejsem fanda křížení, ale tato kombinace nemusí být vůbec špatná.

8.8.2015 08:14
sisi58

XXX.XXX.218.3

Vyloženě nevhodný pro začátečníky je hucul!
Appa jsou naopak koníci vhodní. Jsou to koně příjemní a nezáludní.

8.8.2015 12:35
canis lupus

XXX.XXX.210.163

Mám dvě kobyly, jednu poloviční a jednu 75%. Matku s dcerou. Kdybych je měla porovnat, o něco vstřícnější je ta mladší, ale to může být tím, že s ní pracuji od hříběte a zatím teprve začíná. Starší je z plnokrevné matky, tedy legální kříženec. Pochází z ne zcela vhodných podmínek- daly by se nazvat koňskou "množárnou". Obsedala jsem ji až v pěti letech a nebyl s tím problém, nicméně sem tam si postaví hlavu a musí se s ní jednat diplomaticky. Když to někdy někdo zkusí lopatou, dost riskuje. Mladá nikdy nejde vyloženě přes člověka, i když se bojí, zůstává trochu ovladatelná.
Řekla bych, že plemeno je vhodné jako první kůň, ale nehodí se na dril. U nových věcí se vyplatí počkat, až to kůň sám nabídne. Je chytrý a rychle chápe, nejen dobré, ale i špatné. Když na to nedostane čas, může to vzbudit odpor při opakování cviku.

aldyska

8.8.2015 13:39
aldyska

XXX.XXX.148.101

hellen napsal(a):
Nemyslím si, že by existovalo plemeno vyloženě nevhodné pro zacatecnika. Ano, u některých je třeba dávat větší pozor na charakter (zvlášť u koní výš v krvi) a některé jsou zase náročnější na chov, ale appa k nim nepatří. Jsou to velmi krásní a všestranní koně, akorát je třeba počítat s tím, že za kvalitního jedince si připlatíte. Pokud nemáte tolik financí, v inzerci se najde spousta kříženců teplokrevníků s appou. Nejsem fanda křížení, ale tato kombinace nemusí být vůbec špatná.

To ne, já bych chtěla, opravdovou'' appaloosku :).

9.8.2015 17:40
dsj

XXX.XXX.84.244

Minulý rok se k nám dostala appalooska, nikdy jsem na jiném americkém westernovém plemeni neseděla (celoživotně jezdím v anglii a ČT nebo A1/1), a musím říci, že jednoduššího koně na ježdění jsem ještě neměla. Kobča jde kam se ukáže, nevymýšlí blbiny, neodmlouvá, jako občas ČT a plňasi. Nevím jestli máme extra štěstí na kobču, nebo jestli jsou takhle zlaté všechny appaloosky - tahle naše byla pořizovaná jako rekreační kůň pro dítě-začátečníka a je naprosto úžasná, naše očekávání bezpečného a snadno jezditelného koně splnila na 100%.

japalou

11.8.2015 16:08
japalou

XXX.XXX.53.162

Apici jsou uzasni konici, mam appu a painta a appa je jako pes je to verny a spolehlivy zvire udela co pro vas cokoli pokud si ziskate jeji respekt a lasku...nadruhou stranu jsou moc chytre a vetsinou osobnosti a nesnesou tvrde zachazeni...a hrozne rychle si vas prectou...a jsou pracoviti a vsestrany

11.8.2015 16:19
mgtka

XXX.XXX.22.102

Appy jsou příjemní milí koně.
Jediný důvod proč bych ji nechtěla je, že by mi ji v létě bylo líto, že nemá pořádný ocas na odhánění much:).

japalou

12.8.2015 11:02
japalou

XXX.XXX.53.162

Tak to souhlasi smajlík hrivu nemame a ocas jak ja rikam jen na ozdobu smajlík ale zbarveni je uzasne smajlík kazda appa je original

a kazdym rokem se dobarvujeme

Bonny.

7.5.2020 14:03
Bonny.

XXX.XXX.220.117

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na prodejní cenu Hřebečka křížence appaloosa ? Nebo aspoň nějaký odhad. Děkuji

7.5.2020 18:17
keira

XXX.XXX.77.128

Bonny. napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na prodejní cenu Hřebečka křížence appaloosa ? Nebo aspoň nějaký odhad. Děkuji

Záleží jaké má papíry, původ, barvu, stavbu, návyky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík