Před dvěma měsíci začal kobylce téct z nosu hlen.Řešilo se to atb...Po měsíci klid, pak se hlen lehce objevil znovu, ale v menším měřítku. Nyní už 2 týdny naštěstí nic.Projevilo se to v těch vedrech.Byla tu nyní veter.Všimla si tmavě růžových nozder, prý je to změna počasí (nyní už se ochladilo a má to stále), kobyla měla i podrážděné sliznice u očí, tam už kapeme a je nyní v pořádku.Pomalu jsme začali trénovat.Kobylka mi přijde už nějakou dobu pod sedlem taková unavená, na překážky vždy hnala, ted je tlačivější...Vyšetření krve, trusu jsme dělali, vše v normě.Je fakt, že když brala kobyla atb, nedávala jsem jádro..jen seno a vitamíny.Ted jsem začala přidávat jádro, vitamíny, musli...Jsem ve spojení s bylinkářkou, objednala jsem bylinky na imunutu, pročištění.Ale co ty nozdry?Už fakt nevím, co s tím.Kobču máme asi od ledna, ale pořád se v ní něco honí.Všichni to vidí na sníženou imunitu.
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31
marketka
napsal(a):
Před dvěma měsíci začal kobylce téct z nosu hlen.Řešilo se to atb...Po měsíci klid, pak se hlen lehce objevil znovu, ale v menším měřítku. Nyní už 2 týdny naštěstí nic.Projevilo se to v těch vedrech.Byla tu nyní veter.Všimla si tmavě růžových nozder, prý je to změna počasí (nyní už se ochladilo a má to stále), kobyla měla i podrážděné sliznice u očí, tam už kapeme a je nyní v pořádku.Pomalu jsme začali trénovat.Kobylka mi přijde už nějakou dobu pod sedlem taková unavená, na překážky vždy hnala, ted je tlačivější...Vyšetření krve, trusu jsme dělali, vše v normě.Je fakt, že když brala kobyla atb, nedávala jsem jádro..jen seno a vitamíny.Ted jsem začala přidávat jádro, vitamíny, musli...Jsem ve spojení s bylinkářkou, objednala jsem bylinky na imunutu, pročištění.Ale co ty nozdry?Už fakt nevím, co s tím.Kobču máme asi od ledna, ale pořád se v ní něco honí.Všichni to vidí na sníženou imunitu.
Proč to neřešíte s veterinářem?Pokud se vám nelíbí názor jednoho veta, zavolejte jiného, nechť řekne svůj názor, víc hlav víc ví.Navíc tím, že budete trávit čas na pc koni rozhodně nepomůžete.Nechala bych udělat náběry, zda není znát změna v krvi.Navíc při braní antibiotik by zvíře mělo být v absolutním klidu.Pokud nebylo, jezdilo se na něm a trajdalo, taky mu to víc uškodilo.Přidáváte jádro, vitamíny, m"usli, to vám poradil krmivář?Jakou má zátěž kůň?Pokud je kůň unavený pod sedlem, proč na něm furt jezdíte?Tady podle mne bude nějaký vleklý zánět, co oslabuje koně velmi a proto se divím, že to nekonzultujete s více veterináři, pokud se po zákroku vaší vetky nic nezměnilo.Navíc nepíšete ani, jakou měla kobyla do té doby kobyla zátěž, kolik jí je, jak je ustájená.Taky to může mnohé vypovídat.
Kobča byla v naprostém klidu.Pracovat jsme lehce začali po 3 týdnech, do té doby jen krokovky na ruce, vetka doporučila bylinky, které jsem objednala a čekám na ně.Kobče je 12 let, ještě loni chodila 6x týdně pod sedlo-od nás v lednu.Do léta chodila 2x týdně u trenérky a 2x týdně lehké vyjížďky pod dětmi.Konzultovala jsem to s 3 veterináři, krev dělaná nedávno.Jsem v práci, u koně ted nejsem..Jsem u ní 3x denně.Vstávám v 5.30 hod, abych u koní byla atd.
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31
marketka
napsal(a):
A na zánět už atb dávat nechceme...
Veterinář ví, že má kobyla zánět?Pokud ano a jsou to vedlejší dýchací cesty, je nutné použít přímo daná antibiotika.Nechápu, jak chce jinak vyléčit zánět a hlavně, pokud ví, o jaký se jedná zánět.
Ano, po braní atb. byl měsíc klid a pak jí občas vytekl z nosu hlen rozředěného mléka-jednorázově 1x za tři dny.Ted jsem to 14 dní nepozorovala, ale na lehkém tréninku byla taková unavená, zarudlé sliznice.Vetka dělala tehdá rtg dutin, endoskopii, vše...U zubu něco lehce našla, ale máme to řešit bylinkami, další atb nechce dávat..Jsem ve spojení s bylinkářkou a čekám na zásilku bylin.Uvažuju, že kobylku nechám stát, at se pročistí-jinak se fakt nehoní..Jsem už z toho zoufalá.Půlka rodiny po dopravní nehodě doma marodí a ještě lítám kolem kobyly, kterou jsme loni vybírali 3/4 roku.