Štípnutí, nebo něco jiného? Foto

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2015 11:16
bohou

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, ptám se raději abych něco nezanedbala. Na fotce je velké oteklé místo. A tak se ptám je to od štípnutí? Čím bych mohla kobylce od toho ulevit? Má to od včerejška a je to v oblasti sedla. Děkuji za odpovědi.

Gitule vrtule

12.8.2015 11:29
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

bohou napsal(a):
Dobrý den, ptám se raději abych něco nezanedbala. Na fotce je velké oteklé místo. A tak se ptám je to od štípnutí? Čím bych mohla kobylce od toho ulevit? Má to od včerejška a je to v oblasti sedla. Děkuji za odpovědi.

Podle mne chladit, nejlépe gelovými modrými sáčky, ale zavolala bych veterináře, mě se to jeví, jako volná tekutina pod kůží, možný krevní výron.Zavolejte veterináře a rozhodně nesedlat, nejezdit na koni.

Jaja007

12.8.2015 13:02
Jaja007

XXX.XXX.41.2

Toto rozhodně není žádný štípanec, ale klasická kopřivka.

Je to reakce na krmivo, horko, prach, z podsedlové dečky (neprala jste ji?), a bla bla bla...

Rozhodně nesedlat, nechat koně v klidu a přivolat veterináře. Pomocí kortikoidů se toto může ustálit a "otok" se pomalu vstřebá.

Nejlépe se zamyslet, zda neproběhla nějaká změna u koně, nová pastva, nové seno, nové krmení, jak jsem již zmiňovala - vypraná dečka (prášek ve kterém se prala), změna prostředí,...

12.8.2015 13:26
avelanc

XXX.XXX.158.2

Mě se takto kobylka osypala celá. Vypadala jako zmuchlaný papír... Přivezla se tráva z jiné louky a do druhého dne vypadala děsně.. Jinak ale neprojevovala sebemenší nepohodu.. Trávu již nedostala a čekala jsem, jak bude reagovat, při změně stavu k horšímu bych hned volala veta.. Ale za 3 dny byla naprosto v pohodě.. Letos se mi opět trochu osypala, ve stejném období, z jiné trávy, ale samo to během pár dní přešlo...

12.8.2015 16:00
bohou

XXX.XXX.168.40

Děkuji za odpovědi a zítra pokud se to nezlepší, volám veterináře. Prala jsem jí pouze masku, týden se na ní nejezdilo. Ale jak vše teď dozrává, tak dostává více ovoce než obvykle, aby to neměla z toho :/.

16.8.2015 19:16
mari

XXX.XXX.173.14

Mohu se zeptat, jak to dopadlo ? Kůň má něco podobného a vypadá to jako poštípané. Děkuji.

17.8.2015 09:11
bohou

XXX.XXX.168.40

Druhý den se to výrazně zlepšilo. Jak mi poradila tady poradila paní, tak jsem místo chladila. Pro jistotu jsem to konzultovala s veterinářem i jsem mu posílala tu fotku. Řekl mi, ať počkám tak dva dny a kdyby se to nelepšilo, ať mu zavolám. Ještě mi poradil postižené místo potřít tea tree olejíčkem (je protizánětlivý). Tak jsem chladila hodněkrát za den, jak byli ty vedra a naředila jsem si olejíček do rozprašovače a párkrát za den jsem to tím postříkala. Když jsem musela odjet na víc hodin, bylo 35 stupňů a nechladila jsem tak to znovu víc nateklo. Teď se naštěstí ochladilo a kobča už to skoro nemá. Chtěla jsem Vám to vyfotit, jak to vypadá dnes, ale na fotce nic není vidět, jak je nateklé místo malé :).

17.8.2015 20:36
mari

XXX.XXX.173.14

Díky za odpověď, u nás to bude asi nějaká alergie na hmyz, jsou to tuhé až tvrdé bouličky v místě zadní rozsochy, nevypadá to bolestivě ale už to má 3 týdny a nijak se to nemění. Začala jsem to taky mazat, teď se má ochladit...Jen doufám, že to nebudou střečci, nenašla jsem " vchod " do bouliček. Má i nějaké bouličky na plecích - tam to začalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík