"Vyrážka" na hlavě - co to může být? Foto

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2015 20:41
Lenny21

XXX.XXX.247.200

Z ničeho nic se naší kobylce udělala na hlavě "vyrážka" viz. foto. Máte s tím někdo prosím zkušenost? Z čeho to může být, jak to zahojit? Děkuji.

Gitule vrtule

24.8.2015 21:00
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Lenny21 napsal(a):
Z ničeho nic se naší kobylce udělala na hlavě "vyrážka" viz. foto. Máte s tím někdo prosím zkušenost? Z čeho to může být, jak to zahojit? Děkuji.

Zavolejte veterináře a neřešte to proboha na netu, tím koni nepomůžete.

24.8.2015 21:21
lenacia

XXX.XXX.211.203

Podlem mě je to ze sluníčka spálené, ale určitě volat veterináře a po konzultaci léčit, ničemu neuškodí třeba konopná mast ale nějaká pořádná orpavdu z konopí, ale i před její aplikací raději nejdříve veterináře.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2015 22:25

Jj, souhlas. Taky bych řekla spálenina od slunce. A taky bych radši volala veta a ukázala to jemu ;)
Každopádně v menším měla podobnou strupovitou tmavou skrvnu na široké lysině moje kobylka při letošních neustálých slunečných dnech, ikdyž jsem jí to občas pomazala (ale ta Vaše vypadá, že má víc pigmentu - ta má má pod "lucernou" růžovou kůžičku). Zhojilo se po několika namazáních léčivou pastou.
Ale tohle vypadá daleko horší, navíc z toho teče..

25.8.2015 07:54
marketka

XXX.XXX.179.3

Kobče se to taky spálilo.Doporučila mazat opal, krémem.

25.8.2015 08:01
majkulka

XXX.XXX.237.148

Hlavně - v tomto rozsahu to není "z ničeho nic". Do takového stavu se to dostane za pár dní smajlík Určitě vydesinfikovat a nejlépe omývat ředěnou betadinou. Natřít nejlépe zinkovou mastí. V žádném případě do toho v tuto chvíli nemazat opalovacím krém, v tom mokvajícím by to nadělalo pěknou paseku smajlík

25.8.2015 08:02
marketka

XXX.XXX.179.3

Tak pokud to mokvá, tak ne opal. krém. Kobča měla narůžovělou lysinu.

25.8.2015 09:32
Oťásek

XXX.XXX.22.23

Na fotkách nevidím, že by to nějak mokvalo, spálené to ale vypadá... opláchla bych to dost naředěnou betadinkou jak už někdo psal a mazala panthenolem./sklidňuje, regeneruje... pokud by to z blízka vypadalo jako malé puchýřky... je i panthenol na spáleniny ve spreji, stačí párkrát namazat nebo nastříkat a kůže se zklidní... určitě bych to konzultovala s vetem alespoň po telefonu. Koníka bych nepouštěla chvíli na přímé ostré sluníčko.

26.8.2015 11:35
anobbona

XXX.XXX.231.218

Alergická reakce na třezalku.

Jaja007

28.8.2015 10:35
Jaja007

XXX.XXX.41.2

anobbona napsal(a):
Alergická reakce na třezalku.

Třezalka to není, to by jednak vypadalo jinak a jednak by to bylo spíše i níže k nozdrám kde je kůň blíže k trávě, toto je vyloženě na čele spálenina.

28.8.2015 12:00
anobbona

XXX.XXX.84.98

Spáleninu bych to netipla, ještě tak dermafitoza (či jak se to píše), ale spálenina asi ne, to by měl kůň spálené i okolo očí, kde je kůže tenoučká, tenhle to má vyloženě lokalizováno a jsou tam i ty žluté sekrety.

28.8.2015 13:59

Třeba Lenny konečně pozve veterináře a dozvíme se to i my ;).

Gitule vrtule

28.8.2015 14:32
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Třeba Lenny konečně pozve veterináře a dozvíme se to i my ;).

Pochybuju, jinak normální majitel koně by to tu fakt neřešil a jednal s vetem.

30.8.2015 14:21
Grandina

XXX.XXX.130.27

Tak já bych to tu klidně řešila, protože tu kolikrát padne tolik názorů a informací, na které se pak můžu veta zeptat a bohužel mě většinou tyhle otázky napadnou až už je vet pryč...
Není každý natolik zběhlý, aby když vet řekne, a koně jen voďte, zda musí po tvrdém, nebo může po ohradě a pod.
Takže vím jistě, že když tu položím otázku, Můj kůň kulhá, co s tím?" tak krom toho že jsem úplně blbá a neschopná kráva, která by neměla mít ani houpacího koně se tu taky od pár lidí dozvím, že je víc možností jak vodit koně, víc možností jak zahřívat a nebo chladit a pod.. A na tohle všechno se pak můžu v klidu zeptat veta, abych věděla co teda přesně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík