Přetržený bércový sval

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2015 07:14

Ahoj, prosím o radu.
Kobča si přetrhla při uklouznutí a následném pádu ve výběhu bércový sval na zadní noze. Podařilo se jí ještě vstát, do boxu už došla jen obtížně a víceméně po třech. Veterinářka přijela ihned, nohu celou zabandážovala, kobča dostala první dávku protizánětlivého léku injekčně, dále Dalacin do žrádla na týden. Po týdnu kontrola, převaz. První předpoklad je dva měsíce bez pohybu, v boxu a pak pomalý pohyb a doléčování v rámci síly přírody.
Ráda bych se zeptala jestli má někdo zkušenost s podobným zraněním, jak probíhala léčba a rekonvalescence. Také prosím o radu, jaké krmné doplňky by byly vhodné na podporu regenerace u takového zranění a jestli lze případně stojící kobču nějak lehce rehabilitovat, masírovat nebo protahovat, či cokoli, aby stání lépe snášela.
Kobča je důchodce, bez zátěže.
Díky.

20.8.2015 13:51
kuba_74

XXX.XXX.3.2

Ahoj, nám se stalo něco podobného s chlaďasem, jen s přední, kde si utrhl komplet vazy a na druhé otok svalu. Byl měsíc v boxu, pak v rovinatém výběhu, kde jsem mu v přístřešku udělal box, kam jsem ho občas zavřel, a dělal mu malé "ohrádky", nejdříve 6X6m, pak to zvětšloval, aby neblbnul s kobylou, na kterou je zvyklej. No a za další tři neděle ho vzal pod sedlo a zaplať bůh všechno v pohodě. Je to prý buď a nebo, nikdo nebyl schopný říct, jak to dopadne. Co se týče léčby, tak bych dal na rady veterináře. My jen mazali ten otok mastí (už nevim jakou-jsem sklerotik) a dávali tušil Danilon do žrádla proti bolesti a ještě nějaké doplňky - taky už nevím. Hlavně opravdu dodržet to omezení pohybu a doufat. My se prostě drželi rad a léčby MVDr. Lenky Vajsové, čímž bych jí rád poděkoval smajlík
Každopádně držim pěsti, ať to dopadne dobře.
Kuba.

20.8.2015 15:49

Díky moc za reakci, povzbudilo mě to, omezení pohybu určitě dodržíme.
Měla jsem strach aby kobča moc nepřetěžovala druhou zadní nohu, ale zatím to vypadá dobře, dokáže se na bolavou postavit a druhou odlehčit, nedělá jí to větší problém.
Veterinářku mám naštěstí také dobrou, věřím jí, ale jsem vděčná za každou zkušenost s podobným případem.
Danilon, ano, ne Dalacin, dostala kobča také, překlepla jsem se v názvu smajlík.
Ještě jednou moc děkuji.

20.8.2015 17:13
roxicka17

XXX.XXX.230.5

Lenka Vaisova je opravdu vyborna veterinarka. I me velmi pomaha at uz se jdna o psy nebo kone.... to jen tak mimo misu

Přidejte reakci

Přidat smajlík