Kdo platí krve na převoz? Prodavající či kupující?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2015 18:35
niky001

XXX.XXX.58.37

Ahoj všichni, chci se zeptat, kdo platí krve na převoz?Prodávající nebo kupující? Jsem prodávajíci a koník teď krve dělané neměl, neboť jsem je nepotřebovala, s koníkem jsme se nikam nestěhovali a tak. Kupující je pochopitelně mít musí a myslím že by jsi měl platit veškeré náklady, které souvisí s koupí koně, nebo se mýlím? Díky za rady.

15.8.2015 18:40
chex

XXX.XXX.209.62

Aby byl kun radne pripraven k prodeji, ma mit hotove krve. Tudiz by je mel samozrejme platit prodavajici.

15.8.2015 18:49
niky001

XXX.XXX.32.151

Díky za odpověď

15.8.2015 19:13
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Ano, je to slušnost Vás, jako prodávajícího potřebné formality mít vyřízené. Já bych toto požadovala a neplatila jako kupující.

16.8.2015 11:47
aggitta

XXX.XXX.65.76

Navíc technicky je v době odběru krve kůň v majetku prodávajícího, u něj bude krev odebírána a jemu vystaví účet jak vet, tak laboratoř. Kupující pro ně není smluvní stranou.
V případě velmi levných koní či darovaných a pod. lze poté chtít případně za vyšetření nějakou kompenzaci od kupujícího.

16.8.2015 11:53
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

No při nákladech na koupi a provoz koně se zaobírat cca 200kč mě přijde uhozený ale jinak je to jak se domluví a basta.

16.8.2015 13:02
polárka.15

XXX.XXX.171.253

tony-jcb napsal(a):
No při nákladech na koupi a provoz koně se zaobírat cca 200kč mě přijde uhozený ale jinak je to jak se domluví a basta.

Nejde o peníze, jde o princip a slušnost

16.8.2015 13:55
koně

XXX.XXX.205.252

niky001 napsal(a):
Ahoj všichni, chci se zeptat, kdo platí krve na převoz?Prodávající nebo kupující? Jsem prodávajíci a koník teď krve dělané neměl, neboť jsem je nepotřebovala, s koníkem jsme se nikam nestěhovali a tak. Kupující je pochopitelně mít musí a myslím že by jsi měl platit veškeré náklady, které souvisí s koupí koně, nebo se mýlím? Díky za rady.

To není nikde dáno, co kdo má platit.Je to na domluvě.
Já, jakožto prodávající bych krve udělat nechala, protože si budu jistá, že ode mě jde kůň "čistý" Také pro převoz je kupec potřebuje mít hotové.
Takže tím, že vydáte pár korun na krve se jistíte hlavně vy a nakonec prodejní cena není nikdy tak nízká, aby jste kvůli platbě za rozbor "tratila"

16.8.2015 19:40
majkulka

XXX.XXX.237.148

Tak netvrdila bych, že to není nikde dáno. Povinností prodávajícího - zvlášť v dnešní době šíření anemie v okolních státech, je prodat koně, který má krve pro převoz hotové. Z toho tudíž plyne, že by ke měl platit prodávající. Je ale samozřejmé, že pokud by kupující chtěl ještě jiná vyšetření, je to již na domluvě obou stran.

Gitule vrtule

17.8.2015 13:19
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

niky001 napsal(a):

Slušný prodávající má krve koně udělané a neřeší nějaké cca 2stovky za ně.

17.8.2015 21:29
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Měl udělaný starý 5 měsíců a stejně sem si nechal udělat sví (čerství) stejně na koně tahnu veta a sichr je sichr a ty dvě stovky na víc mě fakt nepo

17.8.2015 21:40
polárka.15

XXX.XXX.171.253

To máš pravdu "Tony" ale představ si, že kupuješ koně přes půl republiky a bez platného vyšetření krve si ho nesmíš odvést domů, a pokud chceš, tak riskuješ pokutu klidně i mnohonásobě vyšší než cenu vyšetření krve. Tudíž logicky je na prodávajícím, aby koně uzpůsobil tak, aby si ho kupující mohl domů odvést. Jinak kdyby měl kůň udělaný krve 5 měsíců, tak po převozu domů bych mu je taky nechala udělat znovu, to je bez debat

17.8.2015 22:08
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Polárko nepřevez sem ho dokud nebyly výsledky a to dle předpisů měl krve platné ale u toho odběru před několika měsíci jsem nebyl ani já ani muj vet. Asi tak

Přidejte reakci

Přidat smajlík