Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2015 11:28
marketka

XXX.XXX.179.3

12 letá kobylka, která byla do 10 let nedekovaná.Poté 2 roky dekovaná, venkovní box.Kupovaná letos v lednu, s hladkou srstí, kupovaná s termodekou.Od jara režim 24/7 s možností přístřešku.Kobylce už nyní roste kožíšek.Od podzimu bude kobylka od rána venku bez možností přístřešku, na noc box.Kobylka měla občasné problémy se zády, ale u nás se neprojevily.Dekovat-nedekovat?Stačila by na celé období slabší nepromokavá deka-pláštěnka?Na ježdění bederku a po ježdení v hale a transport odpocku?děkuji.

28.8.2015 13:12
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Ja by som to skúsila najprv bez deky, prípadne kúpiť tenkú nepremokavú pláštenku a v prípade zlého počasia jej na deň do výbehu dať iba tú. Má čas nasrstiť a keby zimu zle znášala tak by som to riešila až potom.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2015 13:20

Tiež by som to riešila tak isto. Kúpiť kvalitnú nepremokavú deku, pokojne nepodšitú a tú dávať iba v nepriaznivom počasí- dážď a vietor. ZvŠok by som riešila operatívne. Bederkám nejako nefandím, max keď je veľmi zlé počasie a je nutné pracovať vonku. V hale ju určite neprefúkne.

28.8.2015 13:25
marketka

XXX.XXX.179.3

Děkuji za názor...My jezdíme v zimě také ven, tak jsem myslela třeba bederku, nebo vůbec ne? Nejsou to ale vyjížďky, kdy máme koně splaveného, jen pohoda, klid...
My spíš také řešíme, když jedeme 12 km na halu, koník se tam trochu spotí, dáme odpocku, naložíme do vleku a doma sundáme...Je to tak správně?

28.8.2015 13:26
marketka

XXX.XXX.179.3

Jaká je kvalitní nepromokavá deka? Prosím o tipy..

28.8.2015 13:44
katkaa1

XXX.XXX.187.26

marketka napsal(a):
Děkuji za názor...My jezdíme v zimě také ven, tak jsem myslela třeba bederku, nebo vůbec ne? Nejsou to ale vyjížďky, kdy máme koně splaveného, jen pohoda, klid...
My spíš také řešíme, když jedeme 12 km na halu, koník se tam trochu spotí, dáme odpocku, naložíme do vleku a doma sundáme...Je to tak správně?

Ja bederky nepoužívam vôbec, kôň keď pracuje tak sa zahreje. Z haly do vozíka samozrejme s odpockou hlavne ak kôň nie je úplne suchý tam najskôr hrozí prechladnutie.

Gitule vrtule

28.8.2015 14:38
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

marketka napsal(a):
12 letá kobylka, která byla do 10 let nedekovaná.Poté 2 roky dekovaná, venkovní box.Kupovaná letos v lednu, s hladkou srstí, kupovaná s termodekou.Od jara režim 24/7 s možností přístřešku.Kobylce už nyní roste kožíšek.Od podzimu bude kobylka od rána venku bez možností přístřešku, na noc box.Kobylka měla občasné problémy se zády, ale u nás se neprojevily.Dekovat-nedekovat?Stačila by na celé období slabší nepromokavá deka-pláštěnka?Na ježdění bederku a po ježdení v hale a transport odpocku?děkuji.

Když má nyní možnost přístřešku ve výběhu, proč od podzimu mít tuto možnost nebude?Pokud začnete dekovat, musíte dekovat do dalšího jara.Za mě je lepší stlouc za víkend přístřešek, než dekovat, zbytečně koně rozmazlujete, pokud se nestříhá a není do sporťák.V poslední době se dekuje kdejaký kůň, asi nová móda.Pokud nemá zdravotní potíže, stačí přístřešek, aby se mohl schovat, srst mu naroste.Pláštěnku bych dala v případě, že prší a fouká, jinak ne.Ale to je maximum.

31.8.2015 10:32
marketka

XXX.XXX.179.3

Přístřešek je dobrý nápad, ale bohužel, mám partnera po dopravní nehodě, starám se o koně, děti a tak řeším tu nejrychlejší variantu -tedy deku.

Gitule vrtule

31.8.2015 10:59
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

marketka napsal(a):
Přístřešek je dobrý nápad, ale bohužel, mám partnera po dopravní nehodě, starám se o koně, děti a tak řeším tu nejrychlejší variantu -tedy deku.

Toto chápu, ale myslím si, že kdyby se našlo pár známých chlapů, kteří jsou ochotni vám pomoci v rodině tím, že postaví přístřešek, budete vy, i kůň spokojenější, protože se může stát, že deku si někde natrhne apod a pak pokud to bude na zádech, bude vám deka k ničemu.Kvalitní deka stojí kolem 3 tisíc a neumím si představit koně 24 hodin zadekovaného tedy.Za 3 litry se dá spíchnout přístřešek, kam nepoteče, bude mít koník zákoutí před větrem apod.Ale každého věc.Navíc by měly být dvě deky, pokud chcete dekovat.Nejsou nikdy absolutně nepromokavé a je třeba střídat je.Bylo by to jednodušší i pro vás.Zkuste se zeptat kamarádů, možná budete překvapená, kolik jich bude ochotných vám v této situaci pomoci a stačí víkend a je klid. Držím palce.

31.8.2015 11:03
marketka

XXX.XXX.179.3

No mám hodinového manžela, ale samozřejmě je to také o penezích...Platili jsme léčbu koně na klinice, auto máme na totálku.-mám pokračovat?...A sama vím, jak byl manžel v nouzi, tak kamarádi pomáhali jen chvíli...to není výmluva.Jsem ráda, že je otravuju aspoň s dovozem vody koním atd.

31.8.2015 11:05
marketka

XXX.XXX.179.3

A přístřešek možná dopadne za rok..Jednáme s příbuznými o části pozemku, kde mají složené dříví a tam je luxusní přístřešek...

31.8.2015 11:21

Nechajte koňa normálne nasrstiť, kúpte kvalitný pršiplásť a dekujte fakt len v počasí, keď dlhodobo prší a fúka. Kôň to takto bezproblémov zvĺadne, jedinym problém bude pracovať s nasrsteným koňom, tam by som ho nechala možno v stajni pod dobrou odpocovačkou vyschnúť a až potom dala von.

31.8.2015 11:23
marketka

XXX.XXX.179.3

Díky a pršiplášt, jen, bavlna?

31.8.2015 11:23
marketka

XXX.XXX.179.3

Tedy podšitý bavlnou?

31.8.2015 20:38

Vzala by som bez podšitia, ale nejaký kvalitnejší. Pod tými lacnými sa kone často potia, nevetrajú dobre. Keby bola veľká kríza môžete prípadne dať na kobylu pod ľahkú deku odpocku, aby zahriala.

31.8.2015 21:50
liva

XXX.XXX.31.32

marketka napsal(a):
Díky a pršiplášt, jen, bavlna?

Hledejte deku s polyesterových podšívkou. V bavlně se drží prach a chlupy.
Hledejte deku prodyšnou tzv. turn out. Vybírejte mezi kvalitními značkami a počítejte s cenou minimálně 2000, -.
Za 1000, - kvalitní pláštěnku nekoupíte...smajlík smajlík

1.9.2015 07:49
marketka

XXX.XXX.179.3

Jasně, už jsem objednala pláštěnku>PC 2400 Kč, je lehce nošená a cena je poloviční. Do úplně levné bych nešla...

Přidejte reakci

Přidat smajlík